Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Volejbola čempionātā sievietēm – jaunas uzvarētājas

Ilze Bogdanova

2010. gada 24. marts 11:18

2867

Ar komandas “Klondaika” uzvaru noslēdzies Alūksnes novada volejbola čempionāts sievietēm. Lai gan komanda, kuras spēlētāju kodolu veido Liepnas spēlētājas, šogad turnīrā iesaistījusies pirmo reizi, tai izdevies aizcīnīties līdz čempionu titulam, atstājot aiz sevis “Zeltiņus” (2.vieta) un pagājušā gada uzvarētāju “Api” (3.vieta).

Pretenzijas uz uzvaru “Klondaika” pieteica jau čempionāta pirmajās spēlēs, priekšsacīkstes beidzot turnīra tabulas 2.vietā.

Pusfināla spēlē par viņu pretiniecēm kļuva “Gaujienas” spēlētājas, kas pieveiktas trīs setos (25:21; 25:17; 28:26). Otrā pusfināla spēlē tikās iepriekšējā gada čempione “Ape” ar “Zeltiņiem”. Lai gan “Zeltiņi” pērn ieņēma turnīra tabulas pēdējo vietu, šoreiz viņas izrādījās spēcīgākas par “Api”. Uzvara gūta trīs setos (25:21; 26:24; 25:14), tādējādi tiekot pie iespējas cīnīties par čempionu titulu.

Izcīna pārliecinošas uzvaras

Kaut gan finālā “Zeltiņiem” izdevās gūt uzvaru pirmajā setā, “Klondaiku” pieveicot ar 25:18, turpmākajā spēles gaitā Liepnas spēlētājas bija pārliecinoši pārākas, čempionu titulu izcīnot četros setos.

Līdzīga izvērtās spēle par 3.vietu, kur tikās “Ape” ar “Gaujienu”. Tajā iepriekšējā gada čempiones uzvaru guva četros setos (24:26; 25:13; 25:17; 25:16), piekāpjoties savām pretiniecēm no “Gaujienas” komandas vienīgi pirmajā setā.

Jāatgādina, ka bez šīm komandām čempionātā iesaistījās “Jaunlaicene”, “Alūksne” un “Mālupe”, kas attiecīgi ieņem 5. - 7.vietu.

Čempionāts kļuvis aizraujošāks

Vērtējot šāgada Alūksnes novada volejbola čempionāta sievietēm norisi, tā galvenais sacensību tiesnesis Aivars Bebris atzīst, ka visvairāk iepriecina komandu izaugsme meistarības ziņā. “Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, komandu skaits kļuvis lielāks un arī līmenis nostabilizējies. Ja vēl pirms dažiem gadiem bija pāris spēcīgas komandas un pārējās tādas, kas pat pamatus nav apguvušas, tad tagad viss ir izlīdzinājies,” viņš saka.

To apliecina čempionāta labāko komandu četrinieks, kā arī pēdējās spēles, kur iznākums nebija prognozējams. Pēc sacensību galvenā tiesneša domām, tas čempionātu padarījis aizraujošāku gan priekš pašiem dalībniekiem, gan arī līdzjutējiem.

Kategorijas