Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Spraiga cīņa vainagojas ar uzvaru

Diāna Lozko

2016. gada 8. jūlijs 00:00

302

2. un 3.jūlijā Pededzē notika Latvijas 2016.gada čempionāta spiningošanā no krasta otrais posms. Alūksnietis Modris Račiks šajā posmā izcīnījis zeltu.

Sacensībās piedalījās 11 komandas no Latvijas, 2 komandas no Krievijas un Baltkrievijas izlase. Komandā startēja četri dalībnieki, kuriem ir jābūt Latvijas Makšķerēšanas sporta federācijas biedriem. Latvijas komandas “Willow-MRK” kapteinis rotācijas kārtībā ir Valdis Arnītis (Cēsis), vēl komandā startēja alūksnietis Modris Račiks, Jānis Vītols (Ādaži), Jānis Ģēģeris (Rīga). Kopvērtējumā komanda ieguva 8.vietu.

Gatavojies ļoti nopietni
“Komandas biedriem šis posms absolūti neizdevās, vēl spriedīsim, kas tam bija par vainu, bet pirmās dienas slikto rezultātu uzlabot neizdevās arī otrajā dienā. Varbūt nepatika mazais ūdens līmenis upē, varbūt zivs izmērs, varbūt nespēja atrast pareizos mānekļus un tos pareizi padot zivij. Varbūt vienkārši veiksme šoreiz nebija manu komandas biedru pusē,” stāsta M.Račiks. Viņš uzsver, ka šim posmam gatavojies ļoti nopietni. Tika papildināti mānekļu arsenāli no Japānas tirgus ar specifiskiem rotējošajiem mikrovizuļiem (0,5-1 grams) un minišūpiņiem, kā arī šis tas iegūts no bulgāru, slovāku, ukraiņu mānekļu darināšanas meistariem. “Viss treniņos tika iemēģināts upē uz vietējo zivi (pārsvarā ķērās alatiņas ap 10-15 centimetru garumā), kas mani iepriecināja, jo nekad nebiju strādājis uz tik niecīgu zivi arī ārpus sacensībām,” stāsta M.Račiks.

Ķēries pie pēdējā salmiņa
Sacensībās neizpalika arī misēkļi. “Pirmās dienas starta gatavošanās beidzās ar nelielu fiasko, jo izbira garajā zālē visas iepriekš sagatavotās mikrokarabīnes, un šķita, ka nu būs ziepes ne pa jokam! Tā kā dažiem komandas biedriem līdzi uz sacensībām tika arī sievas, tad viņas ātri norīkojām ķemmēt zāli ar magnētiņu un tāpat ar pašu rokām, lai saglābtu, ko var. Dienas noslēgumā izcīnīju 2.vietu zonā, piekāpjoties tikai krievu talantam,” atzīst M.Račiks.
Organizatori pēc pirmās dienas rezultātiem nolēma zivis laist tieši pirms starta, lai palielinātu noķerto zivju daudzumu zonās, bet zivs ir kaprīza un ķērās vēl sliktāk nekā pirmajā dienā. “ Nodomāju, vai atkal Latvijas zelts posmā aizies gar degunu? Cik var kolekcionēt bronzas un sudrabus, gribas taču vienreiz arī zeltā iekosties! Ķēros pie pēdējā salmiņa un atradu vietu, no kuras zivi praktiski nav iespējams izvilkt, un to neviens nav arī mēģinājis,” teic M.Račiks. Viņam tomēr izdevās izmānīt zivis, un savā zonā viņš ieguva 1.vietu. Šī uzvara ļāva arī kopvērtējumā iegūt uzvaru, un M.Račiks kļuva par Latvijas čempionāta 2.posma uzvarētāju. ◆

Kategorijas