Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Basketbola čempionātu atklāj sieviešu komandas

Ilze Bogdanova

2010. gada 10. marts 09:23

4315

Aizvadītajā nedēļas nogalē Alūksnes novada basketbola čempionātu atklāja sieviešu komandas. Pavisam turnīrā iesaistījušās piecas komandas, kur bez Alūksnes un Apes novadu pārstāvēm klāt pieaicinātas Smiltenes novada un Veru pašvaldības (Igaunija) spēlētājas.

“Ja par puišu komandu atsaucību sūdzēties nevar, tad ar meitenēm ir citādāk: ja gribam, lai komandām būtu ar ko sacensties un pacīnīties, tad nekas cits neatliek, kā rīkot atklāto turnīru,” saka Alūksnes novada basketbola čempionāta organizators Juris Iesalnieks, skaidrojot, kāpēc iesaistīties turnīrā pirmo reizi uzaicinātas spēlētājas ārpus novada teritorijas. Šīs komandas piedāvāto iespēju izmantojušas labprāt, jo, kā atzīst sacensību organizators, ar līdzīgām problēmām nākas saskarties arī citu novadu čempionātu rīkotājiem.

Papildinās spēļu pieredzi

Sevišķi nozīmīgs turnīrs izvērtīsies priekš Alūksnes spēlētājām jeb BK “Alūksne” un “BJSS'95” komandām. Abās apvienojušās Alūksnes Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēknes, kas basketbolā trenējas jau ceturto gadu. Atšķirībā no iepriekšējām sezonām šis ir pirmais gads, kad meitenes finansējuma trūkuma dēļ atteikušās no dalības Swedbank Jaunatnes basketbola līgas čempionātā. J.Iesalnieks norāda, ka tas ir otrs svarīgākais iemesls, kāpēc mēģināts turnīram piesaistīt plašāku komandu klāstu. “Tā kā meitenēm šogad spēļu praktiski vispār nav bijis, tad gribējās, lai vismaz pašmāju čempionātā viņas tiek izspēlēties,” uzsver sacensību organizators, kas vienlaikus ir abu komandu treneris.

Par to, cik šāda spēļu pieredze nepieciešama, viņš pārliecinājies jau pirmajās spēlēs. “Tā pauze bijusi pārāk ilgi, lai meitenes spētu saglabāt formu. Varēja just, ka viņām trūkst saspēles. Bija arī citas kļūdas, ko veicināja skatītāju klātbūtne un uztraukums. Acīmredzot, paies laiks, kamēr atkal iespēlēsimies, jo patiesībā viņas spēlē daudz savādāk, nekā to varēja redzēt pirmajās spēlēs,” atzīst J.Iesalnieks.

Atsāk spēlēt prieka pēc

Līdzīgā situācijā ir arī komandas “Smiltene” spēlētājas, kas komandu atjaunojušas pēc pusgadu ilgas pauzes. “Tās iemaņas jau ir palikušas, bet šobrīd vēl viena otru laukumā nejūtam. Cerams, nākamajā kārtā spēsim nospēlēt labāk,” apgalvo komandas pārstāve Sintija Gaile. Viņa atklāj, ka komandā, galvenokārt, spēlē Smiltenes ģimnāzijas skolnieces, kas ilgus gadus pārstāvējušas vietējo sporta skolu. Kaut gan ar visām Alūksnes novada basketbola čempionāta dalībniecēm viņas laukumā tiksies pirmo reizi, S.Gaile cer, ka tas nekļūs par šķērsli cīņā par uzvaru. “Pirmkārt, jau mēs spēlējam prieka pēc, taču, kad izejam laukumā, parādās cīņas gars un rodas vēlme cīnīties par katru metru,” viņa saka.

Jāpiebilst, ka šīs trīs komandas sestdien aizvadīja pirmās čempionāta spēles. Ar uzvarām tās beidzās BK “Alūksne” komandai, kas pirms diviem gadiem ieguvusi pašmāju čempionu titulu. Spēlē pret “Smilteni” viņas uzvaru izcīnīja ar rezultātu 55:48, bet spēlē pret “BJSS'95” – ar rezultātu 80:31. Ar vienu uzvaru mājās atgriezās “Smiltenes” spēlētājas, kas ar rezultātu 70:33 pieveica “BJSS'95” komandas spēlētājas.

BK “Alūksne”

Komandā spēlē: Žanete Tomsone, Karīna Kica, Sindija Iesalniece, Elīna Karaseva, Monta Sondore, Beāte Kovgere, Jana Volcīte, Zane Tarasa, Laura Bērziņa, Sandija Sprukule, Maira Zilaua

BJSS'95

Komandā spēlē: Eva Paringa, Krista Ramane, Alise Beķere, Linda Ļeļeva, Anna Salaka, Anete Stepanova, Agnese Repule, Laura Volcīte, Ance Bērziņa, Līva Augule

Smiltene

 

Komandā spēlē: Sintija Gaile, Madara Viļuma, Ilze Jokste, Ieva Ērmane, Ance Pavasare, Anete Fronta, Megija Sukse, Līva Krūmiņa

Kategorijas