Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sadala finansējumu

Loreta Jargane

2016. gada 10. jūnijs 00:00

14

Nedēļas vidū Alūksnes Kultūras centrā tika godināti visi 27 “LMT Latvijai” Alūksnes novada projektu konkursa finālisti. Pieci no projektu pieteikumu autoriem ieguva finansējumu, lai ieceres realizētu. Apkopojot iedzīvotāju balsojuma rezultātus, kopumā saņemtas 8648 balsis.

Piecas labas ieceres
Alūksnes novadā “LMT Latvijai” finansējumu ieguva Edgara Sināta projekts par veloparka „ALFO Diamond” izbūvi, kur riteņbraucēji varēs uzlabot prasmes šķēršļu pārvarēšanā, kā arī pilnveidot savu fizisko sagatavotību. Piešķirtais finansējums ir 2000 eiro. Konkursa organizatori informē, ka šis projekts balsojumā ieguvis vislielāko iedzīvotāju atbalstu.
1999 eiro ieguva Baiba Gusta, kas pārstāv biedrību “Interešu centrs Jaunanna”. Projektā “Gūsti prieku, aktīvi atpūšoties Jaunannā!” tiks izveidots āra galda teniss, kāpšanas siena, treniņu siena un pludmales volejbola laukums, pilnveidojot un modernizējot aktīvās atpūtas vietu Jaunannas „Zaķusalā”.
Vispozitīvākās emocijas un neviltotu prieku izrādīja biedrības “Liepna – manas mājas” projekta iesniedzēja Sanita Bordāne, iegūstot finansējumu 902,86 eiro, lai ierīkotu bērnu rotaļlaukumu Liepnā.
Vēl ar LMT atbalstu 1950 eiro apmērā realizēs SIA “NUEVO” Arta Krasta projektu par medus muzeja izveidi, lai iepazītu bišu dzīvi, apskatītu senlaicīgā biškopības inventāra ekspozīciju, apmeklētu bišu dravu un izgatavotu vaska sveces.
786,56 eiro ieguva biedrība “Astes un Ūsas” projektam “Aktīvi cilvēki – laimīgi dzīvnieki!”. Projektā iedzīvotāji varēs gūt iemaņas komunikācijā ar dzīvniekiem un prasmes nodarbībām ar šķēršļu joslu. Projektu iesniedza Elīna Dambe.

Uzteic iedzīvotāju aktivitāti
Apbalvošanas pasākumā, kurā pulcējās projektu finālisti, uzvarētājus paziņoja un finālistus sveica Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Fomins, LMT viceprezidente Laura Keršule un LMT biznesa klientu centra “Valmiera” vadītāja Santa France.
“Liels paldies Alūksnes novada iedzīvotājiem par milzīgo aktivitāti, piesakot projektus “LMT Latvijai” projektu konkursam! Tas apliecina cilvēku vēlmi iesaistīties sava novada un savas apdzīvotās vietas sakārtošanā, dzīves kvalitātes uzlabošanā.  Šīs LMT akcijas rezultātā Alūksnes novadā būs iespējams realizēt piecus atšķirīgus, interesantus un sabiedrībai nozīmīgus projektus,” sacīja A.Fomins. ◆

Kategorijas