Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē sacentīsies minikāri

Didzis Bauers

2016. gada 21. jūlijs 08:24

709

6.augustā pulksten 11.00 Alūksnes Pilsētas svētkos būs iespēja sacensties ar pašizgatavotu braucamrīku. Dalībnieka mērķis - noripot iespējami tālāku distanci no starta estakādes, izmantojot iegūto inerci.

Sacīkstes notiks Ojāra Vācieša ielā, posmā no Margaritas līdz Pilssalas ielai, lielajā stāvlaukumā. Starts - no vietas uz speciālas starta estakādes 1,3 metru augstumā. Sacensties varēs trīs grupās: bērni no 6 līdz 12 gadiem (maksimālais svars ar inerces auto - līdz 60 kg); jaunieši no 12 līdz 18 gadiem (maksimālais  svars - līdz 100 kg); pieaugušie no 18 gadiem (maksimālais svars - līdz 190 kg). Paredzēts, ka dalībnieki veiks vienu treniņbraucienu un divus ieskaites braucienus, no kuriem ieskaitīs labāko. Vienāda rezultāta gadījumā augstāko vietu ieņems dalībnieks ar labāko noripoto metru summu abos braucienos.

Inerces automobilis ir sauszemes transporta līdzeklis ar virsbūves konstrukciju vai bez tās, ar četriem riteņiem, kuri nav izvietoti vienā rindā un pastāvīgi atrodas kontaktā ar zemi. Stūrējamie riteņi - priekšējie. Automobilis jāaprīko ar bremzēm. Tam jābūt konstruētam tā, lai braucējs neapdraudētu pats sevi, citus dalībniekus vai skatītājus. Braukšanas pozīcija - sēdus, kājas uz priekšu. Materiāls rāmja izgatavošanai nav limitēts. Rāmja apakšējā daļā no priekšas līdz sēdeklim jābūt grīdiņai no stingra materiāla. Bremzes obligātas uz aizmugures riteņiem, bremžu pievads un stūres mehānisms – brīvs. Virsbūvē atļauts izmantot gaisa plūsmvirzējus. Papildu svaram jābūt droši piestiprinātam pie rāmja vai grīdas. Riepas – brīvas. Maksimālie izmēri inerces automobilim: garums - 3 metri, platums - 1,5 metri. Braucēja ekipējums: dalībniekam jālieto Eiropas Savienības standartiem atbilstoša moto vai velo aizsargķivere, apaviem obligāti jānosedz potītes, apģērbam jānosedz viss ķermenis (aizliegti šorti un T-krekli), vēlami cimdi. Tehniskajā pārbaudē jāuzrāda ekipējums.

Kategorijas