Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Var lepoties ar sacensību augsto līmeni

Diāna Lozko

2016. gada 8. jūlijs 00:00

9

Alūksnē “World Championship “Formula Future” 2016” sacensībās veiksmīgi un ar pārsteidzoši labiem rezultātiem startējuši arī alūksnieši. Komandu kopvērtējumā 1.vietu izcīnīja komanda no Krievijas, 2.vietu ieguva Latvijas komanda, 3.vietā - komanda no Vācijas. Sacensību organizatori cer arī turpmāk šādas internacionālas sacensības rīkot Alūksnē.

Alūksnes ūdens motosporta kluba “Nord Ost” valdes loceklis Armands Musts uzsver, ka sākotnēji alūksniešu pārstāvju mērķis nebūt nebija gūt kādus augstus rezultātus, taču sacensību gars un jauniešu iemaņas ļāvušas gūt arī pārsteidzoši labus rezultātus. Lavijas komandā startēja alūksnieši Mairis Kļava un Matīss Sniķers. No 10 komandas biedriem vislabāko rezultātu uzrādīja tieši M.Kļava. Savukārt Igauniju pārstāvēja trīs alūksnieši, un komandas kopvērtējumā Kristers Musts izcīnīja 1.vietu, Monta Melnzoba – 2.vietu, bet 3.vietā ierindojās Roberts Minings.

Visiem “āķis lūpā”
“Alūksniešiem līdz šim nebija iespējami treniņbraucieni tādā trasē, kāda tika izveidota uz sacensībām. Tādi dalībnieki kā Mairis Kļava un Kristers Musts ir arī radošāk domājoši, līdz ar ko viņi spējuši parādīt labus rezultātus. Jāuzteic arī Monta Melzoba par izcīnīto 7.vietu pasaulē un arī mazā Matīsa debija. Mums ir prieks, ka viņš tik ātri spēja sagatavoties sacensībām un sevi pierādīt!  Savukārt Robertam Miningam arī ir “āķis lūpā” un jāturpina tikai trenēties. Ar šīm sacensībām nekas nebeidzas, bet sākas. Prieks ir arī par vecāku atbalstu, kuri ir ļoti saprotoši un atbalsta bērnus,” teic A.Musts.
Viņš uzsver, ka sacensību laikā arī no ārzemju dalībniekiem un viesiem ir dzirdētas tikai labas atsauksmes. Pagājušajā gadā šādas sacensības notika Itālijā, kur organizācija nav bijusi tik labā līmenī kā Alūksnē. “Padomājām arī, lai bērniem ir iespējas labi pavadīt savu brīvo laiku, kā arī nodrošinājām ēdināšanu. Itālijā atmosfēra bija gluži citādāka. Mēs gribējām pierādīt, ka arī spējam noorganizēt šādas sacensības ļoti augstā līmenī. Mums bija arī ļoti labs tiesnešu kolektīvs no Krievijas, un Alūksnē ir visi priekšnosacījumi, lai šīs sacensības te atgrieztos atkal un atkal,” pauž A.Musts.
Rezultāts ir perfekts
Arī Starptautiskās ūdens motosporta federācijas komisārs Peters Bardenheuers atzīst, ka Alūksnē sacensības organizētas ļoti augstā līmenī. Komandas no Latvijas, Polijas, Krievijas, Portugāles, Slovākijas, Vācijas, Čehijas, Lietuvas un Igaunijas nav izteikušas sūdzības, un tas priecē. “Esmu Alūksnē jau otro reizi un pēc īsa laika būšu atkal. Man šeit ļoti patīk, un esmu patīkami pārsteigts par ļoti labo sacensību organizāciju. Es zināju, ka Alūksnes sacensību organizatoriem var uzticēties un viss būs labākajā kārtībā,” teic P.Bardenheuers. Viņš atzinīgi novērtē arī alūksniešu sniegumu, kuri šajās sacensībās pārstāvēja gan Latvijas, gan Igaunijas komandas. Viņš uzskata, ka šie jaunieši ir konkurētspējīgi, un to pierāda arī kopējās Latvijas komandas rezultāts. “Jūs kā maza pilsēta tiekat ar visu galā fantastiski! Labā organizācija ir sadarbības rezultāts, un rezultāts ir perfekts! Man šeit ļoti patīk!” pēc sacensībām pauda P.Bardenheuers.
Savukārt Latvijas Ūdens motosporta federācijas viceprezidents Dmitrijs Šillers teic, ka visas komandas bija apmierinātas, arī neņemot vērā lietainos laika apstākļus. “Mums federācijā ir teiciens: “Kā būs, tā būs!” Sacensības noritēja tiešām augstā līmenī, neņemot vēra mainīgos laika apstākļus,” uzsver D.Šillers. ◆

Kategorijas