Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Pilsētas svētku svinīgā atklāšana, "Gada alūksnieša 2016" sveikšana

Diāna Lozko

2016. gada 6. augusts 00:14

80208

Piektdienas vakarā pie Alūksnes kultūres centra svinīgi tika atklāti Alūksnes pilsētas svētki. Svētku svinīgajā atklāšanā muzikāli dejisku uzvedumu bija sarūpējusi alūksniete Kristīna Zaharova,  Artūrs Pūpols, Krūmiņu ģimeni un deju kopu "Jaunanna". Savukārt koncertā "Mīlestības iedvesmoti" alūksniešus priecēja mūziķi Aija Andrejeva, Ivo Grīsniņš-Grīslis un "MC orķestris". Svētku atklāšanas vakarā īpašs pārsteigums bija muzikāla uguņošana un lāzeršovs.

Alūksnes un Apes novadu laikrakstam “Alūksnes Ziņas” Alūksnes pilsētas svētku laiks ir īpašs, jo pirms astoņiem gadiem šo svētku laikā tika atklāta laikraksta interneta mājvieta “Alūksniešiem.lv”. Šogad laikraksta “Alūksnes Ziņas” portāls “Alūksniešiem.lv” uzsāk jaunu tradīciju - Alūksnes pilsētas svētkos pasniegsim apbalvojumu “Gada alūksnietis 2016”. To saņems viens alūksnietis, kuram iedzīvotāji vēlas pateikt paldies par nesavtīgo sniegumu pilsētas labā. Svētki ir laiks, kad pamanīt  īpašos cilvēkus mums līdzās, uzslavēt vienam otru un dalīties priekā par labi paveiktiem darbiem! Nominantus apbalvojumam izvirza un balsojot tā ieguvēju nosaka paši portāla lietotāji, tādēļ to var dēvēt par sabiedrības balvu. Šogad cilvēks, kuram iedzīvotāji vēlas teikt paldies, ir strūklaku meistars Alvits Grīvnieks. Par viņa veidotajām strūklakām priecājas ne vien alūksnieši, bet arī pilsētas viesi. Balvu Ieteikti bija 48 pretendenti, kā arī darba kolektīvs. Ir prieks, ka mums līdzās dzīvo darbīgi, radoši, nesavtīgi cilvēki, kuru sniegumu novērtē paši iedzīvotāji, labprāt izmantojot mūsu piedāvāto iespēju – pateikt paldies, sniedzot balvu “Gada alūksnietis”.  Balvu – stiklā attēlotu spalvaskātu– darinājis mākslinieks Ēro Rass no Cēsīm. Spalvaskāts – jo tas simbolizē laikraksta darbu, stiklā – jo caurredzams, tāpat kā mūsu laikraksta un portāla saturs.

Alūksnes pilsētas svētku laikā neiztrūkstoši būsim aktuālākās informācijas sniedzēji. Sekojiet līdz svētku notikumiem fotogalerijās portālā “www.aluksniesiem.lv”. Priecīgus mums visiem svētkus! 



Kategorijas