Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Steidz aplūkot divas fotoizstādes!

Diāna Lozko

2016. gada 17. jūnijs 00:00

45

Ilzeniete Laine Melece šogad absolvēja 12.klasi Alūksnes novada vidusskolā. Jauniete aizrāvusies ar fotografēšanu un vizuālo mākslu. Viņas fotogrāfiju izstādi pašreiz var apskatīt Alūksnes pilsētas bibliotēkas bērnu literatūras nodaļā.
Alūksnes bibliotēkā apskatāmās fotogrāfijas pirms tam varēja aplūkot Ilzenes sporta, kultūras, interešu izglītības un mūžizglītības centrā “Dailes”. Pēc tam šīs fotogrāfijas aizceļojušas uz Gulbenes novada Beļavu, bet tagad tās ir apskatāmas arī Alūksnē. “Plānots šīs fotogrāfijas izstādīt arī Trapenē,” teic jaunā fotogrāfe.
Viņai patīk fotografēt dažādus objektus un sižetus, bet visvieglāk ir fotografēt dabu. Fotografējot cilvēku, ir jānoķer īstais mirklis, bet tāds gan ir jāmāk noķert arī dabā. L.Melece ir arī ar nolūku cēlusies ļoti agri, lai notvertu skaistu mirkli dabā, kurš rodas saullēkta laikā.
Jauniete pēc vidusskolas absolvēšanas labprāt mācītos tālāk mākslas nozarē un apgūtu grafisko dizainu. “Man patīk gan fotografēt, gan zīmēt, kā arī datorgrafika. Patīk arī darboties ar datoru,” teic L.Melece. Bibliotēkas bērnu literatūras nodaļas vadītāja Dzidra Bauere uzsver, ka ir ļoti priecīga par tik talantīgu jaunieti. Visiem bibliotēkas apmeklētājiem ļoti patīk šīs fotogrāfijas.
Izstādi varēs aplūkot līdz 30.jūnijam, bet pēc tam bērnu literatūras nodaļā tiks izstādīta ceļojošā fotoizstāde par kinoaktrisi Līvu Ulmani un kinorežisoru Ingmaru Bergmanu. ◆

Kategorijas