Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vai Apes ielā iznīdēti košumkrūmi?

Diāna Lozko

2016. gada 20. maijs 00:00

24

Alūksnē Apes ielas 12.nama 1.korpusa pagalms izceļas starp pārējiem pagalmiem, jo tajā visi augošie krūmi ir nokaltuši. Arī zāle, salīdzinot ar citiem pagalmiem, ir tik tikko izdīgusi. Apes ielas 12.mājas vecākā Gunta Jermacāne uzskata, ka šajā pagalmā augošie krūmi ir ar nolūku iznīdēti.
Diāna Lozko

Uzskata, ka ir indēti
G.Jermacāne stāsta, ka šopavasar 12.mājas 1.korpusa pagalmā nokaltuši visi košumkrūmi, kā arī zāle vairs nedīgst tik raženi. Viņa uzskata, ka šie koki un zāle ir ar kaut ko indēti, jo visos citos pagalmos Apes ielā košumkrūmi zaļo, izņemot šos trīs kokus Apes ielas 12.nama 1.korpusa pagalmā. “Nevienu vainot nevaru, bet krūms viens pats nevar aiziet bojā. Šopavasar krūmi vienkārši neuzziedēja. Var redzēt, ka pie krūmiem ir bērtas arī kaķu tualetes smiltiņas. Šajā mājā tikai viena dzīvokļa īpašniekam ir kaķis. Vārdā nesaukšu, bet fakti ir fakti,” teic G.Jermacāne. Viņa stāsta, ka ir vērsusies ar sūdzību arī Alūksnes novada pašvaldības policijā. “Pagājušajā vasarā šie krūmi ziedēja, bet skaidri zinu, ka tos iznīdēja kāds no mūsu kāpņu telpas. Šos krūmus stādījām 1985.gadā, un tie vienmēr ir ziedējuši,” uzsver G.Jermacāne. Viņa uzskata, ka krūmus nav skārusi kāda slimība, jo tad nebūtu cietuši visi krūmi uzreiz. “Te noteikti varētu būt uzlieta kāda inde, un to ir izdarījis kāds no šīs kāpņu telpas puses,” ir pārliecināta G.Jermacāne. Viņa stāsta, ka šie krūmi acīmredzot kādam traucē, jo ir pat mēģināts tos nogriezt.

Iesniegums ir saņemts
Alūksnes novada pašvaldības policijas priekšnieks Ardis Tomsons informē, ka šāds iesniegums tik tiešām policijā ir saņemts. “Ir uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība un vainīgā persona tiek skaidrota,” pauž A.Tomsons. Viņš uzsver, ka iesniegumā G.Jermacāne min iespējamo vainīgo personu, taču pašreiz nav zināms, vai tiešām šī persona ir veikusi kādus kaitējumus krūmiem. “G.Jermacānei ar šo mājas iedzīvotāju ir ilgstošs konflikts, un jau iepriekš esam saņēmuši sūdzības. Pašreiz tiks skaidrots, vai tiešām kociņi ir noindēti vai nosaluši. Pagaidām izskatās, ka kāds kādu apsūdz un citiem tiek stāstīts, ka krūmi ir noindēti, taču uzsveru, ka šobrīd krūmu iznīkšanas apstākļi vēl nav noskaidroti. Mēs nedrīkstam būt subjektīvi un pirms apstākļu noskaidrošanas apgalvot, ka kāds kaut ko ir izdarījis,” uzsver A.Tomsons. ◆



Kategorijas