Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lieliskas sacīkstes Alūksnes ezerā

Didzis Bauers

2016. gada 22. jūlijs 00:00

9

Pagājušās nedēļas nogalē Alūksnes ezerā notika sacensības ātrumlaivām Eiropas čempionātā divās klasēs – JT 250 jauniešiem un S 550, kā arī Latvijas atklātā čempionāta 5.posms.
Sacensībās piedalījās apmēram 50 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas.

Medaļas arī alūksniešiem
No alūksniešiem Eiropas čempionātā S 550 klasē startēja trīs piloti - Raimonds Špacs, Gints Rozenbergs un Reinis Musts. Vislabāk veicās vecmeistaram Raimondam Špacam, kurš izcīnīja sudraba medaļu. Bija intriga, jo pēc trīs braucieniem līderiem bija vienāds punktu skaits. “R.Špacam bija vienāds punktu skaits ar ukraiņu sportistu, un nākamā pozīcija, ko vērtē, ir ātrākais aplis laika ziņā, un tas viesim bija labāks. Reinis un Gints vairāk brauca kvoruma pēc. Viņu uzdevums nebija cīnīties par vietām, jo mums šķiet, ka JT 250 jauniešiem un S 550 klase no nākamā gada netiks iekļautas starptautisko sacensību apritē. Līdz ar to dalībnieku skaits samazinās un divtaktu dzinējus cenšas samazināt - vietā nāk četrtaktu dzinēji ar “zaļo” pieskaņu,” skaidro “Nord Ost” kluba pārstāvis Armands Musts. Reinim Mustam - 6.vieta, Gintam Rozenbergam – 7.vieta.
Latvijas čempionātā Nomunds Sniķers RN 2000 klasē, kaut arī otrajā braucienā salūza dzenskrūve, tomēr izcīnīja 2.vietu. Bet GT 15 klasē debijā 3.vieta - Robertam Miningam. Šajā klasē tika diskvalificētas pirmās četras vietas, jo tika atklāti nesankcionēti uzlabojumi dzinējos. Komandu vērtējumā “Nord Ost” - 5.vietā.
Izceļ lielisko sacensību līmeni
Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Atis Slakteris pēc sacīkstēm atzina, ka sacensības ir lieliski noorganizētas un šī ir lieliska vieta to norisei. “Bija interesanta sacīkste, līdz pēdējam braucieniem nebija skaidrs uzvarētājs. Jutu līdzi alūksniešiem, un līdz pēdējam brīdim bija cerība uz zelta medaļu S 550 klasē, bet sports ir sports,” viņš saka. Arī starptautiskās federācijas nozīmētais tiesnesis izcēla lieliski noorganizētās sacensības un alūksniešu ieguldījumu. Sacensības organizēja Alūksnes novada pašvaldība, Latvijas Ūdens motosporta federācija un Alūksnes ūdens motosporta klubs “Nord Ost”.
Latvijas atklātajā čempionātā atlikuši vēl divi posmi: Aizkrauklē 30.jūlijā un Jelgavā 20.augustā. ◆

Kategorijas