Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lieliski rezultāti bezceļu braucējiem

Didzis Bauers

2016. gada 20. maijs 08:46

584

Nedēļas nogalē Oro ciemā (Igaunija) notika Igaunijas čempionāta bezceļu braucējiem 2.posms. Tajā sacentās labākie Igaunijas un kaimiņu valstu pārstāvji, kā arī apenieši ar četrām ekipāžām.

Vislabāk no apeniešiem šogad veicas Ģirta Gailīša un Gunta Puzuļa ekipāžai. Jau izcīnīta uzvara Madonas novadā Liezēres trasē. Arī Igaunijā gūti panākumi. “Igaunijā gāja ļoti interesanti. Sākumā braucām labi, līdz parādījās ļoti stāvs kalns. Tajā neuzbraucām un apmetām divus pilnus kūleņus, palikām uz jumta. Paldies komandai, kas uzrāva mūs atpakaļ uz riteņiem! Bijām saliekuši labās puses riteņus - mašīnīte bija cietusi, bet nobraucām braucienu līdz galam un uzvarējām,” piedzīvojumus trasē atceras Ģirts Gailītis.
Pārējām Apes ekipāžām tik labi neveicās. Mazākajā - ET1 - grupā Kristaps Raipalis/Kārlis Dauškans/Edgars Rēdelis izcīnīja 11.vietu un Ernests Purakalns/Dāvis Drubiņš 14.vietu. Pavisam startēja 21 ekipāža. Jāatzīmē, ka viņi izmēģināja laimi arī lielo auto grupā un attiecīgi ieņēma 10. un 11.vietu. ET2 grupā Mairis Jurka/Mārtiņš Apsītis/Jānis Palkavnieks – 6.vietā.

“Mēģināšu šogad startēt deviņās sacensībās. Esmu nolēmis startēt visos atlikušajos četros posmos Latvijā un trīs posmos Igaunijā. Par panākumu Igaunijā ir vislielākais gandarījums, jo tur parasti esam cīnījušies par pjedestālu, bet uzvarējuši nebijām. Esam uzlabojuši mašīnu, bet galvenokārt esam sākuši domāt par taktiski pareizu braukšanu. Auto ir tikai puse no medaļas, jādomā arī, kā pareizi rīkoties katrā situācijā, jo Igaunijā ir ļoti daudz stipru braucēju un 2/3 no visiem braucējiem ir spējīgi uzvarēt,” saka Ģ.Gailītis.

Kategorijas