Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pirmo reizi Alūksnē – Pasaules čempionāts bērniem

Diāna Lozko

2016. gada 1. jūlijs 09:04

598

Alūksnes ezerā šīs nedēļas nogalē pirmo reizi noritēs starptautiskas ūdens motosporta sacensības – Pasaules čempionāts “Formula Future”. Sacensībās piedalīsies arī pieci mazie alūksnieši – Matīss Sniķers (no kreisās), Monta Melzoba, Roberts Minings, Kristers Musts un Mairis Kļava. Alūksnieši pārstāvēs ne tikai Latviju, bet arī Igauniju – tādējādi mazie sportisti var sevi pierādīt arī gadījumos, kad Latvijas komandās vietas jau ir aizņemtas.

Sacensības un nometne Alūksnē pulcē apmēram 70 jaunos sportistus. Starp dalībniekiem ir pa 10 sportistiem no tādām valstīm kā Latvija, Vācija, Čehija un Krievija, 9 no Portugāles, 8 no Polijas, pa 3 dalībniekiem no Lietuvas, Igaunijas un Slovākijas, viens - no Ungārijas.

Šodien sacensības notiek no pulksten 9.30 līdz 18.00. Šajā laikā jaunie sportisti rādīs savas prasmes dažādos manevrēšanas vingrinājumos, savukārt 2.jūlijā tajā pašā laikā – paralēlajā slalomā. Svētdien, 3.jūlijā, pulksten 10.00 sāksies pusfināla un fināla sacensības, kurās jaunieši sacentīsies gan manevrēšanā, gan paralēlā slalomā. Jāpiebilst, ka jaunie sportisti ne tikai sacenšas dažādās braukšanas prasmēs uz ūdens, bet apgūst arī noderīgas zināšanas par drošu atrašanos ūdenstilpju tuvumā. Līdz ar to šī ir laba iespēja brīvā laika pavadīšanai bērniem un jauniešiem.

Kategorijas