Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jaunumi skaistumkopšanā

Agita Bērziņa

2016. gada 3. jūnijs 00:00

2159

Līdz ar gadalaikiem mainās arī modes tendences skaistumkopšanā. Šovasar aktuāli ir zelta toņi matos, košas krāsas un ziedu zīmējumi nagiem, savukārt absolūts jaunums skaistumkopšanā Alūksnē ir hennas tetovējumi. Skaistai, tvirtai un mirdzošai ādai vērtīgas ir dažādas ķermeņa procedūras, kurām arī ir savas sezonas aktualitātes.
Skaistumkopšanas salona “Skaistuma darbnīca” īpašnieks un friziermeistars Māris Vīgups stāsta, ka  šosezon modē ir visi zelta toņi no tumša līdz gaišam: no konjaka tumšuma līdz salmu gaišumam. “Tie ir smilšu krāsas, medus toņi, varbūt ne tik daudz oranžie. Modē vairs nav platīnbalti mati, bet gan silti toņi, lai arī mūsu platuma grādos sievietes visbiežāk uzskata, ka viņām piestāv vēsās krāsas. Tas mainās, un sievietes izvēlas arvien košāku apģērbu, līdz ar to arī matus krāso košākus. Modē atgriežas “čolkas” jeb poniji, lai gan starp “Skaistuma darbnīcas” klientēm šī tendence tieši beigusies. Acīmredzot dažām tomēr tas jāturpina,” saka M.Vīgups. Izlaidumu laikā modē šogad ir saņemtas skaistas frizūras un copes, nevis izlaisti mati.

Kopts vīrietis – vīrišķīgs vīrietis
M.Vīgups uzsver, ka moderns cilvēks nav tikai moderni mati. “Vienmēr esmu uzsvēris, ka nevar būt tikai moderni mati, ir jābūt modernam dzīvesveidam - it visam, ko dara. Viss ir savstarpēji saistīts. Ja cilvēka izklaide ir ballītes – tās būs frizūras, ja darbs dārzā – mati, kurus var saņemt, lai tie netraucē ravēt. Abos gadījumos var būt moderns. Mode nav tik viennozīmīgi vērtējama,” ir pārliecināts friziermeistars. Viņš arī akcentē, ka vasara ir laiks, kad skaistumkopšanas salonu apmeklē arvien vairāk vīriešu, turklāt ne vien nogriež matus, bet arī sakopj rokas un pēdas. “Mums salonā ir ļoti daudz vīriešu, kuri sevi kopj regulāri un kuriem friziera apmeklējums nav nekas īpašs. Viņi domā par to, kā izskatās, seko līdzi modei un tendencēm. Kopts vīrietis ir ļoti vīrišķīgi - šī frāze ir ļoti atbilstoša laikam. Izzūd brutālais, raupjais vīriešu tips, un mūsdienās aktuāls tomēr ir kopts vīrietis, kurš domā par savu izskatu. Sievietes ļoti novērtē koptus vīriešus. Ja sievietes nav jāmudina nākt uz salonu, tad vīriešiem šis pamudinājums apmeklēt pedikīru un manikīru ir nepieciešams,” saka M.Vīgups.

Populārie hennas tetovējumi
Salona “Skaistuma darbnīca” kolektīvu papildinājušas divas jaunas darbinieces – Jolanta Kļava un Elīna Soloveiko. Jolanta Alūksnē šobrīd vienīgā piedāvā hennas tetovējumus, kas jau četru mēnešu laikā kļuvuši ļoti populāri. “Hennu zīmēju ne vien uz rokām, bet arī uz kājām un muguras. Visbiežāk tie ir ziedu ornamenti, taču esmu zīmējusi arī latvju rakstus un aizsargzīmes,” stāsta Jolanta. Hennas tetovēšana ir pavisam nesāpīga, jo netiek durts, bet gan zīmēts. “Tetovējums turas vidēji pusotru nedēļu, taču tas atkarīgs no ādas tipa un tā, cik bieži šī vieta tiks mitrināta,” viņa stāsta. Hennu šobrīd iecienījušas apmēram 12 gadus vecas meitenes, kuras vēlas ziedu zīmējumus. Savukārt nagu modē vasarā absolūtā topā ir siltās un gaišās krāsās krāsoti nagi. Aktuāli ir arī spīdumi, ziedu zīmējumi un trīsstūrīši. “Modē ir vienai rokai lakot atšķirīgā krāsā vidus nagus, otrai rokai – tikai vienu,” atklāj manikīre Elīna.
Pieskārienu valoda bez
vārdiem
“Spēka pasaulē” dažāda veida masāžas piedāvā divas masieres – Jana Simkeviča un Iveta Kalniņa. Masāža ir vissenākā mums zināmā dziedināšanas māksla. Tā palīdz sasniegt psihoemocionālo līdzsvaru, mazina sāpes, uzlabo vielmaiņas procesus, nomierina vai arī uzmundrina. “Vismaz vienreiz dzīvē ikvienam būtu vērts izbaudīt divas masāžas – medus un pēdu. Medus masāžā izmantoju augstvērtīgu un dabīgu produktu tepat no vietējās saimniecības “Bitītes” Mālupes pagastā. Masāžai ir pretcelulīta iedarbība, tā palīdz stiprināt imūnsistēmu, uzlabo asinsriti, un, apvienojot ar ēteriskajām eļļām, āda kļūst maiga, tvirta un mirdzoša,” stāsta masiere Jana. Viņa atzīst, ka nereti dalītas jūtas cilvēkiem ir par otru viņas ieteikto masāžas veidu – pēdu masāžu, jo pēdas kut. Taču viņa teic - ikviens, kurš to baudījis, ir sajūsmā. “Pēdu reflektoro zonu masāžas laikā tiek enerģētiski aktivizēti punkti pēdās, kas ļauj lieliski atslābināties un izbaudīt sajūtu burvību. Šī masāža uzlabo asins limfas plūsmu, mazina spriedzi, uzlabo miega kvalitāti, normalizē asinsspiedienu, atslābina muskuļus un stimulē organisma pašdziedināšanos,” stāsta Jana.

Masāža, ēšanas paradumi un sports
Masierei Ivetai sezonas jaunums ir ajūrvēdas galvas masāža, kas ir masāža plecu daļai, augšdelmiem, galvai un sejai. “Masāža īpaši vērsta uz enerģētiskajiem punktiem, līdz ar to lieliski mazina stresu un satraukumu, līdzsvaro iekšējos procesus un atbrīvo no stīvuma plecu un kakla daļā, atbrīvo no galvassāpēm, uzlabo miegu un veicina matu augšanu,” stāsta masiere Iveta.
Populāra ir sporta un fitnesa masāža sportistiem pirms un pēc startiem, ko izmanto arī vietējie sportisti. Abas masieres atzīst, ka šobrīd vispopulārākā ir pretcelulīta masāža un ietīšanas metode aļģēs, dūņās, mālā vai aplikācijās. Tas gan nenozīmē, ka brīnumaini rezultāti gaidāmi no masāžas vien. Ir svarīgi līdztekus pareizi ēst un nodoties fiziskām aktivitātēm, kas plašā klāstā pieejamas turpat “Spēka pasaulē”. ◆

Kategorijas