Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē – trešais Zušu festivāls

Līga Vīksna

2016. gada 17. jūnijs 00:00

7

Alūksnes Pilssalā sestdien, 18.jūnijā, notiks trešais Alūksnes Zušu festivāls, kas apmeklētājiem piedāvās dažādas muzikālas un sportiskas izdarības, konkursus, tirdziņu un Jāņu ielīgošanu zaļumballē.

Festivāls sāksies ar Alūksnes un Apes novada fonda Jauniešu ideju laboratorijas aktivitātēm - aktīvās atpūtas pasākumu “Zušu skrējiens” Pilssalas stadionā. “Skrējiena rīkotāji dalībniekiem piedāvās divas distances. Pulksten 11.00 stadionā tiks dots starts 7 kilometru skrējienam lielākajiem dalībniekiem, savukārt pulksten 12.00 turpat stadionā notiks stafetes skrējiens bērniem līdz 13 gadu vecumam. Dalībnieki skrējieniem varēs reģistrēties no pulksten 10.00 līdz 10.50 norises vietā. Pasākuma laikā ikviens varēs ar savu ziedojumu atbalstīt projektu “Jauniešu projektu konkurss 2”. Skrējienu uzvarētājus gaida īpašas, svētkiem atbilstošas balvas,” saka Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Balvās – zuši
Pulksten 15.00 estrādē Zušu festivāla atklāšanā Alūksnes novada deju kolektīvi izdejos jestrus deju soļus koncertā “Precinieki nāk”, kuram par pamatu ņemtas Rūdolfa Blaumaņa komēdijas “Īsa pamācība mīlēšanā” norises. Dejotāji arī iejutīsies aktieru lomās. To visu papildinās Jaunlaicenes folkloras kopa “Putnis”, kas gādās par muzikālo noformējumu - kolektīva dalībnieces Māra Svārupe, Inese Dārziņa un Dina Jāņekalne būs arī teicējas. Koncerta scenārija autore un režisore - Lāsma Skutāne. No pulksten 17.00 līdz 19.30 Pilssalas teritorijā būs dažādas aktivitātes festivāla apmeklētājiem: varēs izmēģināt savus spēkus vairākos konkursos, piemēram, “Gardie zuši”, “Alus kausu tukšošana”, “Skanīgākā mute” vai “Papardes zieda meklētāju atlase”, kur meitām būs iespēja dižoties ar garākajām bizēm un krāšņākajiem Jāņu vainagiem, bet puišus un vīrus vērtēs pēc izcilākajām sejas rotām – ūsām un bārdas. Balvās – zuši. Būs arī aktivitātes bērniem.
Pēcpusdienā muzicēs Normunds Veļķeris un Arnis Rappa, dziedās Alūksnes Kultūras centra jaunie dziedātāji. Tirdziņā varēs iegādāties arī zušus. “Jāteic, ka šis pavasaris diemžēl nebija labvēlīgs zušu nozvejai Alūksnes ezerā, tādēļ ar pašmāju zušiem tirgošanai vien nepietiks un šis gardums būs sarūpēts arī no citām to nozvejas vietām. Pēcpusdienas pasākumu vadīs Valmieras Drāmas teātra aktieris Krišjānis Salmiņš, kurš aizstās iepriekš šim pienākumam plānoto teātra kolēģi Imantu Stradu. Ieeja uz šīm aktivitātēm ir bez maksas,” saka E.Aploka.

Festivāls noslēgsies ar dejām
“Pulksten 20.00 Pilssalas estrādē uz koncertu “Ne silts, ne auksts” aicina novadnieka Laura Amantova vadītais muzikālais kolektīvs “Mirage Jazz orchestra”, Juris Vaivods un Dailes teātra dziedošie aktieri Ieva Segliņa, Ērika Eglija un Gints Andžāns. Savukārt pulksten 22.00 Pilssalas estrādē uz Jāņu ielīgošanas zaļumballi aicina Vilnis Dumpis un “Deju orķestris”. Ieejas biļetes uz vakara pasākumiem var iegādāties iepriekšpārdošanā Alūksnes Kultūras centrā, to varēs izdarīt arī pasākuma dienā,” saka E.Aploka.
Sestdien vienlaikus ar Zušu festivālu Alūksnes Pilssalā notiks arī V Starptautiskās sacensības pludmales volejbolā “Katrīnas kauss”. Pilssalas iela un Pilssala sestdien transportlīdzekļu kustībai būs slēgta no pulksten 8.00 līdz 20.00 (izņemot ar caurlaidēm). ◆

Kategorijas