Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atpūtas saliņa Apes centrā

Diāna Lozko

2016. gada 20. maijs 00:00

419

Teju mēnesi Apē, Stacijas ielā 5, atvērta īpaša atpūtas istaba senioriem. Tā ir tapusi radošu un apņēmīgu senioru iniciatīvas rezultātā - istabā var iegriezties ikviens, kurš vēlas pakavēt laiku, atstāt iepirkumu maisiņus vai vienkārši parunāties.

Atvērta ikvienam
interesentam
Atpūtas istabas idejas autore apeniete Benita Augule stāsta, ka šāda istaba tapa ar mājas īpašnieka Dzintara Raibekaza atbalstu. Viņš atļāvis senioriem izmantot telpas, lai ierīkotu īpašu atpūtas istabu, kura atvērta ikvienam interesentam. “Kopumā mums ir pieejamas divas istabas un virtuvīte. Man radās ideja izveidot šādu istabu, jo dzirdēju, ka Trapenē atvērta palīdzības istaba senioriem. Tur šāda istaba tapusi ar kāda projekta līdzfinansējumu, bet mēs to izveidojām ar atsaucīgu cilvēku palīdzību. Agrāk te dzīvoja skolotāja Velta Galkina, bet nu viņa aizbraukusi dzīvot pie bērniem. Tā nu telpas pašā pilsētas centrā palika tukšas, un mēs nolēmām lūgt ēkas saimniekam, vai mēs te varētu ierīkot atpūtas istabu,” stāsta B.Augule. Saņēmuši atļauju, seniori uzreiz ķērušies pie darba. Idejas realizācija uzsākta pērn decembrī, bet pavasarī senioru domubiedru grupa uzsākusi telpu remontu. “Jau tad, kad šeit dzīvoja Velta, daži cilvēki pie viņas ciemojās, lai varētu pasēdēt vai atstāt mantas. Cerams, ka tagad nāks vēl vairāk cilvēku,” teic B.Augule.

Pasēdēt vai iedzert tēju
Ideja par atpūtas istabu radusies arī tāpēc, ka daudzi cilvēki uz Apes centru atbrauc no nomalēm un viņiem nav ne kur atstāt iepirkumu somas, ne arī gaidīt autobusu. “Daudzi atnāk uz Apes centru kājām un sapērk daudz ko veikalā. Pirms došanās mājās viņiem gribas atpūsties, bet nav kur. Tagad varēs ienākt šeit un kaut vai pasēdēt, iedzert tēju,” teic B.Augule. Šobrīd atpūtas istaba otrdienās un piektdienās ir atvērta no pulksten 9.00 līdz pulksten 12.00, bet citās dienās cilvēki šeit var ienākt, vispirms piezvanot uz tālruņa numuru, kurš pieejams afišā ēkas logā. “Mēs esam aktīvo senioru domubiedru grupiņa un neesam ne senioru biedrībā, ne kādā padomē. Vienkārši darbojamies un realizējam idejas, kas mums ir svarīgas!” pauž B.Augule.
Seniore Dzintra Ozoliņa uzsver, ka šī atpūtas istaba nav atvērta tikai senioriem, bet te var iegriezties jebkurš interesents. “Prieks, ka ideju izdevies realizēt!” viņa saka. ◆

Kategorijas