Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ēkai pilsētas centrā jauns īpašnieks

Līga Vīksna

2016. gada 22. jūlijs 00:00

70

Alūksnes pilsētas centrā, Lielā Ezera ielā 2a, sākušies fasādes un jumta rekonstrukcijas darbi. Tā ir ēka, ko līdz šim daudzi alūksnieši bija nodēvējuši par Tontegodes māju un kas ilgus gadus pēc uzcelšanas stāvēja tukša un pamesta, pat jau apdraudot garāmgājēju drošību. Tagad ēkai ir jauns īpašnieks – pašmāju uzņēmējs Aivars Siliņš, kurš ēkai dos jaunu elpu.

A.Siliņš “Alūksnes Ziņām” atzīst, ka šobrīd mērķis ir renovēt ēkas fasādi un jumtu. “Īpašumu esmu iegādājies, tagad to jāsakārto un tad arī domās, kā ēku izmantot. Jā, ēka ir liela – trīs stāvi, turklāt  atrodas pilsētas centrā. Gribētos fasādi sakārtot līdz rudenim, lai pēc tam var veikt iekšdarbus. Darba būs daudz, lai šo ēku sakārtotu,” stāsta A.Siliņš.
A.Siliņš atklāj, ka īpašumu nopircis šogad izsolē Rīgā. Izsoli organizēja tiesu administrators. “Izolē varēja pieteikties ikviens interesents un to iegādāties,” viņš saka. Īpašuma iegādes cenu A.Siliņš neatklāj.
Blakus A.Siliņa jaunajam īpašumam ir Alūksnes viesnīca “Ierullē”. Pilsētā cilvēki runā, ka, iespējams, arī A.Siliņš savā īpašumā veidos viesnīcu. “Alūksnes Ziņām” A.Siliņš šobrīd to ne apstiprina, ne noliedz un uzsver, ka vēl nav izlēmis, kā ēku izmantot. ◆

Kategorijas