Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sacensību uzvarētājiem - 13,6 kilogramu loms

Agita Bērziņa

2016. gada 17. jūnijs 00:00

38

Spiningošanas sacensības “Alūksnes vasaras “Plēsējs” 2016” sestdien Alūksnes ezerā noslēdzās ar komandas “Makšķernieki” uzvaru. Mārim Audriņam un Artūram Vērdiņam no Mārupes izdevās iegūt lielāko kopējo zivju svaru – 13,630 kilogrami, turklāt M.Audriņš izvilka arī sacensību dienas lielāko zivi – 12,410 kilogramus smagu un 118 centimetru līdaku.

2.vietu ieguva komanda “Nezvēri” jeb alūksnieši Modris Račiks un Indulis Kārkliņš.  3,870 kilogramus smago lomu veidoja vienīgi zandarti, pie tam viņu komanda bija vienīgā, kura krastā pārnesa šīs zivis. Lielākā zandarta gods I.Kārkliņam – 2,580 kilogrami un 65 centimetri.
3.vietu ieguva komanda “Bushmills Fisking Team” ar kopējo zivju svaru 3,450 kilogrami. Komandā startēja rīdzinieki Vladimirs Zilinskis un Anatolijs Livdaks. V.Zilinskim lielākā asara gods – 520 grami un 35 centimetri. Viņi krastā pārnesa vienīgi asarus, pie tam lielākais no tiem bija 1,725 kilogramus smags. Sacensībās startēja 16 komandas.

Konkurence sīvāka
Alūksnes novada pašvaldības aģentūras “Alja” direktors Māris Lietuvietis stāsta, ka šogad startēja salīdzinoši maz vietējo makšķernieku. “Vietējie šoreiz bija kūtri, lielāka atsaucība bija no iebraucējiem. Kāpēc tā? Nezinu. Tas jājautā viņiem pašiem. Varbūt nobijās no konkurences, jo piedalījās daļa sportistu, kas šajā nedēļas nogalē startēs Latvijas čempionātā tepat Alūksnes ezerā. Varbūt diena nebija piemērota, jo todien daudzviet notika izlaidumi, bet varbūt nobiedēja laika apstākļi, jo rīta pusē bija lietus un nepatīkams vējš, taču vēlāk laika apstākļi normalizējās,” min M.Lietuvietis.
Alūksnes novadu sacensībās pārstāvēja sešas komandas. 4.vietu ieguva komanda “Ilzene”, kurā startēja Didzis Vinogradovs un Oļegs Markss. Viņus no 3.vietas šķīra vien 200 grami, kopējais zivju svars – 3,260 kilogrami. 5.vietā - “C.Albula” (Jānis Skulte un Aivars Čibals) ar 3,075 kilogramiem zivju, 6.vieta – komandai “Pirāti”, kurā bija Nauris Drelnieks un Renards Jānis Janiks, ar 2,590 kilogramiem zivju. 11.vietā - “Burlaki na Voge” (Mārtiņš Junkurs un Jānis Jauniņš), 12.vietā - “KB” (Andis Bukalders un Kārlis Latiks).

Gatavi Latvijas čempionātam
Šīs nedēļas nogalē Alūksnes ezerā pirmo reizi notiks Latvijas čempionāts spiningošanā no laivas.  Sacensībās piedalīsies Latvijas labākie sportisti, kuri valsts godu aizstāvējuši arī pasaules līmeņa sacensībās. Tā kā sestdien Pilssalā notiks arī Zušu svētki, M.Lietuvietis aicina svētku apmeklētājus apmeklēt arī spiningošanas sacensības. “Ir vērts redzēt, ar kādām laivām un aprīkojumu startē augsta līmeņa sportisti. 20 komandu inventāra kopējā vērtība tuvojas miljonam eiro. Sestdien dalībnieki ezerā dosies pulksten 11.00, bet jau pulksten 19.00 varēs redzēt, kādas zivis sportisti nes krastā,” stāsta M.Lietuvietis.
Vairāki sportisti Alūksnē ieradās jau trešdien un aizvada pēdējos treniņus. “Lai gan ezers ir zivīm bagāts, sportisti par gaidāmajām sacensībām ir satraukušies. Kā veiksies, grūti pateikt – sacensības ir sacensības,” teic M.Lietuvietis. ◆

Kategorijas