Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jaunannā slēdz siena laika derības

Jaunannas Zaķusalā aizvadītajā nedēļas nogalē astoņi saimnieki un viņu saimes pārbaudīja savas prasmes dažādos tradicionālos, netradicionālos lauku darbos un aktivitātēs vēl nebijušā pasākumā “Siena laika derības”. Derībās piedalījās saime “Ribuši”, Gustu saime, “Oši”, “Bonaparti”, “Baltie zirnīši”, “Paparzes bebri”, “Oga”, “Līdumnieki”. Visas dienas garumā bija iespēja jestroties, tirgoties un visādi citādi priecāties, just līdzi saimēm, kas cītīgi veica pārbaudījumus.
Pasākuma vadītāja Zeltīte Avota atzīst - liels paldies jāsaka visiem, kuri iesaistījās, jo bez šiem cilvēkiem nekas nenotiktu. Arī skatītājiem pasākums bija baudāms un acīm tīkams. Z.Avota pauž gandarījumu, ka viss izvērties neaprakstāmi pozitīvā pasākumā.
“Pasākumu vēlējāmies pielīdzināt lauku dzīvei - tieši tā, kā atceramies to no bērnības. Mums tas izdevās! Biju patīkami pārsteigta, jo visi notiekošajā labprāt iesaistījās, bija azartiski, līdz ar to visam pasākumam bija labestīga aura. Jūlijs ir siena laiks, tādēļ arī radās ideja par lauku darbiem, siena vākšanu. Pasākumus var veidot daudz un dikti, bet, protams, viss ir saistīts ar finansēm. Šā pasākuma rīkošanai finansējums tika piesaistīts arī no Alūksnes novada kultūras un kultūrizglītības projektu konkursa. Pozitīvās emocijas, ko radīja “Siena laika derības”, rada sajūtu, ka gribēsies šo pasākumu atkārtot arī nākamgad. Mēs, jaunannieši, jau tādi dulli esam!” teic Z. Avota. ◆

Kategorijas