Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Volejbola čempionātu atklāj ar sieviešu komandu spēlēm

Ilze Bogdanova

2010. gada 2. marts 16:25

4510

Jau otro nedēļu Ilzenes sporta, interešu izglītības un mūžizglītības centrā “Dailes” virmo volejbola kaislības. To iemesls ir Alūksnes novada volejbola čempionāts, kurā iesaistījušās 17 komandas.

Turnīrs tika atklāts ar sieviešu komandu spēlēm, kur cīņu par čempionu titulu uzsākušas septiņas komandas: “Alūksne”, “Ape”, “Gaujiena”, “Jaunlaicene”, “Mālupe”, “Zeltiņi” un “Liepna”, no kurām pēdējā pēc pirmajām spēlēm nosaukumu nomainīja uz “Klondaika”.

Nevēlas izkrist no trijnieka

Gandrīz visas komandas uzskatāmas par čempionāta ilggadējām dalībniecēm. Tādas ir komandas “Alūksne” un „Ape”, kas vairākus gadus pēc kārtas tikušās finālā, cīnoties par turnīra galveno titulu. Šogad abas komandas savus sastāvus veidojušas, ilggadējām spēlētājām apvienojoties ar jauno paaudzi. „Vecais kalums ir nedaudz izgājis no ierindas, bet jaunais vēl nav īsti uzkalis savu asumiņu, tāpēc arī apvienojāmies,” skaidro komandas „Alūksne” pārstāve Dzintra Andrejeva.

Līdzīgu taktiku nolēmusi pielietot arī „Ape”. Lai gan sākotnēji čempionātā bijis iecerēts startēt ar divām dažādām komandām, beigās nolemts veidot vienu, taču spēcīgu komandu. „Mums šobrīd aug jaunā maiņa, kas ir ļoti pozitīvi, taču šogad nolēmām vēl nelaist viņas vienas pašas laukumā, bet uztaisīt vienu lielu komandu,” saka komandas „Ape” pārstāve Santa Sāre. Abu komandu pārstāves atzīst, ka viņu mērķis ir nenolaist iepriekšējo gadu latiņu un tikt labāko trijniekā.

Ar līdzīgu mērķi čempionātā iesaistījušās „Jaunlaicenes” un „Gaujienas” komandas, zem kurām apvienojušās pašu pagasta spēlētājas. „Dodoties uz spēli, mēs neviena nedrebam, vai mums izdosies uzvarēt vai zaudēt, tomēr dažkārt spēlē rodas tāds sportiskais azarts, ka nav iespējams palikt vienaldzīgam pret spēles iznākumu,” apgalvo komandas „Gaujiena” pārstāve Solvita Vāciete. Ar cīņas sparu apbruņojušās arī „Jaunlaicenes” komandas dalībnieces, kuru pārstāve Dace Rozīte – Žagariņa atzīst: lai gan līdz „Alūksnes” un „Apes” spēlētāju līmenim viņām vēl jāaug, ar pārējām komandām viņas ir gatavas cīnīties, jo spēks priekš tā ir.

Centīsies pakāpties augstāk

Savu latiņu šim gadam uzstādījušas arī pārējās čempionāta dalībnieces: komandas „Klondaika”, „Mālupe” un „Zeltiņi”. Pēdējās divas turnīrā iesaistās otro gadu pēc kārtas. Lai gan pērn viņu debija beidzās ar ierindošanos turnīra tabulas lejasgalā, nu komandas apņēmušās pakāpties nedaudz augstāk. „Apbružājušās esam, tā ka tagad jāmēģina uzvarēt vairāk kā viena komanda,” uzskata „Mālupes” komandas pārstāve Jogita Augstkalniete. Savukārt „Zeltiņu” komandas pārstāve Diāna Tuča norāda, ka pat tad, ja uzstādītos mērķus īstenot neizdosies, viņām prieks būšot arī par labi pavadītām brīvdienām, kopā uzspēlējot volejbolu un kārtīgi izkustoties.

Par čempionāta vienīgajām debitantēm šogad kļuvušas „Klondaikas” spēlētājas. Būdamas jaunpienācējas, viņām jau pirmajās spēlēs izdevies sevi pieteikt kā spēcīgu konkurenti un reālu pretendenti uz medaļām. Tiesa, kā atzīst komandas pārstāve Evita Musule, medaļas šoreiz nav galvenais. „Tā kā tas mums ir pirmais gads, tad galvenais mērķis ir pašām priekš sevis noskaidrot, ko un cik daudz mēs varam,” viņa saka.

Līdzšinējās spēlēs – līdere “Ape”

Šobrīd komandas aizvadījušas savas pirmās spēles. Bez zaudējumiem tās pagaidām aizritējušas tikai divām komandām: “Apei”, kas izcīnījusi uzvaru pār komandām “Klondaika” (3:0), “Alūksne” (3:0), “Mālupe” (3:0) un “Jaunlaicene” (3:0), kā arī “Gaujienai”, kas uzvaras guvusi pār komandām “Alūksne” (3:1), “Zeltiņi” (3:0) un “Jaunlaicene” (3:0). Ar divām uzvarām no trīs spēlēm čempionāts iesācies komandai “Zeltiņi”, kas spēlēs pret “Mālupi” un “Jaunlaiceni” pretinieces pieveikusi trīs setos. No pārējām komandām pa vienai uzvarai izcīnījusi “Alūksne” un “Klondaika”, savukārt “Jaunlaicenei” un “Mālupei” čempionāts pagaidām aizritējis bez panākumiem.

 

ALŪKSNE

 


Komandas “Alūksne” kodolu veido spēlētājas, kas sevi var saukt par pašmāju volejbola čempionāta veterānēm. Ilgu laiku viņas plūkušas arī turnīra uzvaras laurus, līdz pērn cīņā par čempionu titulu piekāpās savām sīvākajām pretiniecēm no komandas “Ape”. Nu pievienoties komandai pieaicinātas jaunās spēlētājas, kas pagājušajā gadā startēja divos dažādos sastāvos. “Vecais kalums ir nedaudz izgājis no ierindas, bet jaunais vēl nav īsti uzkalis savu asumiņu, tāpēc arī apvienojāmies,” skaidro komandas pārstāve Dzintra Andrejeva. Jautāta, vai šīgada čempionātam uzstādītais mērķis ir atgūt iepriekšējo gadu titulu, viņa norāda, ka šobrīd netiek tēmēts augstāk par iekļūšanu labāko trijniekā. “Par savām lielākajām konkurentēm, protams, uzskatām Apes spēlētājas, ar kurām ilgus gadus esam cīnījušās finālā, taču jārespektē arī pārējās komandas, kas nebūt nav sliktākas,” apgalvo Dz.Andrejeva.

Komandā spēlē: Aija Šteinberga, Arta Puriņa, Dzintra Andrejeva, Eila Moroza, Guna Ozoliņa, Inese Paringa, Līga Tomsone, Marika Magaziņa, Zinaida Pleša

 

APE


Tāpat kā komandā “Alūksne”, arī “Apes” ilggadējās spēlētājas savu sastāvu veidojušas, pieredzi apvienojot ar jaunību un savā pulciņā pieaicinot jaunās volejbola censones. Lai gan sākotnēji plānots, ka jaunā maiņa čempionātā debitēs kā patstāvīga vienība, beigās nolemts veidot vienu spēcīgu komandu. Komandas pārstāve Santa Sāre atklāj, ka šādā sastāvā spēlētājas centušās trenēties, tuvojoties čempionāta atklāšanas brīdim. “Šogad sanācis nedaudz vairāk uzspēlēt, jo, ja iepriekš mēs vienu reizi nedēļā tikāmies, lai trenētos volejbolā, bet otru – basketbolā, tad tagad visus spēkus veltījām tikai volejbolam,” viņa atzīst. Tiesa, runājot par šīgada mērķiem, S.Sāre norāda, ka, lai cik ļoti gribētos noturēt pērn iegūto čempionu titulu, to izdarīt nebūs viegli. “Visi grib uzvarēt. Pat tad, ja skaļi tas netiek teikts, gribās sasniegt augstāko līmeni, kāds šajā turnīrā iespējams,” viņa saka.

Komandā spēlē: Aija Latika, Dana Uzkliņģe, Dina Vītola, Esmeralda Kazaka, Ilze Latika, Irīda Zvejniece, Kristiāna Oto, Laura Jaunzeme, Madara Jakabsone, Sabīne Vahere, Santa Sāre, Undīne Ābolkalne

GAUJIENA

 


Zem komandas “Gaujiena” apvienojušās Gaujienas pagasta spēlētājas, kas volejbola čempionātā piedalās vairākus gadus pēc kārtas. Lai gan iepriekšējā dalība turnīrā ne vienmēr vērtējama kā veiksmīga, komandas pārstāve Solvita Vāciete ar lepnumu min pagājušo gadu, kad izdevies aizspēlēties līdz medaļām. Kaut arī Gaujienā pagaidām nav savas sporta zāles, kur varētu sagatavoties čempionātam, komandas pārstāve atklāj, ka vasarā spēlētājas aizrāvušās ar pludmales volejbolu. Tur gūto pieredzi viņas uzskata par labu pamatu spēlēm telpās. “It kā pludmales volejbols ir nedaudz citādāks, tomēr savā ziņā lielisks treniņš priekš formas nezaudēšanas,” uzskata S.Vāciete. Jautāta par šīgada mērķiem, viņa nosmejas, ka Gaujienas spēlētājas kā vienmēr izceļas ar ambīciju trūkumu. “Mums galvenais ir tikai braukt un spēlēt,” apgalvo komandas pārstāve. “Dodoties uz spēli, mēs neviena nedrebam, vai mums izdosies uzvarēt vai zaudēt, tomēr dažkārt spēlē rodas tāds sportiskais azarts, ka nav iespējams palikt vienaldzīgam pret spēles iznākumu.”

Komandā spēlē: Aija Riepniece, Elīna Gabrāne, Evija Dārziņa, Evija Leoska, Ieva Ģērmane, Ilva Tuča, Madara Sakne, Sabīne Ģērmane, Santa Polozova, Santa Roze, Solvita Vāciete, Vizma Dandena

 

JAUNLAICENE

 


Komandā “Jaunlaicene” apvienojušās Jaunlaicenes pagasta spēlētājas, kas tagadējā sastāvā spēlē jau vairākus gadus. Līdz šim komanda čempionātā piedalījusies ar mainīgiem panākumiem. “Neesam bijušas ne stiprākās, ne vājākās, bet vienmēr kaut kur pa vidu,” spēlētāju līmeni komentē komandas pārstāve Dace Rozīte – Žagariņa. Jautāta par augstāko vietu iepriekšējo gadu turnīros, viņa min pagājušo gadu, kad līdz labāko trijniekam pietrūcis pavisam nedaudz. Tas liek ar cerībām skatīties uz šāgada čempionātu, pirms kura komanda regulāri devusies uz treniņiem Apes vai Māriņkalna sporta zālēs. “Gribētos noteikti tikt četriniekā,” apgalvo D.Rozīte – Žagariņa. “Līdz Alūksnes un Apes meiteņu līmenim mums vēl augt, bet ar pārējām gan esam gatavas cīnīties – spēks ir!”

Komandā spēlē: Dace Rozīte – Žagariņa, Iluta Muratova, Judīte Liepa, Krista Šneidere, Sigita Muratova, Signe Liepa, Solvita Cekule, Vita Volte

 

KLONDAIKA

 


Zem komandas “Klondaika” apvienojušās Liepnas pagasta spēlētājas. Lai gan viņas kļuvušas par šīgada čempionāta vienīgajām debitantēm, jau pirmajās spēlēs komandai izdevies sevi pieteikt kā spēcīgu konkurenti un reālu pretendenti uz medaļām. Jautāta par spēlētāju iepriekšējo pieredzi, komandas pārstāve Evita Musule atzīst, ka tā aprobežojas ar skolu čempionātu, kur viņas startējušas pirms pāris gadiem un izcīnījušas uzvaru. Piedalīties novada sacensībās viņas nolēmušas, atsaucoties vietējā sporta skolotāja pamudinājumam. “Tā kā tas mums ir pirmais gads, tad galvenais mērķis ir pašām priekš sevis noskaidrot, ko un cik daudz mēs varam,” saka E.Musule. Jau pirmajās spēlēs par viņu pretiniecēm kļuva iepriekšējo gadu līderes – Alūksnes un Apes spēlētājas. Spēlējot pret vienu no viņām, izcīnīta uzvara, bet otrā līdz tai pietrūcis pavisam nedaudz. Šīs spēlētājas E.Musule uzskata par komandas sīvākajām pretiniecēm, lai gan, kā atzīst: visas čempionāta dalībnieces vēl nav iepazītas, tāpēc par izredzēm nokļūt turnīra tabulas augšgalā vēl pāragri spriest.

Komandā spēlē: Agnese Brokāne, Baiba Veismane, Evita Grīnbauma, Evita Kļaviņa, Evita Musule, Jana Indriķe, Mārīte Princova, Sigita Zvirzgda, Signe Voilaka

 

MĀLUPE

 


Komandā “Mālupe” apvienojušās bijušās skolasbiedrenes, no kurām dažas vēl mācās Mālupes pamatskolā, bet citas kļuvušas par tās absolventēm. Komandas pārstāve Jogita Augstkalniete atklāj, ka šis ir otrais gads, kad spēki tiek izmēģināti pašmāju volejbola čempionātā. Lai gan pērn uzvara gūta tikai vienā spēlē, viņa uzskata, ka debija izvērtusies veiksmīga. “Ņemot vērā, ka bijām jauniņās un bez īpašas pieredzes, nebija tik traki, kā sākumā likās. Arī no citām komandām dzirdējām pozitīvas atsauksmes, tāpēc nolēmām turpināt,” atzīst J.Augstkalniete. Gatavojoties šīgada turnīram, meitenes centušās vismaz reizi nedēļā sanākt kopā, lai patrenētos. Kaut gan ne vienmēr tas izdevies, komandas pārstāve cer, ka šogad latiņa tiks pacelta nedaudz augstāk. “Apbružājušās esam, tā ka tagad jāmēģina uzvarēt vairāk kā viena komanda,” viņa uzskata.

Komandā spēlē: Baiba Muceniece, Gjumnara Georgica, Inese Rēpse, Jogita Augstkalniete, Laura Sarkane, Lelde Kaša, Līga Mihailova, Līga Rēpse, Sabīne Vaivare, Santa Adata, Zanda Mihailova

 

ZELTIŅI

 


Komanda “Zeltiņi” pašmāju volejbola čempionātā piedalās otro gadu pēc kārtas. Pērn komanda ierindojusies turnīra tabulas lejasgalā, jo, kā atzīst tās pārstāve Diāna Tuča, dalība čempionātā uzsākta bez iepriekšējas sagatavošanās. “Mums veicās ļoti slikti, jo pirms tam vispār nebijām trenējušās: pirmo reizi spēlējām un pirmo reizi tā pa īstam bumbai pieskārāmies,” viņa saka. Šogad spēlētājas mēģinājušas atrast laiku, lai patrenētos kaimiņu pagastā esošajā sporta zālē. Kaut gan katra to darījusi savu iespēju robežās un komandai vēl jāsaspēlējas, D.Tuča pauž cerību, ka šīgada turnīrs būs veiksmīgāks. “Gribētos nepalikt pēdējām,” viņa atklāj komandas kopējo mērķi. Tiesa, pat tad, ja to piepildīt neizdosies, prieks būšot arī par labi pavadītām brīvdienām, kopā uzspēlējot volejbolu un kārtīgi izkustoties.

Komandā spēlē: Diāna Tuča, Elita Laiva, Elīna Pētersone, Jana Āboliņa, Lelde Zariņa, Ligita Bērziņa, Maira Zilaua, Sandra Vaivode, Solvita Vīcupa

Kategorijas