Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes futbola atdzimšana

Diāna Lozko

2016. gada 10. jūnijs 00:00

23

Jūnija sākumā Alūksnes Pilssalā notika Latvijas Futbola federācijas Ziemeļaustrumu reģiona čempionāts U18 grupā. Šāds čempionāts Alūksnē notika pirmo reizi pēc desmit gadu pārtraukuma. Čempionātā spēkiem mērojās Alūksnes, Ludzas, Balvu un Gulbenes futbolisti.

“Ir! Pirmie vārti mūsu stadionā – mūsējiem!” priecājās Alūksnes pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolas futbola pulciņa vadītājs Mārtiņš Meistars. Pirmajā spēlē alūksnieši uzveica Ludzas futbolistus ar rezultātu 3:0, savukārt spēlē ar Gulbenes futbolistiem alūksnieši ar tādu pašu rezultātu zaudēja. Notiks vēl trīs sabraukumi, lai noskaidrotu, kura komanda kļūs par čempioni U18 grupā.

Sprādziens futbolā
Alūksnes pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolas direktore Līga Tomsone uzsver, ka futbols Alūksnes novadā ir piedzīvojis gluži vai savu atdzimšanu. “Jau iepriekšējos gados sporta skolā bija futbola pulciņš, taču bērnu nebija daudz. Iepriekšējais treneris izlēma neturpināt trenēt futbolistus, tāpēc nolēmām šajā mācību gadā uzrunāt jau kādreizējo treneri Mārtiņu Meistaru. Varētu teikt, ka līdz ar šo treneri notika sprādziens futbola jomā, jo pulciņā ir pieteikušies gandrīz 70 jaunie futbolisti! Tas ir daudz, un šis treneris strādā no sirds. Bērni un jaunieši trenējas trīs reizes nedēļā. Atsaucība ir ļoti liela. Šoreiz futbola pulciņā pieteikušies arī tie bērni, kuri nenodarbojas ar kādu citu sporta veidu,” stāsta L.Tomsone.
Ziemā jaunieši jau piedalījušies telpu futbola Ziemeļaustrumu futbola līgas sacensībās. Tur ir iegūta viena trešā vieta, kas ir ļoti labs rādītājs. “Sacentāmies ar profesionālās ievirzes sporta skolām, bet mēs esam futbola pulciņš. Salīdzinoši ar citiem mēs trenējamies mazāk, taču bērni vēlas darīt un gūst rezultātus,” teic L.Tomsone. Viņa atzinīgi vērtē arī Pilssalas futbola laukumu, kurš ļauj rīkot augsta līmeņa mačus. “Sporta skola ir liela ieguvēja, uzaicinot strādāt M.Meisteru,” pārliecināta L.Tomsone. Kā vienu no trenera veiksmes noslēpumiem viņa min mīlestību pret bērniem un strādāšanu no visas sirds.

Cer uz atbalstu
Priecē arī jaunie talanti. Viens no tiem ir 16 gadus vecais Alūksnes novada vidusskolas audzēknis Ģirts Vaskis. Viņu aicina spēlēt ne tikai Alūksnē, bet arī jau augstāka līmeņa komandās citur. “Ir prieks, ka futbolā mums ir talanti!” teic L.Tomsone un uzsver, ka pārējai komandai būtu vienkārši jācenšas turēties līdzi, jo tādā veidā varēs augt un sasniegt vēl labākus rezultātus.
“Jauniešu komandām ir vēlme piedalīties arī otrajā divīzijā, kas būtu ļoti liels sasniegums. Cerams, ka Alūksnes novada dome atbalstīs futbola atdzimšanu. Arī Futbola federācija mums jau ir piešķīrusi bumbas un dāvanu kartes sporta veikalos. Tas ir ārkārtīgi pozitīvi! Ir nomainījies arī Ziemeļaustrumu futbola centra vadītājs. Tagadējais vadītājs Edgars Kaļva ir ļoti atsaucīgs, vienmēr ir klātesošs spēlēs un velta visu, lai futbols arī mūsu pusē būtu augstā līmenī,” teic L.Tomsone. Savukārt E.Kaļva saka paldies Alūksnei par augstu organizatorisko līmeni. “Paldies arī jaunajam trenerim, kurš spējis atdzīvināt futbolu Alūksnē! Ar šī trenera entuziasmu te sāk atdzīvoties gan jauniešu, gan pieaugušo futbols. Futbola klubs “Alūksne” atgriezies arī 2. Latvijas Futbola federācijas līgas čempionātā. Spēles notiks jau šīs nedēļas nogalē Lubānā. Paldies arī L.Tomsonei, kura ir ļoti ieinteresēta, lai futbols Alūksnē pastāvētu un arī attīstītos!” pauž E.Kaļva. ◆

Kategorijas