Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes skaistums - izstādē

Diāna Lozko

2016. gada 15. jūlijs 00:00

948

Alūksnes muzejā atklāta Alūksnes mākslinieku izstāde “Iemīlies Alūksnē, dabā, cilvēkos”. Tajā aplūkojami 24 alūksniešu un Alūksnes novadnieku darbi – gleznas, keramika, kā arī citi izstrādājumi. Šādu izstādi rīko otro gadu un turpinās kā tradīciju arī citos gados.
Novadniece un gleznotāja Zigrīda Ilenāne uzsvēra, ka šī Alūksnes muzeja rīkotā izstāde ir labs veids, kā Alūksnes pilsētas svētku apmeklētājiem parādīt pilsētas mākslas mīļu veikumu. Viņa gan atzina, ka nākamgad vēlētos ne tik daudz liriskas noskaņas darbu, bet arī kādu asumiņu, lai muzeja apmeklētāji varētu aplūkot ne tikai Alūksnes skaistās ainavas, bet arī kādu darbu, kurš liktu aizdomāties.
Šogad izstādē vērojami gan pilsētas, dabas, gan arī ziedu motīvi. Aplūkojami arī jaunās keramiķes Katrīnas Šatalovas darbi. Akvarelistu studijas “Aqua” dalībniece Elita Kalme atzīst, ka ir priecīga par šādu izstādi, kura pulcē tik dažādu stilu un paaudžu māksliniekus. “Šajā izstādē ir mans darbs, kurā attēloju ziedus. Pagājušajā gadā savu darbu nepieteicu, jo nokautrējos. Šogad ar citām studijas dalībniecēm saņēmos un iesniedzu,” pauž E.Kalme. Viņa aicina arī citus nekautrēties un nākamgad pieteikt savus darbus. Ir svarīgi zināt, cik mūsu novads ir bagāts ar māksliniekiem un tiem, kuri vēlas sevi izpaust mākslā. “Ir ļoti jauki redzēt, cik Alūksnē ir daudz talantu, bet domāju, ka daudzi vienkārši kautrējas un neiesniedz savus darbiņus. Iesaku nekautrēties,” mudina akvareliste. Katru gadu šai izstādei ir cita tematika, taču tā vienmēr ir saistīta ar Alūksni. Lai arī šajā ekspozīcijā vērojami jau iecienītu un zināmu mākslinieku darbi, Z.Ilenāne aicina pieteikties arī tos, kuri nekur savus darbus nav izstādījuši. Šī izstāde ir labs apliecinājums tam, ka māksla vieno, un tajā kopīgu valodu var atrast gan pieredzējuši un profesionāli mākslinieki, gan arī amatieri. ◆

Kategorijas