Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Latvieši nosargā kausus

Didzis Bauers

2016. gada 27. maijs 00:00

13

Apē Arvīda Levana vārdā nosauktajā mototrasē norisinājās otrais Latvijas čempionāta posms motokrosā solo klasēm, kā arī 43.tradicionālais “Vaidavas kauss”. Trasē pulcējās sportisti no piecām valstīm, kā arī skatītāji no daudziem Latvijas novadiem un Igaunijas.

Latvijas čempionāta MX1 klasē uzvaru izcīnīja “MX Moduls” sportists Dāvis Ivanovs, kuram jau otro gadu pēc kārtas izdevās izcīnīt „Vaidavas kausu”, savukārt MX2 klasē uzvaras laurus plūca Dāvja komandas biedrs Kārlis Sabulis. “Mini MX” klasē pārāki šoreiz izrādījās Igaunijas pārstāvji. Labāko trijniekā izdevās ielauzties motokluba „Litene” braucējam apenietim Guntim Lakstīgalam. Mājinieks Raivis Levans  (“Motoklubs Ape”) bija pārliecinoši vadībā  gan kvalifikācijā, gan abos sacensību braucienos, tomēr trīs apļus pirms sacensību beigām tehnisks defekts lika viņam izstāties.
Azartiskākās mopēdu
sacensības
Viskuplākās un aizrautīgākās bija “Zelta mopēda” sacensības. Apē šogad aizsākās Aināra Karro un viņa domubiedru rīkotais čempionāts mopēdu sportā, kas turpināsies vēl 7 posmos. Vairāk nekā 50 dalībnieki cīnījās par vērtējumu sešās klasēs, neaizmirstot arī par interesantiem tērpiem. Pats Ainārs bija nenogurdināms un startēja gan mopēdu, gan “Mini MX” klasēs, iziedams uz starta sešas reizes! “Dienas moments, manuprāt, bija tas, ka Ilgonis Karro – “Vaidavas kausa” uzvarētājs tālajā 1974.gadā, ilggadējs mopēdu meistars un braucējs – pēc 43 gadiem atkal kāpa uz goda pjedestāla,”  saviļņoti saka viens no sacensību organizatoriem Mairis Levans. “Līdzīgi arī pieredzējušais Vilmārs Zaķis atkārtoti ir starp uzvarētājiem mopēdu klasē. Tur piedalās gan tēvi, gan dēli, turpinot  Apes motosporta tradīcijas.”
ZM-16 klasē pirmo vietu kopvērtējumā divu braucienu summā izcīnīja “Motokluba Ape” sportists Regnārs Gabranovs. Arī ZM16+ klasē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Toms Leitis (“Motoklubs Ape”). Viņš saņēma arī Gundara Levana piemiņai veltīto ceļojošo kausu. Otro vietu posmā izcīnīja Dagnis Skurulis, trešo vietu - Ainārs Karro. ZM 2A klasē pārāks izrādījās Aināra brālis Ilgonis Karro (“Motoklubs Ape”). “ZM Sporta” klasē uzvaras laurus plūca Ainārs Karro no “Karro MX”, trešajā vietā - „Motokluba Ape” pārstāvis Renārs Karro.

Arī apeniešiem daudz kausu
“Vaidavas kausā” vienmēr tiek apbalvotas arī mopēdu blakusvāģu komandas. Uzvarēja “Motokluba Ape” pārstāvji brāļi Arturs un Oskars Zaķi, trešajā vietā - Ralfs Raipalis un Ritvars Repulis (“Motoklubs Ape”). Mopēdu komandu vērtējumā triumfēja mājinieki – “Motoklubs Ape”. Neatkārtojamu gaisotni braucienu laikā radīja “Zelta mopēda” “krusttēva” Gundara Levana drauga Kaspara Upaciera jeb Ufo uzstāšanās.
Ieejas biļešu loterijas galvenā balva – zāles pļāvējs “Husqvarna” - šoreiz aizceļoja uz Ogri. Tika izspēlēts arī “Alūksnes Ziņu” dāvātais abonements. ◆

Kategorijas