Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pilsētas svētki – portāla svētki!

Agita Bērziņa

2016. gada 5. augusts 00:00

460

Alūksnes un Apes novadu laikrakstam “Alūksnes Ziņas” Alūksnes pilsētas svētku laiks ir īpašs, jo pirms astoņiem gadiem šo svētku laikā tika atklāta laikraksta interneta mājvieta “Alūksniešiem.lv”. Bijām pirmie Alūksnē un toreizējā Alūksnes rajonā, kuri radīja vietni internetā, kur cilvēkiem ātri un operatīvi smelties svarīgāko un aktuālāko informāciju, dalīties viedokļos.
Astoņu gadu laikā esam kļuvuši par iemīļotu cilvēku satikšanās vietu. Vietu, kur dalīties priekā, piedzīvotajā, arī pagausties par neveiksmēm un nebūšanām mums apkārt. Portāls ir ne vien vieta, kur smelties svarīgo un aktuālo informāciju, bet arī vieta, kur saņemt palīdzību sasāpējušu jautājumu vai problēmu risināšanā. Pateicoties portāla acīgajiem lasītājiem, ne viena vien bedre aizlāpīta ātrāk, novērsta cilvēkiem netīkamu projektu īstenošana un vadošām amatpersonām nācies skaidrot savu rīcību. Esam bijuši līdzās cilvēkiem svarīgos brīžos un šodien sakām paldies, ka esat ļāvuši mums to piedzīvot.

Mūs lasa Alūksnē un pasaulē
Paldies mūsu uzticīgajiem un aktīvajiem lasītājiem – portāla lietotājiem, kuri ar lielu prieku un entuziasmu piedalās mūsu rīkotajos konkursos! Paldies visiem informācijas sniedzējiem un fotogrāfiju iesūtītājiem! Īpašs paldies uzticīgākajiem jau vairāku gadu garumā – alūksniešiem Ievai Pētersonei un Mārim Faustam, gaujienietei Līgai Bukovskai, apenietim Jurim Ozoliņam un alūksnietim Valdim Mieriņam! Portālu veidojam mēs visi kopā, arī jūs ar saviem iesūtītajiem stāstiem, jautājumiem, fotogrāfijām vai uzrakstītajiem komentāriem. Tiesa, portāla lietotāju  komentāru dēļ esam saņēmuši daudz kritikas, tomēr uzsveram, ka tās ir sabiedrības domas - ne vienmēr glaimojošas un patīkamas. Arī starp simts pelavām var atrast kādu patiesības graudu. Par to esam pelti un nosodīti, taču patiesi mūsu darba novērtētāji ir statistikas rādītāji. Varam būt lepni, ka ir izdevis saglabāt stabilu līdera pozīciju! “Alūksniešiem.lv” lietotāju skaits ar katru gadu palielinās,  sasniedzot 3000 lietotāju dienā. Paldies par mūsu darba novērtējumu! 85,2 % portāla lietotāju ir regulāri apmeklētāji jeb pastāvīgie portāla lasītāji. Katrs lietotājs portālā pavada vidēji 9,3 minūtes un apskata 4,75 lapas vienā apmeklējuma reizē. Portālu lasa arī mūsu novadnieki visā plašajā pasaulē. Statistikas dati liecina, ka tie lielākoties ir cilvēki Anglijā, Vācijā, Īrijā, Norvēģijā, Igaunijā, Nīderlandē, Lietuvā, Dānijā un Zviedrijā. Tas ir viens no portāla uzdevumiem – turpināt saglabāt  saikni ar dzimto vietu tiem, kurus dzīves ceļi aizveduši uz citām valstīm.
Dzimšanas dienā sakām paldies arī uzticamākajiem portāla reklāmdevējiem! Viņi zina, ka reklāma portālā vienmēr ātri sasniegs mērķi - pēc iespējas lielāku klientu skaitu. Paldies SIA “Izglītības un Kultūras mantojuma zelta vārti”, SIA “ABIO”, SIA “Ozoli AZ” un ZS “Sprogas”!

Sabiedrība saka paldies Alvitam Grīvniekam
Šogad laikraksta “Alūksnes Ziņas” portāls “Alūksniešiem.lv” uzsāk jaunu tradīciju - Alūksnes pilsētas svētkos pasniegsim apbalvojumu “Gada alūksnietis 2016”. To saņems viens alūksnietis, kuram iedzīvotāji vēlas pateikt paldies par nesavtīgo sniegumu pilsētas labā. Svētki ir laiks, kad pamanīt  īpašos cilvēkus mums līdzās, uzslavēt vienam otru un dalīties priekā par labi paveiktiem darbiem! Nominantus apbalvojumam izvirza un balsojot tā ieguvēju nosaka paši portāla lietotāji, tādēļ to var dēvēt par sabiedrības balvu. Šogad cilvēks, kuram iedzīvotāji vēlas teikt paldies, ir strūklaku meistars Alvits Grīvnieks. Par viņa veidotajām strūklakām priecājas ne vien alūksnieši, bet arī pilsētas viesi. Balvu A.Grīvniekam pasniegsim Alūksnes pilsētas svētku atklāšanas pasākumā piektdien pulksten 21.00 pie Alūksnes Kultūras centra. Ieteikti bija 48 pretendenti, kā arī darba kolektīvs. Visu ieteikto alūksniešu vārdus varat izlasīt 12.lappusē bet par A.Grīvnieku 13.lappusē. Ir prieks, ka mums līdzās dzīvo darbīgi, radoši, nesavtīgi cilvēki, kuru sniegumu novērtē paši iedzīvotāji, labprāt izmantojot mūsu piedāvāto iespēju – pateikt paldies, sniedzot balvu “Gada alūksnietis”.
Alūksnes pilsētas svētku laikā neiztrūkstoši būsim aktuālākās informācijas sniedzēji. Sekojiet līdz svētku notikumiem fotogalerijās portālā “www.aluksniesiem.lv”. Priecīgus mums visiem svētkus! ◆

Kategorijas