Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Katrīnas kauss” ir un būs!

Loreta Jargane

2016. gada 22. jūnijs 00:00

24

Zušu svētkos Alūksnes Pilssalā notika 5. starptautiskās sacensības pludmales volejbolā “Katrīnas kauss”, kas šogad kā trešais posms iekļautas arī Latvijas Tautas sporta asociācijas čempionātā. No 85 komandām, kas bija pieteikušās, ieradās un sīvā konkurencē piedalījās 80 komandas.
Labākais no alūksniešiem izrādījās Gunārs Mačeks, kurš grupā veterāni 40+ kopā ar komandas biedriem Gundaru Kočānu (Balvi), Vilni Jēgeri (Viļķene) ierindojās godpilnajā 3.vietā. Savukārt alūksnietis Aigars Sniedzāns un apenietis Rinārs Teters palika dalītajā 5.vietā. Dalītajā 9.vietā ierindojās alūksnieši Rihards Zvejnieks un Nauris Lepiks.
“Alūksniešiem sacensībās veicās kā parasti: vīru konkurencē viņi nekad nebaidās no sacensībām un izbauda tās pilnā mērā. Jo spēcīgāks pretinieks, jo vairāk dalībnieku piedalās, tādējādi tikai paaugstinot savu meistarību un iemācoties ko jaunu. Alūksnes dāmas tieši pretēji, kā parasti, no visa baidās atšķirībā, piemēram, no Gulbenes dāmām, kas nebaidās, brauc, spēlē pat grupā virs 35+. Tie ir svētki, ir jānāk, jāatpūšas un jāpiedalās arī dāmām. Domāju, ka viens no faktoriem, kas noņēma mums dalībniekus, bija pludmales volejbola posms Polijā, kur spēlē Latvijas vadošie dueti. Otrais faktors ir aukstais laiks iepriekšējā nedēļā. Lietus bija visā Latvijā, bet pie mums - tikai vējš, jo Katrīna bija savus brunčus uzlikusi pāri Alūksnei un lietu nepieļāva pie mums. Ja runājam par vējaino laiku, tas tikai izlīdzina spēkus konkurences ziņā, pielīdzinot augstāko profesionalitātes līmeni mazāk profesionālam,” stāsta sacensību direktors Aivars Baumanis.
Viņš vērtē, ka “Katrīnas kauss” organizētības ziņā ir attīstījies. “Ja pirmajā gadā bija uztraukums, tad šobrīd viss ir augstā līmenī un profesionāli. Mēs pateicamies SIA “Rūpe”, aģentūrai “Spodra”, SIA “Jaunlaicenes industrijai”, lauku tūrisma atpūtas centram “Jaunsētas”, Zeltiņu pagasta pārvaldei, sadarbības partneriem “Sportland”, “Abi 2”, “Baltikums”, biedrībai “Cerība 12” un Uldim Bērziņam par sadarbību un atbalstu!” saka A.Baumanis. ◆

Kategorijas