Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pašvaldības policijā - jauni inspektori

Līga Vīksna

2016. gada 3. jūnijs 00:00

2242

Alūksnes novada pašvaldības policijā ar 1.jūniju darbu sākuši divi jauni inspektori – alūksnieši Ivo Dovgāns un Einārs Strapcāns.

Policija šopavasar bija izsludinājusi konkursu uz divām vakancēm: viena štata vieta radīta no jauna, bet otra ir kādreizējā inspektora Mārtiņa Sināta amata vieta. Ar M.Sinātu darba attiecības ir pārtrauktas, bet viņš šobrīd ierosinājis tiesvedību par atjaunošanu darbā.
Pašvaldības policijas priekšnieks Ardis Tomsons stāsta, ka pieteicās septiņi pretendenti, darba intervija bija pieciem. “Tajā bija jāatbild uz jautājumiem, jāveic juridisko zināšanu pārbaudes tests, lai pārbaudītu, kā viņi orientējas izvēlētajā profesijā. Tam sekoja pārrunas ar Alūksnes novada domes priekšsēdētāju, izpilddirektori un pašvaldības policijas priekšnieku. Pretendenti, kuri ieguva visaugstāko vērtējumu, tika pieņemti darbā,” skaidro A.Tomsons.

Pieredze iekšlietu sistēmā
Gan I.Dovgānam, gan E.Strapcānam ir pieredze darbam iekšlietu sistēmā. I.Dovgāns septiņus gadus strādājis par ugunsdzēsēju glābēju Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Alūksnes daļā, pēc tam gadu pavadījis darbā ārzemēs. “Ugunsdzēsējos pieradu pie dažādām situācijām un iemācījos ātri, precīzi rast tām risinājumu. Pašvaldības policijā man būs trešais formas tērps, jo esmu arī aktīvs zemessargs, piedalos mācībās, vadu jaunajiem zemessargiem pamatpamācības, pēc izglītības esmu pedagogs. Savulaik esmu strādājis arī par pedagogu mācību un pāraudzināšanas iestādē “Strautiņi”,” stāsta I.Dovgāns.
E.Strapcāns agrāk strādājis Valsts policijā. “Mani nebiedē tas, ka darbs varētu būt grūts – nepilnus 20 gadus esmu strādājis Valsts policijā dažādos amatos, daudz kas ir pieredzēts. Esmu strādājis gan dežūrdaļā, gan par iecirkņa inspektoru, kriminālpolicijas inspektoru. 2014.gada martā aizgāju izdienas pensijā, braucu strādāt uz ārzemēm, bet nu esmu atgriezies. Uzspodrināšu esošās zināšanas jaunajam darbam, daudzi cilvēki mani pazīst,” saka E.Strapcāns. Abi jaunie inspektori atzīst, ka Dzimtene un Alūksne ir tuvāka nekā darbs un dzīve ārzemēs, tādēļ atgriezušies un ir priecīgi par iespēju strādāt.

Strādās arī vakaros
Tagad Alūksnes novada pašvaldības policijā ir pieci darbinieki: priekšnieks, abi jaunie inspektori, vecākais inspektors Gints Teterovskis un lietvede. A.Tomsons atzīst – tā kā darbinieku ir vairāk, pašvaldības policija pilsētā un novadā strādās arī vakara stundās. “Centīsimies “nosegt” arī nedēļas nogales, kā arī notikumus, kad Alūksnē ir visvairāk cilvēku. Ir vienošanās ar Valsts policiju organizēt kopīgas dežūras, jo ir lietas, kas mūs Alūksnē neapmierina, bet kuras varam atrisināt tikai sadarbībā ar Valsts policiju,” saka A.Tomsons. ◆

Kategorijas