Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sāk veidot pludmales un piknika teritoriju

Līga Vīksna

2016. gada 17. jūnijs 00:00

5

Alūksnes Pilssalā pirms nedēļas dabā sākti pludmales un piknika zonas labiekārtošanas darbi. To laikā iedzīvotājiem jārēķinās ar ierobežojumiem piekļuvei Alūksnes ezeram un bērnu rotaļlaukumam.
Labiekārtošanas darbus veic saskaņā ar SIA “Nams” izstrādāto projektu. SIA “Nams” nodrošinās arī autoruzraudzību, savukārt darbus saskaņā ar iepirkuma procedūru veic pašmāju uzņēmums SIA “Ozolmājas”. Būvuzraudzību objektā nodrošina SIA “Būvuzraugi LV”, bet arheoloģisko uzraudzību - arheologs Uldis Kalējs. SIA “Ozolmājas” valdes priekšsēdētājs Viktors Dubovs “Alūksnes Ziņām” saka, ka šobrīd vēl rit sagatavošanās darbi.
Labiekārtojuma pamatā ir divas galvenās zonas: smilšu pludmale ar peldzonu un zaļā rekreācijas zona, kuras vienu no otras atdalīs gājēju pastaigu zona. Šobrīd labiekārtojamajā zonā norakta augsnes virskārta, kas noticis arheologa U.Kalēja uzraudzībā. Viņš informē, ka no arheoloģiskā viedokļa šobrīd nekas īpaši akcentējams nav atklājies. Šonedēļ uzsākta arī ezera gultnes tīrīšana.
“Izvērtējot situāciju, pasūtītājs un būvuzņēmējs apsver iespēju būvdarbu laikā ierobežot piekļuvi rotaļlaukumam, jo garām šai teritorijai regulāri pārvietosies smagā tehnika. Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem un labiekārtošanas darbu laikā ievērot drošību, atrodoties būvniecības objekta tuvumā,” saka Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Druvis Mucenieks.
Plānots, ka Pilssalas pludmales un piknika zonas labiekārtošanas darbi varētu beigties septembrī. ◆

Kategorijas