Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rallijs: Uzvar Zigurda Kalniņa ekipāža

Agita Bērziņa

2016. gada 30. maijs 11:31

4787

Sestdien, 28. maijā ar sacensībām Smiltenes un Raunas novados tika atklāta 2016. gada Latvijas kausa izcīņas sezona minirallijā. Pirmajā posmā “Smiltene 2016” absolūti ātrākie bija Jānis Aleksejevs/ Zigurds Kalniņš ar “Subaru Impreza”, raksta Dace Janova portālā 4.rati.lv.

Sacensību dalībniekiem dienas laikā bija jāveic seši ātrumposmi Smiltenes un Raunas apkaimē, un to kopējais garums sastādīja 13.61 km. Cīņa notika gan pa grants, gan asfalta segumu.

Pirmajā ātrumposmā pārliecinoši ātrākā bija Jāņa Aleksejeva/Zigurda Kalniņa ekipāža, bet nākamajos divos “dopos” labākos laikus sasniedza Krišjānis Zintis Putniņš/Mārtiņš Puriņš, kuri arī startēja ar “Subaru Impreza”. Pēc trim ātrumposmiem Aleksejeva ekipāža aizvien bija vadībā, taču vairs tikai ar 1 sekundes pārsvaru.

Turpinājumā visos trīs ātrumposmos labākos rezultātus atkal parādīja Aleksejevs/Kalniņš, izcīnot uzvaru sacensībās un 4WD Plus klasē.

4WD klasē uzvaru guva Intars Rezakovs/Oskars Leimanis (“Subaru Impreza”).

Youngtimer klasē 2.vieta Ivaram Kalniņam/Andrim Ūbelim (“VAZ 21013”).

Minirallijs “Smiltene” tika rīkots pirmo reizi. Latvijas kauss minirallijā turpināsies ar sacensībām “Priekule 2016”, kas notiks 11. jūnijā.

Kategorijas