Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atceļ 32 ciemu statusu

Līga Vīksna

2016. gada 13. maijs 00:00

6

Alsviķu pagasta Karvai ir atcelts ciema statuss tāpat kā 31 ciemam Pededzes pagastā. To paredz Alūksnes novada domes aprīļa sēdes lēmumi.
Līdz ar to jāmaina zemes vienību un uz tām esošo ēku, kā arī attiecīgo adrešu daļu ēkās esošajām telpu grupām (dzīvokļiem) adreses. Šobrīd Valsts adrešu reģistrā Alsviķu pagastā reģistrēti pieci ciemi, bet turpmāk paliks četri:  Alsviķi, Strautiņi, Aizupītes un Pullans. Savukārt Pededzes pagastā šobrīd Valsts adrešu reģistrā reģistrēts 31 ciems, bet turpmāk būs tikai 1 ciems – Pededze. Ciema statusu zaudēs Bruņiševa, Čistigi, Ežupalte, Fjuki, Golovkina, Jaseņeci, Kalnapededze, Klaškina, Klementine, Klimentine, Kūdupe, Ķurši, Naumova, Pļevna, Poļakova, Ponkuļi, Puncene, Putrovka, Slobodka, Snopova, Sprektīši, Steržinova, Stuborova, Šeļehova, Tupicene, Zabolova, Zagorje, Zaiceva, Zvaneri.
Alūksnes novada pašvaldības teritoriālplānotāja Aivita Māsēna informē, ka līdz ar šīm izmaiņām būs nekustamā īpašuma nodokļa samazinājums personām, kurām šajās teritorijās ir īpašumi. Piemēram, Karvā tie ir 37 īpašumi. “Šajās teritorijās jau ilgāku laiku nav ciemam raksturīgo pakalpojumu, tādēļ iedzīvotāji šobrīd ir kā zaudētāji. Pededzes pagastā starp šiem ciemiem daudz ir tādu, kuros šodien pat nevienas mājas vairs nav,” saka A.Māsēna. ◆

Kategorijas