Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ilzenē skrien paši stiprākie

Diāna Lozko

2016. gada 29. jūlijs 00:00

24

Ilzenē sesto gadu noritējis Stipro skrējiens. Šogad pirmo reizi notika skrējiens arī ar suņiem. Kopumā Stipro skrējienā savas spējas pārbaudīt bija ieradušies 77 skrējiena dalībnieki un 17 dalībnieki ar suņiem.
Skrējienu organizēja Alūksnes novada pašvaldības Ilzenes pagasta pārvalde sadarbībā ar Ilzenes sporta, kultūras, interešu izglītības un mūžizglītības centru “Dailes”. Stipro skrējiena organizatoru pārstāvis Gints Rozenbergs informē, ka starp dalībniekiem bijuši ne tikai Alūksnes un Apes novadu pārstāvji, bet arī citu novadu dalībnieki: no Valkas, Smiltenes, Gulbenes, Madonas, Jelgavas, Ķekavas un citām Latvijas vietām. Viens dalībnieks bijis pat no Dānijas.
Skrējiens notika piecās grupās, kā arī īpašā elites grupā. Trase bija četrus kilometrus gara, bet elites grupai bija jāveic divi šādi apļi. Trasē tika izvietoti 18 mākslīgie šķēršļi, bet citi bija dabiski veidoti. “Viens šķērslis bija bebru veidots. Pieredzējuši dalībnieki to pārvarēja, taču nepieredzējušākie attapās ūdenī līdz pat kaklam. Īpaši iecienīts bija suņu skrējiens, kurš norisinājās divās grupās,” stāsta G.Rozenbergs. Kāds dalībnieks esot teicis, ka trase varējusi būt vēl ekstrēmāka, taču G.Rozenbergs atzīst, ka trases veidošanā pati galvenā ir drošība, jo jaunākajiem dalībniekiem bija 14 gadi. “Trasei ir jābūt pieejamai visiem, un drošība ir pirmajā vietā! Šogad īpaši domājām arī par to, lai trases šķēršļi izskatītos vizuāli baudāmi,” pauž G.Rozenbergs.
G.Rozenbergs izsaka pateicību visiem, kuri piedalījās šķēršļu veidošanā, kā arī brīvprātīgajiem šķēršļu tiesnešiem: Aritai Prižavoitei, Klintai Dzelzskalējai - Kalējai, Zanei Bokai, Elīnai Pētersonei, Līgai Vaļickai, Pārslai Kaķitei, Sanitai Pehlakai, Ivandai Liepiņai, Sarmītei Salmiņai, Ārijai Ronei, Ernestam Mednim un Anitai Pētersonei. Šogad pirmo reizi pasniedza Melnupes kausu. To izcīnīja komanda no Alūksnes “Bonaparte”. 2.vietā ierindojās komanda “Zero Wake park I” no Ilzenes. 3.vietu izcīnīja Murjāņu sporta ģimnāzijas jaunie kamaniņu braucēji. Šie jaunieši ieguva arī īpašo Melnupes jauniešu kausu. Ilzenes pagasta pārvaldes dāvāto kausu ātrākajam Ilzenes pagasta iedzīvotājam ieguva Juris Valgums.
Visus kausus uzvarētājiem veidoja mākslinieks Uģis Puzulis - jau otro gadu apbalvojumus rotā Ilzenes Stipro skrējiena logo. Ilzenes pagasta pārvaldes vadītāja Ingrīda Sniedze pauž lepnumu par šādu pasākumu un ir pateicīga ikvienam palīgam, kurš līdzdarbojies Stipro skrējiena organizēšanā. “Pozitīvi, ka arī Alūksnes novada pašvaldība mums palīdz finansiāli un visi izdevumi negulstas tikai uz pagasta pārvaldes pleciem. Šis skrējiens ir visa novada kopīgs pasākums, tādēļ lepojamies, ka Ilzenes Stipro skrējiens spēj pulcēt tik daudz dalībnieku,” uzsver I.Sniedze.
Plašāk Stipro skrējiena rezultāti pieejami arī “Alūksnes Ziņu” portālā “www.aluksniesiem.lv”. ◆

Kategorijas