Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gaujienu pieskandina “Vītolēni”

Agita Bērziņa

2016. gada 22. jūlijs 00:00

8

Šodien pulksten 19.00 Gaujienā, “Anniņu” estrādē skanēs skaists nometnes “Vītolēni” kora un simfoniskā orķestra koncerts. Jau nedēļu Gaujiena ir mājvieta radošās nometnes “Vītolēni” 140 dalībniekiem, pedagogiem un brīvprātīgajiem darbiniekiem. Viņi visi kopā ir strādājuši, mācījušies, arī atpūtušies, lai tagad rādītu savu veikumu brīnišķīgā koncertā. Nometne šogad notiek jau 14.reizi - nemainīgi nedēļu pirms Jāzepa Vītola Mūzikas dienām.

Nometnē arī ārzemnieki
Gaujienas mūzikas un mākslas skolas direktore, nometnes vadītāja Ilze Dāve stāsta, ka šogad nometnē piedalās bērni ne tikai no visdažādākajām Latvijas pilsētām, bet arī Somijas, Francijas un Krievijas. Pie tam, lielākā daļa bērnu piedalās atkārtoti - viņiem nedēļa Gaujienā “Vītolēnu” nometnē ir kļuvusi par neatņemamu vasaras sastāvdaļu. Bērni nedēļas laikā sagatavojuši priekšnesumus četriem koncertiem. Tas darīts kopā ar profesionāliem, pieredzes un izdomas bagātiem pedagogiem – Kristīni Circeni no Rīgas Doma skolas, Ilzi Mazkalni no Cēsu mūzikas skolas, diriģentu un komponistu Andri Riekstiņu. I.Dāve pauž pateicību un prieku par iespēju sadarboties ar izcilo komponistu A.Riekstiņu, kurš speciāli nometnei jau vairākkārt sarakstījis jaunus darbus, kā arī aranžējis citu komponistu darbus tieši nometnes instrumentu sastāvam.
Sestdien – lielais koncerts
“Šogad koncertos bērni atkārtos 2009.gadā sarakstīto un izpildīto A.Riekstiņa darbu “Vārdurati (dažādas muļķības korim ar orķestri)”. Tāpat arī komponists aranžējis Arvīda Žilinska mūziku no izrādes “Pauks un Šmauks”. Tas viss būs dzirdams piektdienas vakara koncertā,” stāsta I.Dāve. Jāzepa Vītola Mūzikas dienu ietvaros piektdien 22.00 izskanēs Nakts koncerts, sestdien 15.00 “Vītolēnu” kamerorķestra un ansambļu koncerts, savukārt 19.00 – lielais Jāzepa Vītola Mūzikas dienu koncerts, kurā uzstāsies ne vien nometnes bērni, bet arī kori no tuvākas un tālākas apkārtnes. Bērni kopā ar pieaugušajiem izpildīs tādus skaņdarbus kā J.Vītola “Gaismas pils”, “Beverīnas dziedonis” un E.Račevska “Te, kur avots”.

Zīmē Jāzepa Vītola mūziku
Jāzepa Vītola Mūzikas dienu ietvaros jau desmito gadu organizē mākslas konkursu, kurā bērnus aicina klausīties Jāzepa Vītola mūziku un attēlot to krāsās. Šogad konkursam bija liela atsaucība un saņemti 500 darbi no 58 skolām. Starp konkursa laureātiem ir arī Liepnas vidusskolas audzēkne Esmeralda Trivole, kura uzvarējusi 7 līdz 11 gadus vecu bērnu grupā. Savukārt Gaujienas mūzikas un mākslas skolas audzēknis Krišjānis Graudiņš izpelnījies atzinību 12 līdz 18 gadus vecu bērnu grupā.
Nometni līdzfinansē Apes novada dome, atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Vidzemes plānošanas reģions, SIA “Vidzemes papīrs, SIA “Intrad”, Latvijas Galda hokeja federācija, SIA “Very berry”, UNICEF organizācijas Zviedrijas pārstāvis Ronalds Krahtmans. ◆

Kategorijas