Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Volejbola čempionāta priekšsacīkstēs uzvar “Trapene” un “Zeltiņi”

2010. gada 12. marts 16:34

8538

Beigušās Alūksnes novada volejbola čempionāta vīriešu komandu priekšsacīkstes. To izskaņā noskaidrots labāko komandu sešinieks, kas turpinās cīņu par šāgada čempionu titulu.

Jāatgādina, ka dalību čempionātā uzsāka desmit vīriešu komandas, kas pirmās spēles aizvadīja divu apakšgrupu sadalījumā. “A” apakšgrupā sacentās komandas “Trapene”, “Gaujiena”, FK “Alūksne”, “Mālupe” un “Liepna”, savukārt “B” apakšgrupā – “Zeltiņi”, “SDA”, “Ilzene”, “Alūksne” un “Vietējie”.

 

Pēc pirmajām spēlēm par savu apakšgrupu līderiem kļuva “Trapene” un “Zeltiņi”, kas pērn ieguva sudraba un bronzas medaļas. Vēl labāko sešiniekā iekļuva “Gaujiena”, FK “Alūksne”, “SDA” un “Ilzene”, no kurām pēdējā čempionātā iesaistījusies pirmo gadu.

 

Jau rīt Ilzenes pagasta sporta, interešu izglītības un mūžizglītības centrā “Dailes” šīs komandas turpinās cīņu par turnīra galveno titulu. Savukārt svētdien laukumā tiksies ārpus labāko sešinieka palikušās komandas: “Mālupe”, “Liepna”, “Alūksne” un “Vietējie”, kas sadalīs savā starpā 7. - 10.vietu.

 

Komandu apraksti

ALŪKSNE

Komandā “Alūksne” apvienojušies Alūksnes Bērnu un jaunatnes sporta skolas volejbolisti. Pērn viņi pašmāju volejbola čempionātā startēja kā Alūksnes Bērnu un jauniešu centra pirmā komanda jeb “ABJC – 1”, kurai astoņu komandu konkurencē izdevās iekļūt labāko sešiniekā. Par šīgada galveno mērķi puiši sev izvirzījuši izkļūšanu no apakšgrupu sadalījuma. “Lai gan volejbola treniņi viņiem vairāk ir brīvā laika pavadīšanas veids, pamazām meistarības līmenis aug un šogad gribējās parādīt labāku sniegumu,” saka komandas trenere Dzintra Andrejeva. Tiesa, šoreiz līdz mērķa īstenošanai nedaudz pietrūka, komandai paliekot savas apakšgrupas 4.vietā. “Varējām nospēlēt labāk,” atzīst Dz.Andrejeva. Tāds esot arī pašu puišu viedoklis, kuri uzskata: ja reiz viņi atsevišķos setos spējuši pieveikt turnīra spēcīgākos spēlētājus, tad pie lielāka cīņas spara priekšsacīkšu rezultāti būtu izvērtušies citādāki.

Komandā spēlē: Aivars Andrejevs, Ralfs Krievāns, Rihards Mihailovs, Artūrs Morozs, Mārtiņš Puks, Andris Vilemsons

FK “ALŪKSNE”

Jau otro gadu pēc kārtas čempionātā piedalās FK “Alūksne” komanda, kuras kodolu veido Alūksnes futbolisti. Komandas treneris Mārtiņš Meisters atklāj, ka pērn puišu debija beigusies ar iegūto 5.vietu, taču šogad ir vēlme pacīnīties par augstāku pozīciju. “Ja uz visām spēlēm varētu savākties pilnā sastāvā, tad principā būtu spējīgi cīnīties ar visām komandām,” apgalvo treneris, jautāts par komandas sīvākajiem konkurentiem. Tiesa, kā atklāj M.Meisters, vēl pirms iesaistīšanās čempionātā traumu guvis viens no komandas vadošajiem spēlētājiem. Tāpat daļa komandas puišu aktīvi piedalās citās sacensībās, tāpēc ne vienmēr ir iespēja ierasties uz spēlēm. “Katrā ziņā neatkarīgi no tā, kādā sastāvā uz spēlēm savāksimies, jāmēģina iegūt pēc iespējas augstāku vietu,” uzskata M.Meisters.

Komandā spēlē: Aigars Alvaters, Raimonds Berkulis, Salvis Bundzenieks, Jānis Ginēvičs, Didzis Jāņekalns, Uldis Jāņekalns, Mārtiņš Meisters, Rinalds Ratenieks, Ainārs Rencis, Jānis Romers, Dzintars Vasiļjevs, Edgars Zaļakmentiņš

GAUJIENA

“Minimālā programma izpildīta, taču par tālāko pagaidām grūti spriest,” atzīst komandas “Gaujiena” pārstāvis Rolands Ozoliņš, vērtējot priekšsacīkstēs parādīto sniegumu. To rezultātā komandai izdevies izkļūt no apakšgrupu sadalījuma, tiekot labāko sešiniekā. Par līdz šim smagāko pārbaudījumu viņiem kļuvusi spēle pret “Trapeni”, kas ir viena no reālakajām pretendentēm uz uzvaru. R.Ozoliņš prognozē, ka līdzīgas spēles sekos arī turpmāk, tāpēc par turpmākajiem mērķiem viņš nevēlas spriest. “Komandā spēlē puiši, kas ir aktīvi daudzās citās jomās. Piemēram, joprojām notiek novada čempionāts basketbolā, kurā spēlē daļa komandas. Ja varētu visu laiku veltīt tikai volejbolam, tad, iespējams, būtu citādāk, taču tagad – atliek cerēt, ka sešinieks nekļūs par mūsu vienīgo sasniegumu,” uzskata R.Ozoliņš, atgādinot, ka pērn komandai izdevies aizcīnīties līdz labāko četriniekam.

Komandā spēlē: Kristaps Bērziņš, Ivars Blīgzna, Kaspars Blīgzna, Atis Dandens, Toms Dandens, Edžus Harkins, Rolands Ozoliņš, Artis Riepnieks, Ignats Straume

ILZENE

Komanda “Ilzene” pašmāju volejbola čempionātā piedalās pirmo reizi. Komandas pārstāvis Sentis Vērsis atklāj, ka iniciatīva par komandas izveidi nākusi no kāda zeltiņieša. Nespējot saprasties ar sava pagasta komandas puišiem, bet vēloties spēlēt volejbolu, viņš mudinājis ilzeniešus veidot atsevišķu komandu. “Tā arī tā komanda tapa,” nosmejas S.Vērsis, atstāstot spēlētāju kopā sanākšanas iemeslus. Lai nokomplektētu pilnu komandas sastāvu, klāt pieaicināti viesspēlētāji no Gulbenes novada, ar kuriem kopā savulaik iets vienā skolā. Kaut gan puiši ar lielu pieredzi nevar lepoties un pilnā sastāvā komanda sanākusi vien uz pirmajām spēlēm, “Ilzenei” izdevies izkļūt no apakšgrupu sadalījuma un iekļūt labāko sešiniekā. Tiesa, kā atzīst S.Vērsis, iesaistoties šajā čempionātā, lielākā vēlme bijusi uzvarēt “Zeltiņu” komandu. Priekšsacīkstēs viņiem tas nav izdevies, tāpēc tagad cerības tiek liktas uz turpmākajām spēlēm.

Komandā spēlē: Aivars Berkolds, Igors Golovko, Vladimirs Golovko, Oļegs Ivanovs, Kārlis Jakobsons, Raitis Kalniņš, Ēriks Sams, Juris Valgums, Stepans Verbičs, Sentis Vērsis

LIEPNA

Tāpat kā komanda “Ilzene”, arī “Liepna” pašmāju volejbola čempionātā šogad piedalās pirmo reizi. Komandas pārstāvis Jānis Štrauss atklāj, ka praktiski visi spēlētāji ir bez nopietnas pieredzes. “Kādus trīs gadus vispār nav spēlēts,” viņš apgalvo. Par stimulu pievērsties volejbolam kļuvusi jaunuzceltā sporta zāle, kurā puiši pasākuši darba dienu vakaros pulcēties. “Diena uzreiz interesantāka kļūst. Nevis tā, ka ir tikai darbs – mājas – darbs – mājas, bet ka pa vidu arī kaut kas cits tiek padarīts,” saka J.Štrauss. Daļa no puišiem paralēli piedalījušies Alūksnes novada čempionātā basketbolā, kas atstājis savu ietekmi uz pirmo spēļu rezultātiem. “Grūti ir pārslēgties no basketbola uz volejbolu,” atzīst komandas pārstāvis. Tāpat par sevi licis manīt pieredzes trūkums, kas, viņaprāt, ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc komandai priekšsacīkstes beigušās bez nevienas uzvaras. “Ja vēl veiksme būtu mūsu pusē, tad varbūt spētu tikt tālāk, bet tagad – jācer, ka nākamajā gadā nospēlēsim labāk,” saka J.Štrauss.

Komandā spēlē: Aivars Bistrovs, Sandis Boroduška, Artūrs Indriķis, Sandis Indriķis, Dainis Musulis, Sandis Musulis, Māris Pazāns, Guntars Siliņš, Māris Sinka, Māris Šķetiks, Jānis Štrauss, Guntars Zadumovs

MĀLUPE

Turpinot iepriekšējos čempionātos aizsākto tradīciju, komandā “Mālupe” apvienojušies tikai pašu pagasta spēlētāji, starp kuriem vairums ir jaunieši. “Audzinām jauno paaudzi, lai ir, kas turpina tradīcijas,” uzsver komandas pārstāvis Jurģis Šatilovs, kura vadībā komanda čempionātā iesaistās ceturto gadu pēc kārtas. Lai gan līdzšinējā dalība nav vainagojusies ar panākumiem, cerīgi puiši skatījās uz šīgada čempionātu, kur par primāro mērķi tika izvirzīta izkļūšana no apakšgrupas. “Pirms turnīra pabraukājām uz citām sporta zālēm, paspēlējām ar citām komandām, tāpēc jutāmies drošāki un labāki,” saka komandas pārstāvis. Tiesa, pēdējā spēlē piedzīvotais zaudējums pret komandu FK “Alūksne” šīm cerībām pielika sāpīgu punktu, komandai ar divām uzvarām paliekot pirmajai aiz strīpas. “Pirmo spēļu rezultāti bija ļoti labi. Arī pret apakšgrupas spēcīgāko komandu “Trapeni” godam nocīnījāmies. Ja būtu līdz beigām cīnījušies tā, kā turnīra sākumā, tad noteikti nebūtu zaudējuši,” atzīst J.Šatilovs.

Komandā spēlē: Salvis Alvaters, Valdis Alvaters, Mārtiņš Augstkalnietis, Jānis Babulis, Jānis Mucenieks, Juris Mucenieks, Kārlis Mucenieks, Māris Mucenieks, Gatis Rēpsis, Pēteris Sarkanis, Jurģis Šatilovs

SDA

Komandā “SDA” apvienojušies spēlētāji, kas pērn spēlēja zem “Idejas” nosaukuma un izcīnīja čempionu titulu. “Šīgada mērķis, bez šaubām, ir noturēt savas pozīcijas,” saka komandas pārstāvis Jānis Sniķeris. Par sīvākajiem pretiniekiem tiek uzskatītas pārējās divas pagājušā gada medaļnieces – komandas “Trapene” un “Zeltiņi”, kas priekšsacīkšu spēļu izskaņā kļuvušas par savu apakšgrupu līderēm. Lai gan “SDA” šoreiz palikusi 2.vietā, vienīgo zaudējumu piedzīvojot spēlē pret “Zeltiņiem”, J.Sniķeris uzsver, ka sports paliek sports, tāpēc par medaļu sadalījumu šāgada turnīrā vēl pāragri spriest. “Ņemot vērā, ka laikā kopš pagājušā gada čempionāta kopā vairs nebijām spēlējuši, domāju, ka priekšsacīkšu rezultāti vērtējami gana labi,” viņš uzskata, piebilstot, ka ar katru spēli komanda kļūst arvien spēcīgāka.

Komandā spēlē: Dzintars Adlers, Romāns Akimočevs, Aivars Baumanis, Lauris Cīrulis, Jānis Graudiņš, Gatis Krauja, Gunārs Mačeks, Jānis Sniķeris, Kaspars Spirks, Mārtiņš Spirks, Rinārs Teters, Dainis Vilcāns

TRAPENE

“Nevar sūdzēties,” komentējot priekšsacīkšu rezultātus, smejoties saka komandas “Trapene” pārstāvis Zintis Kolendo. Gandrīz visās spēlēs viņiem uzvaru izdevies izcīnīt trešajā setā, izņemot pēdējo spēli, kur, tiekoties ar komandu “Gaujiena”, trapeniešiem vienā setā nācies piekāpties saviem pretiniekiem. “Beidzamā spēle pakutināja nedaudz nervus, bet kopumā tīri labi gāja,” atzīst Z.Kolendo. Labāko sešiniekā komanda iekļuvusi kā savas apakšgrupas līdere. Tas liek būt pārliecinātiem, ka izdosies atkārtot iepriekšējā gada panākumus, kur izcīnītas sudraba medaļas. Tāpat nozīme ir stabilajam komandas pamatsastāvam, kas praktiski nav mainījies vairākus gadus. Z.Kolendo atklāj, ka to veido pašu pagasta puiši, kas savu labo spēlēt prasmi apliecinājuši vairākkārt. “It kā negribas neko prognozēt, jo visādi var gadīties: kāds var neatbraukt, kādam var kaut kas notikt, bet principā pie medaļām mums vajadzētu tikt. Jautājums tikai – pie kurām,” spriež komandas pārstāvis, domājot par turnīra turpmāko gaitu.

Komandā spēlē: Denis Beļimenko, Sergejs Beļimenko, Andis Bukalders, Uģis Fišers, Māris Karpovs, Oskars Karpovs, Ritvars Karpovs, Zintis Kolendo, Antis Maltenieks, Jānis Peipāns, Darīns Popovičs, Sandis Priževaits, Andris Žagars

VIETĒJIE

Zem komandas “Vietējie” nosaukuma apvienojusies otra daļa Alūksnes Bērnu un jaunatnes sporta skolas volejbolistu. Iepriekšējā gadā viņi startēja kā Alūksnes Bērnu un jauniešu centra otrā komanda jeb “ABJC – 2”, ierindojoties turnīra tabulas lejasgalā. Puišu trenere Dzintra Andrejeva atklāj, ka, tāpat kā pērn, arī šogad puiši čempionātā iesaistījušies, lai papildinātu sacensību pieredzi. “Treniņi paliek treniņi, bet čempionāts tam visam piedod asumiņu – uzreiz cita attieksme un garša parādās,” viņa saka. Lai gan izkļūt no apakšgrupu sadalījuma puišiem nav izdevies, Dz.Andrejeva vērtē, ka turnīrs viņiem devis progresam nepieciešamo spēļu praksi. “Šī komanda mīl eksperimentēt, taču var just, ka pamazām veidojas sava taktika un funktieris,” viņa spriež.

Komandā spēlē: Edgars Bērziņš, Rūdolfs Bērziņš, Edijs Dortans, Roberts Kovaļenko, Kristaps Miņins, Lauris Tukišs

ZELTIŅI

Komanda “Zeltiņi” ir viena no pastāvīgākajām pašmāju volejbola čempionāta dalībniecēm. Komandas pārstāvis Guntis Tučs stāsta, ka gadu gaitā izcīnīti vairāki kausi un medaļas, starp kuriem ir arī zelta godalgas. Šos panākumus kaldinājuši spēlētāji, kas kopā spēlē jau gadiem. Izmantojot iespēju komandās iekļaut viesspēlētājus, sastāvs pastiprināts ar pārstāvjiem no Gulbenes novada Lejasciema. “Domāju, ka neesam vienīgie, kas izmanto šo iespēju. Jau vairākus gadus čempionātā piedalāmies ar mērķi aizcīnīties līdz uzvarai. Pēdējos gados tas nav izdevies, taču gribam izdarīt visu iespējamo, lai atkal izjustu, ko nozīmē kļūt par turnīra uzvarētājiem,” saka G.Tučs. Cerības uz panākumiem vieš arī priekšsacīkšu rezultāti, kas komandai ļāvuši labāko sešiniekā iekļūt kā savas apakšgrupas līderei. Tiesa, jautāts par nopietnākajiem pretiniekiem, kas varētu traucēt piepildīt uzstādīto mērķi, komandas pārstāvis atzīst, ka spēļu rezultāti ir neprognozējami. “Daudz kas ir atkarīgs no tā, kādā sastāvā komanda ierodas uz spēli. Katrā ziņā bez cīņas nevienam uzvaru neatdosim,” viņš apgalvo.

Komandā spēlē: Māris Cauka, Gatis Gargažins, Viesturs Kozulāns, Ivars Laiva, Rolands Laiva, Deniss Prontenko, Arvīds Sams, Guntis Tučs, Kristers Zariņš, Mārtiņš Zariņš

Kategorijas