Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Saimnieks meklē saimnieci” Alūksnē

Agita Bērziņa

2016. gada 15. jūlijs 00:00

63

Šovasar deviņās Latvijas brīvdabas estrādēs skatītāju vērtējumam izrāžu apvienība „Pannas Teātris” nodod jaunāko izrādi - komēdiju „Saimnieks meklē saimnieci”. Alūksnes Pilssalas estrādē tā  būs skatāma 23.jūlijā pulksten 20.00.

Spilgti tēlu raksturi, komiskas situācijas un negaidīti sižetu pagriezieni – tas viss jaunajā Guntas Kalniņas sarakstītajā un Jura Rijnieka iestudētajā komēdijā.

Par TV šoviem un mīlestību
Tā ļaus izsmieties ne tikai par mīlas trijstūra radītajām peripetijām, bet arī aizdomāties par televīzijas šovu spožumu un postu. TV šova veidošanas aizkulises, kuriozi filmēšanas laukumā, “netīrās veļas” mazgāšana kameru priekšā ļaus atpazīt arī citus  šovus, kas TV skatītājiem kļuvuši par ikdienu. No meliem līdz patiesībai, no smiekliem līdz asarām izrādes notikumi noved pie atziņas, ka īstā dzīve atrodas tepat blakus, nevis tur, TV ekrānā. Izrādē galvenās lomas spēlē Latvijā pazīstami aktieri: Ģirts Ķesteris, Daiga Gaismiņa (vai Dace Vītola), Līga Zeļģe, Madara Melne-Tomsone, Aldis Siliņš (vai Imants Strads).
“Komentēt žanrisko aspektu būtu lieki. Tā ir situāciju komēdija. Šoreiz darbība gan nenotiek Vidzemē, bet Sēlijā, taču tam nav būtiskas nozīmes, jo tas ir svarīgi tikai mums, aktieriem. Izrāde stāsta par slavenu šovu režisoru Ģirtu Ķesteri, kurš ierodas kādā viesu namā un uzkuļas viesu nama saimniekam, kurš savukārt alkst popularitātes, slavas, atzinības un novērtējuma. Ķesteris viesu namā ierodas ar mīļāko, kas nevienu Latvijā nepārsteidz, bet tad uzrodas sieva. Un šovs var sākties! Lai izkļūtu no situācijas, tieši tā arī jādara – jāveido šovs!” “Alūksnes Ziņām” par izrādi stāsta aktieris Ģirts Ķesteris.

Alūksne – kā mazā Šveice
Izrādes autore – scenāriste Gunta Kalniņa kopā ar ”Pannas Teātri” jau iepriekš radījuši komēdijas „Gribu bērnu” un „Kukulis”, kuras smīdinājušas skatītājus Alūksnē. Ģ.Ķesteris atzīst, ka Alūksnē ir ikgadējs viesis un viņam šī ir īpaša pilsēta. “Esmu jau teicis, ka Latvijā ir trīs pilsētas: Kuldīga, Alūksne un Sigulda, kuras es salīdzinu un saucu par mazajām Šveicēm. Tās visas ir ļoti neatkarīgas pilsētas, un tā ir viņu priekšrocība. Alūksnē ir ļoti veiksmīgi apgūta Eiropas projektu nauda. Parks, estrāde un pati pilsētā veiksmīgi veidota un veidojas joprojām. Kā pilsēta piesaista Eiropas projektu naudu, to acumirklī var redzēt iebraucot. Alūksne ir tūristu cienīga vieta. Tā ir! Es neglaimoju, bet ļoti objektīvi skatos uz to,” norāda aktieris Ģ.Ķesteris. ◆

Kategorijas