Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Igauņi aicina uz tradicionālo Somerpalu motokrosu

Netālos kaimiņos -  Dievidigaunijā, Veru apriņķī notiks tradicionālais Vaino Leoka piemiņai veltītais Somerpalu starptautiskais stadiona motokross. Tajā  ik gadus piedalās arī sportisti no Latvijas,  tāpat arī skatītāji cenšas  nelaist garām iespēju vērot perfekti  noorganizētas , atraktīvas sacensības.

 „Aicinām visus Latvijas motosportistus un skatītājus uz Somerpalu trasi. Kā ierasts, trešdienā, 6. jūlijā 17.00 jau devīto reizi rīkosim Vaino Leoka piemiņas sacensības”, informē viens no sacensību organizatoriem, slavenās igauņu motosportistu Leoku dinastijas pārstāvis Aivars Leoks .

Viņš sola, ka tās būs ļoti aizraujošs motokross labi pārskatāmajā stadionkrosa trasē -   būs interesanti gan sportistiem, gan skatītājiem. Galveno balvu - Vaino Leoka ceļojošo piemiņas kausu – superfinālā ap  plkst.20.30  izcīnīs MX1 un MX2 klases braucēji. Notiks sacensības arī 65 cc, 85 cc, Open, Dāmu, Enduro Pro, Enduro Hobby klasēm un mopēdu brauciens.   Visās klasēs tiks apbalvoti trīs labākie sportisti.

A. Leoks uzsver, ka sacensībās Somerpalu plāno piedalīties daudzi labākie ne vien Baltijas, bet arī citu valstu motokrosisti. Cīņa būs ļoti spraiga, jo  spēkosies meistarībā  līdzvērtīgi sportisti, starp kuriem ir arī   Pasaules kausa posmu dalībnieki. Uz starta gaidāmi  Tanel Leok, Gert Krestinov, Priit Ratsep, Harry Kullas,  no Enduro klases uz MX1 pārgājušais Aigar Leok  (Igaunija). Latviju pārstāvēs: Matīss Karro, kurš pērn bija tik tuvu kārotajam Vaino Leoka piemiņas kausam, paliekot otrajā vietā,  Dāvis Ivanovs, Kārlis Sabulis, Dāvis Līvs. Ieradīsies arī talantīgi sportisti  no  Lietuvas un Krievijas.

Viena no sacensību “naglām”, līdzīgi kā “Vaidavas kausā” Apē,   Somerpalu  ir  mopēdu sacensības. Tās  vienmēr izraisa sajūsmu ar braucēju tērpu un tehnikas radošu noformējumu, kā arī iedvesmojošām līdzjutēju aktivitātēm. Rīkotāji informē, ka visi finišējušie piedalīsies  triju balvu izlozē, savukārt  starp meitenēm mopēdu klasē būs vēl atsevišķu triju balvu izloze. Tiks noteikts  skaistākā tērpa autors un komanda, kura būs labākā ne vien tērpu ziņā, bet arī demonstrēs labāko sadarbību starp sportistiem un viņu pavadošajām personām… Gaidāms, ka arī šogad uz starta stāsies gan Apes, gan  Alūksnes novada mopēdisti. Jāpiebilst ka vairākas reizes atraktīvākās komandas titulu ieguvuši „Motoklubs Ape”  mopēdistu  un viņu līdzjutēju grupa. 

Sacensībām dalības maksas nav, toties visi - gan sportisti un viņus pavadošās personas, gan skatītāji -  iegādājas loterijas biļeti 10.-eur vērtībā. Toties bērniem, kas augumā mazāki par 1 metru, ieeja – bez maksas. Ja vēlēsieties sacensību norisi skatīties  no  numurētas vietas tribīnēs, būs iespēja iegādāties papildus loterijas  biļeti, kas arī maksā  10.- eur. Loterijā  varēs laimēt  vērtīgas balvas (televizors, teleskopiskās kāpnes, putekļu sūcējs), bet galvenā balva, kā ik gadus, būs Husqvarna firmas zāles pļāvējs traktors”, informē A.Leoks.
Organizatori sola, ka būs parūpējušies par lielo ekrānu rezultātu vērošanai sacensību laikā,   par ērti pieejamām ēdināšanas vietām.  Nav jāraizējas par igauņu valodas nezināšanu, jo, tā kā apmēram puse sportistu un skatītāju ierodas no Latvijas, tad   sacensības  tiks komentētas arī latviešu valodā.

Kategorijas