Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gūst panākumus vokālajā konkursā

Agita Auziņa

2010. gada 10. marts 10:15

1417

Alūksnietes Marta Stradiņa un Marta Adlere, kā arī Ieva Bistrova un meiteņu trio “Mia” iekļuvušas Latvijas vokālā konkursa “Cik mēs viens par otru zinām”  finālā. Tas nozīmē, ka meitenes guvušas iespēju  piedalīties muzikāla uzveduma tapšanā un jau aprīlī sāksies intensīvi mēģinājumi.

Dzied latviskas dziesmasVokālais konkurss, kas veltīts izcilā latviešu dzejnieka Māra Čaklā piemiņai, tika organizēts ar mērķi mudināt dziedātājus savā repertuārā izvēlēties dziesmas ar latviešu dzejnieku - vecmeistaru tekstiem. Ritma un mākslas studijas pasniedzēja Rita Staune stāsta, ka konkursā, kas norisinājās kādā Siguldas kafejnīcā,  piedalījās 36 dalībnieki, bet finālam tālāk virzīja vien 12 dalībniekus. No Ritma un mākslas studijas konkursā piedalījās Arita Bērziņa, duetā dziedāja Līva Augule un Zane Pakalne, kā arī Marta Stradiņa un Marta Adlere. Konkursā individuāli startēja alūksnietes ar lielāku dziedāšanas pieredzi – Ieva Bistrova un meiteņu trio “Mia” Ievas Bistrovas, Evas Molleres un Kaivas Molleres sastāvā, kas ir jau ne viena vien konkursa laureātes. 
Priecājas par panākumuR.Staune stāsta, ka konkurss bijis profesionāls un uzstādītā latiņa bijusi augsta. “Konkursantiem bija jādzied tautas dziesma “a capella” variantā, kas nav viegls uzdevums, toties otrai izpildāmajai dziesmai bija jābūt ar Māra Čaklā vārdiem,” stāsta R.Staune. Finālistes Marta Stradiņa un Marta Adlere konkursā izpildīja dziesmas “Vakardziesma” un “Maza maza ābelīte”. Meitenes gatavojušās  cītīgi pasniedzējas R.Staunes vadībā. Lai gan abas meitenes iepriekš dziedājušas ansamblī, šis bijis pirmais nopietanis konkurss ārpus novada robežām. “Pirms uzstāšanās bijām ļoti satraukušās, bet dziedot satraukums pazuda,” pauž viņas un atklāj, ka drošības sajūtu devis tas, ka dziedājušas duetā.  Abas Martas ir priecīgas par negaidīto panākumu un ir gatavas daudz vairāk laika pavadīt mēģinājumos, lai fināla koncertā uzrādītu labu rezultātu. Jāpiebilst, ka repertuārs nav jāizvēlas no jauna, finālā tiks dziedāta  jau izpildītā “Vakardziesma”.

Kategorijas