Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jaunos volejbolistus skolo nometnē

Loreta Jargane

2016. gada 5. augusts 00:00

13

Lai popularizētu sportisku un veselīgu dzīvesveidu Alūksnes novada bērniem un jauniešiem, no 26. līdz 30.jūlijam tika organizēts nometnes “Pludmales volejbola skoliņa. Augam!” otrais posms.

Katru dienu no 10.00 līdz 17.00 bērni trenējās un guva jaunas iemaņas volejbolā. Nometnei pieteikties varēja 10 līdz 16 gadus veci Alūksnes novada bērni un jaunieši. Katru dienu jauniešiem tika sniegtas iemaņas volejbola treniņos Alūksnes pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolā un Alūksnes Pilssalas volejbola laukumos. Un kur tad vēl dažādās izglītojošās iespējas, ko var baudīt Alūksnes apkārtnē, apvienojot patīkamo ar lietderīgo!

Jaunajiem volejbolistiem ir potenciāls   
Nometnes pedagogs Aivars Baumanis informē, ka pludmales volejbola nometne tika īstenota, lai radītu priekšstatu bērniem par šo sporta veidu un lai tas tiktu popularizēts, kā arī lai veicinātu vēlmi jauniešiem nodaroties ar šo sporta veidu. “No pulksten 9.30 sākām darboties, un tā katru dienu līdz pulksten 17.00 vakarā ar stundiņu atpūtas. Devāmies arī izpriecās uz ūdens - braucienā ar katamarāniem un laivām. Bērni mācījās airēt - tas viņus ļoti iepriecināja. Savukārt ceturtdien devāmies pa gājēju tiltu uz Tempļa kalnu, Saules tiltu un skatu torni. Skaitījām pakāpienus, kāpām tornī un izbaudījām atpūtu. Bija karsti, bet neviens nesūdzējās, un varēja redzēt, ka bērniem patīk. Turklāt salīdzinoši ar to, cik mums šobrīd ir pastāvīgo spēlētāju vecākajās grupās, jaunieši ir izveidojuši lielāku skaitu kopā nekā visi šobrīd spēlējošie. Diemžēl sieviešu, kuras spēlē volejbolu, ir ļoti maz - aptuveni četras, turklāt starp bērniem rādītājs ir krietni lielāks. Tas tikai priecē, un viss ir nometnes rezultātā. Tāpēc ir nepieciešams domāt par to, kā arī ziemā noturēt šos jauniešus. Potenciāls ir, tikai jārīkojas,” teic A.Baumanis.

Nometne patika     
Paši nometnes dalībnieki pozitīvi vērtē nometnes aktivitātes, jo iemācījušies spēlēt volejbolu, ieguvuši jaunus draugus un iepazinuši Alūksnes pilsētu. “Mums ļoti patika šī nometne! Spēlējām volejbolu un trenējāmies. Tā kā mums iepatikās pirmā nometne, daudz ko iemācījāmies un vēlējāmies turpināt attīstīt savas iemaņas. Iepriekš nepratām spēlēt, pat uzmest bumbu, taču tagad esam iemācījušies, piemēram, trāpīt pa bumbu. Par to liels paldies trenerei! Prieks, ka vasaru varam pavadīt aktīvi, nevis sēžot mājās pie datora: svaigs gaiss, sportiskas aktivitātes un garšīgs ēdiens!” stāsta nometnes dalībnieki Aurēlija Volte (12 gadi), Keita Rutkovska (14 gadi) un Miša Ivanovs (11 gadi).
 
Atzinīgi vērtē Alūksnes
jauniešus   
Nometnes viespedagoģe bija Inguna Minusa no Rīgas, kura ir viena no labākajām Latvijas jaunatnes volejbola trenerēm. Viņa ir piedalījusies neskaitāmās ar pludmales volejbolu saistītās nometnēs. Trenere neslēpj, ka mazpilsētās bērni ir atvērtāki, tāpēc atzinīgi vērtē Alūksnes bērnu aktivitāti un iesaistīšanos. “Var just, ka šeit viņi atnāk un cīnās laukumā, neko neprasot, jo grib iemācīties, uzspēlēt un saprast, kas tas volejbols tāds ir. Viņi ir dzīves materiālisma nesabojāti,” smaidot saka trenere I.Minusa.
Laika apstākļi  nometnes laikā bijuši atbilstoši - karstums, vējš, lietus. Jauniešiem tika sniegta iespēja izbaudīt visa veida laika apstākļus un arī mācīties tādos spēlēt volejbolu. I Minusa atzīst, ka arī Alūksnes pilsēta pārsteigusi ar savu sakoptību un skaistumu. “Jau pirmajā Alūksnes volejbola nometnē biju patīkami pārsteigta – Alūksnē tiešām ir skaisti! Tā kā esmu daudz ceļojusi, tad manas pirmās asociācijas - Alūksne ir kā maza Šveice, tikai trūkst kalnu. Turklāt, iebraucot ar plostu Alūksnes ezerā, vieta pie Cepurītes salas man asociējās ar Taizemi, jo arī tur ir zila jūra, koki un maza saliņa kā “uzmesta” ūdens vidū, tikai, protams, miniatūra. Alūksnē viss ir sakārtots!” jūsmo I.Minusa. Trenere atzīst, ka labprāt piekritīs arī turpmākai sadarbībai ar alūksniešiem, ja tiks aicināta un varēs izbrīvēt laiku. ◆

Kategorijas