Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Sākas 5.Alsviķu pagasta svētki

Agita Bērziņa

2016. gada 1. jūlijs 08:57

24179

Vakar 5.Alsviķu pagasta svētki sākās ar karoga prezentāciju atklāšanas pasākumā un ekskursiju pa skaistākajām pagasta saimniecībām, pagasta iestādēm un kultūrvēsturiskām vietām.

Piektdien, 1.jūlijā, paredzēti svētku koncerti katrā pagasta apdzīvotajā vietā. “Kultūras nama amatiermākslas kolektīvi izbrauks uz mazāk apdzīvotām vietām un sniegs koncertus tur. Koncertprogrammu “Jāņa Grestes dzīves mozaīkai pieskaroties...” veido teātra kolektīvs, bērnu deju kolektīvs, meiteņu vokālais ansamblis, sieviešu vokālais ansamblis, deju kopa “Jandāls” un ‘Vēlreiz”. Visur koncerti būs vienādi, bet cilvēkiem tā būs iespēja, nekur tālu nedodoties, uz vietas arī svinēt svētkus,” stāsta Alsviķu tautas nama vadītāja Marina Ramane. Pulksten 17.30 koncerts paredzēts Karvā pie mājām “Liepas 2”, 19.00 - Nēķenē pie mājām “Vētras”, 20.30 - Strautiņos pie pamatskolas, 22.00 - Alsviķu brīvdabas estrādē. Pēc koncerta, īsi pirms pusnakts, diskoballē spēlēs Alūksnes dīdžeji.
Svētku kulminācijas dienā - sestdien, 2.jūlijā - visas aktivitātes notiks pagasta centrā Alsviķos. No pulksten 12.00  ikviens varēs piedalīties tradicionālās un netradicionālās sporta aktivitātēs un dažādās atraktīvās izdarībās visām paaudzēm. “Kristapa Medisa vadībā notiks dažādas netradicionālas sporta spēles, Kristaps Marķitāns aicina uz Alsviķu kausa izcīņu strītbolā, spēles un rotaļas piedāvās arī “Brīnumu kalēji” no Rīgas, kopā ar Sveltanu Pavlovu varēs darboties radošās darbnīcās, neiztrūkstošas būs piepūšamās atrakcijas bērniem,” atklāj M.Ramane.

Pulksten 13.00 atklās fotoizstādi “Manas mājas – Alsviķu pagasts – fotomirkļos” un apbalvos konkursa dalībniekus. Muzikālu sveicienu sniegs māsas Linda un Dana Berkules. Pulksten 14.00 tiksies pagasta novadnieki un bijušie pagasta darbinieki. Zināms, ka uz tikšanos ieradīsies novadnieki Intars Dambis, Andris Akmentiņš un Andrejs Evans. Pulksten 15.30 plānota tematiska pēcpusdiena “Jānim Grestem – 140”, kurā piedalīsies kultūrvēsturniece Dzintra Meijere no Jelgavas, kura raksta grāmatu par Jāni Gresti. Svētki Alsviķu brīvdabas estrādē noslēgsies ar deju kolektīvu koncertu-sadanci “Saule brida rudzu lauku...”, kas būs veltīts deju kopas “Jandāls” 30. darbības jubilejai. M.Ramane akcentē, ka koncertā aicināti klāt būt visi, kuri kādreiz dejojuši kolektīvā, lai tiktos un atcerētos kopā pavadīto laiku. Pulksten 22.00 zaļumballē spēlēs muzikantu apvienība no Madonas.


Kategorijas