Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Spēkiem mērojas džudisti

Didzis Bauers

2016. gada 27. maijs 00:00

17

Alūksnes pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolā (BJSS) pagājušās nedēļas nogalē notika  7.Alūksnes novada kauss džudo, pulcējot vairāk kā simts cīkstoņus.

Alūksni pārstāvēja džudisti no Alūksnes, Apes, Gaujienas, Jaunalūksnes, Alsviķiem, Ziemera  un Pededzes. Piedalījās arī ciemiņi: džudisti no Siguldas un Veru pilsētas Igaunijā. Kopējais dalībnieku skaits – 117. Sportisti sacentās 7 vecuma grupās: U-8, U-10, U-12, U-14, U-16, U-18 un vecāki.

Medaļas sadalītas
Medaļas izcīnīja 33 svara kategorijās (28 – zēniem, 5 - meitenēm). Alūksnes BJSS džudisti 29 svara kategorijās kļuva par čempioniem. Viesi no Siguldas džudo kluba par čempioniem kļuva trīs svara kategorijās, no Veru džudo kluba „REI” - vienā svara kategorijā.
Jaunākais dalībnieks bija 7 gadus vecs (2009.gadā dzimušie), vecākajam dalībniekam - 29 gadi (1987.gadā dzimušie). “Startēja arī pavisam maziņie Ričarda Augstkalna audzēkņi, dažiem tās bija pirmās cīņas sacensībās. Pēc nometnes septembrī jau varēs startēt sacensībās citur. Bija liels prieks, ka uz vecākās grupas cīņām atbrauca ciemos ļoti daudz bijušo audzēkņu, kuru vairs Alūksnē nav, bet ir absolvējuši mūsu sporta skolu. Bija liels skaits dalībnieku,” par sacensībām ir gandarīts Alūksnes džudo treneris Aivars Mālnieks.

Nākamgad – vēl vērienīgāk
Nākamgad turnīru plānots rīkot lielākās telpās, jo mazo dalībnieku bija ļoti daudz un Igaunijas ciemiņi tika aicināti limitētā skaitā. “Nākamgad ģimnāzijas zālē domājam uzlikt vairāk cīņas laukumu - tad igauņi varēs braukt ciemos, cik lielā sastāvā vēlas. Uz diviem laukumiem 117 dalībniekiem cīņas notika visu dienu. Sadarbojamies ar mūsu audzēkņa klubu no Siguldas - labs klubs, kurš attīstās, un Veru klubu. Mums ir daudz mazo un Siguldas klubam arī, tāpēc sanāk labas sacensības. Ja turnīru rīkosim lielākā zālē, varbūt vēl kādu klubu pieaicināsim. Ceram uz jauno sporta zāli, jo vecā jau vairs neatbilst mūsu prasībām. Jaunā zālē noteikti uzlabotos mūsu rezultātus,” nākamā gada plānus ieskicē A. Mālnieks.

Labi starti šogad
A.Mālnieks vērtē, ka šis gads džudistiem bijis veiksmīgs. “Šķita, ka mani audzēkņi U-14 grupā - Elvis Kārkliņš un Roberts Javorskis - pēc visiem šīgada turnīriem būs čempioni, bet bija mazas kļūdiņas pirms izšķirošajām cīņām un izcīnītas tikai 3.vietas. Mums tagad visi turnīri ir beigušies. 28.maijā aizbrauksim uz Krieviju pieredzes apmaiņā, satiksimies ar Pleskavas klubu. Sacensību nebūs, bet būs kopīgi treniņi. Viņi brauc pie mums uz turnīru, un mēs arī plānojam apmeklēt turnīrus lielākajās Krievijas pilsētās,” stāsta A.Mālnieks.
Viņš norāda, ka šogad Alūksnes vasaras nometnē džudistiem būs liels dalībnieku skaits. Paši labākie vasaras vidū ar Alūksnes novada pašvaldības finansiālo atbalstu brauks uz starptautisku nometni Lietuvā, kurā parasti piedalās 12 - 14 valstis. ◆

Kategorijas