Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pieskatīs un sportos

Diāna Lozko

2016. gada 3. jūnijs 00:00

326

Pirmo reizi Alūksnē visas vasaras garumā notiks sporta aktivitātes „Sportosim Pilssalā”. Šī būs iespēja bērniem un jauniešiem vasarā saturīgi pavadīt brīvo laiku un piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs, savukārt vecākiem justies droši, jo viņu bērnus pieskatīs vairāki sporta pedagogi.

Vadīs profesionāli sporta pedagogi
Jau pērn Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs organizēja interešu izglītības programmu „Sporta spēles”. Sākotnēji bija paredzēts, ka aktivitātēm pieteiksies viena grupa, bet pēc pieprasījuma tika izveidota arī otra bērnu un jauniešu grupa, jo sportotāju bija ļoti daudz.
„Pilssala attīstās ar katru vasaru, un daudzi bērni izvēlas turp doties, lai sportotu. Tieši tādēļ šogad tiek piedāvāta vasaras aktivitāšu programma „Sportosim Pilssalā”. Līdz 26.augustam katru darbdienu no pulksten 10.00 līdz 18.00 mēs piedāvājam bērniem un jauniešiem vecumā no 7 līdz 15 gadiem iesaistīties sporta aktivitātēs,” stāsta Alūksnes Bērnu un jauniešu centra direktore Eva Aizupe. Nodarbības vadīs profesionāli sporta pedagogi no Alūksnes novada: Mārtiņš Meisters, Uldis Jauniņš, Elīna Karaseva, Jana Volcīte un Ilga Tumševica. „Katru dienu maiņās strādās divi pedagogi. Jāuzsver: lai bērni tiktu pieskatīti, vecākiem ir jāraksta iesniegums, kuru var nodot gan Alūksnes Bērnu un jauniešu centrā, gan arī pedagogam,” teic E.Aizupe. Šāda kārtība nodrošinās bērnu pieskatīšanu, kā arī novērsīs pārpratumu rašanos. Ja kāds bērns vēlēsies izmēģināt sporta aktivitātes, to varēs darīt, taču nākamajā reizē uz sporta aktivitātēm varēs ierasties tikai ar iesniegumu, kuru parakstījuši bērna vecāki. Sporta pasniedzējiem būs T-krekli ar uzrakstu „Sportosim Pilssalā”, lai viņus varētu viegli pamanīt.

Aicina vecākus būt saprotošiem
Sporta aktivitātes noritēs divās grupās. Pirmā grupa Pilssalā pulcēsies pulksten 10.00, otrā grupa – pulksten 14.00. Ja šajā laikā tiks nolemts, ka laikapstākļi traucēs sporta aktivitātēm, tad tās nenotiks Pilssalā, bet būs Alūksnes pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolas angāra telpās. „Šī būs aktīva vasara, un skatīsimies, kā mums veiksies. Tad arī plānosim, vai nākamgad būtu jāuzlabo vai kā citādi jāveic korekcijas šajās aktivitātēs,” teic E.Aizupe. Finansējumu šādām aktivitātēm piešķīrusi Alūksnes novada pašvaldība - 3700 eiro. Pilotprojekts parādīs, cik šāda veida aktivitātes ir pieprasītas. „Aicinām vecākus būt saprotošiem un komunicēt gan ar sporta pedagogiem, gan arī saviem bērniem. Vēlamies, lai šī aktivitāte ir organizēta un labi izdevusies,” pauž E.Aizupe. ◆

Kategorijas