Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Liepna godam nosvinējusi pagasta svētkus

Loreta Jargane

2016. gada 12. augusts 00:00

1222

Liepnas pagasta svētki tika svinēti trīs dienas jūlija beigās, sākot ar sportiskām aktivitātēm nakts garumā līdz pat nākamās dienas aktivitātēm, kas ļāva baudīt koncertus un interesantas aktivitātes  lieliem un maziem.

Nakts volejbolā - kupls komandu skaits
Svētkus atklāja ar ikgadējo nakts volejbolu, kurš norisinājies jau trešo gadu. Liepnas jauniešu saimes vadītāja Laura Virsniece stāsta, ka šogad volejbols noritējis patiešām lielā sastāvā, pulcinot 23 komandas. Ņemot vērā, ka Liepnā ir tikai viens volejbola laukums, tad 23 komandas Liepnas svētkiem bijis liels notikums. Sacensības noritēja no pulksten 20.00 līdz 3.00. Taču pasākums noritējis pozitīvā gaisotnē un dalībnieki bijuši ļoti atsaucīgi.
“Lielu lomu nospēlēja arī tas, ka bijām mācījušies no citiem gadiem. Nodrošinājām, sagatavojām labāku apgaismojumu un, tā kā volejbols norisinās pie peldvietas, novilkām aizsargtīklu, lai bumbas nekristu ūdenstilpē,” saka L.Virsniece. No 23 komandām 18 bija vīriešu, 3 sieviešu un 2 jauktās. Vīriešu konkurencē 1.vietu ieguva Alūksniešu komanda “Printeris”, 2.vietu - “Tilžas ērgļi”, 3.vietu - “Tilžas vanagi”. Sieviešu un “mix” komandu konkurencē 1.vieta - komandai “Rio” no Apes, 2.vieta - komandai “Banāni” no Alūksnes, 3.vieta - komandai “112” no Alūksnes. Turnīrs norisinājās apakšgrupu izspēļu sistēmā. Turnīra galvenais tiesnesis bija Andris Spirks. Galvenie atbalstītāji – SIA “Very Berry”, “Zero Wake Park”, SIA “Kārumiņš GR”, “Soul and Spirit candles”, ABJC, Alūksnes novada pašvaldība, Liepnas tautas nams, Liepnas pagasta pārvalde. Organizatori saka paldies arī Alūksnes sporta skolai, aktīvajiem pagasta iedzīvotājiem un visiem pārējiem, kas iesaistījās. Īpaššs paldies galvenajam tiesnesim Andrim Spirkam un DJ Ilmāram, kā arī visai Liepnas jauniešu saimei.

Aktivitāšu netrūka
Arī nākamajā dienā Liepnā norisinājās sportiskas aktivitātes. Jau no agra rīta tika veikta reģistrācija pludiņmakšķerēšanai un sākās makšķerēšana, pēc tam notika koncerts ‘’Cik labi dzīvot Liepnā!’’ un netradicionālās sporta aktivitātes, piemēram, auklas garuma mērīšana, naglu sišana uz ātrumu, riteņbraukšana, dvieļu volejbols, aklais futbols, spaiņu turēšana, siena pļaušana, laivas vilkšana, zābaka mešana, virves vilkšana ziepju putās, ūdens liešanas stafete. Vakarā Liepnas pagasta iedzīvotājus priecēja retro moto parāde ‘’Cik labi dzīvot Liepnā dažādos gadsimtos!’’ un izrāde no Rīgas dramaturgu teātra ar nosaukumu ‘’’Nekādu problēmu’’. Un, protams, vakara noslēgumā - balle kopā ar brāļiem Prancāniem no Viļakas. Nākamajā dienā notika kapusvētki.

Svētkus rīkot palīdz visi
“Paši esam lepni un priecīgi, ka arī pie mums, pierobežas ciematā, notiek tādi svētki, uz kuriem sabrauc viesi no citām Latvijas vietām. Rodas kopības sajūta. Protams, nekas jau nenotiek bez kārtīgas komandas un smaga darba. Organizējot šos svētkus, parasti smejamies, ka kāds no mums aizmirsis paēst, kāds visu nakti nav gulējis, uztraucoties par to, kā viss izskatīsies kopskatā un kā panākt maksimāli labāku rezultātu. Nogurums liek sevi manīt, un šad tad parādās arī kāds stresiņš vai dusmas, bet, ja ir laba komanda, tad cits citu atbalsta un tiek galā arī ar sarežģītākām situācijām. Gatavojoties šiem svētkiem, savu roku pieliek katrs no pagasta iedzīvotājiem, tāpēc visus uzskaitīt ir gandrīz neiespējami. Kopā radot šos svētkus, Liepnas iedzīvotāji satuvinās, un tas ir tas, kas ļauj mums savstarpēji palīdzēt ne tikai svētku radīšanā, bet arī ikdienas dzīvē. Ir patīkama sajūta arī pirms svētkiem visiem kopā sastrādāties, jo katrs vēlas kaut ko palīdzēt. Liekot kopā mazas lietas un darot mazus darbiņus, kopā veidojas viens liels veselums, kas mums ir tā labā sajūta pēc svētkiem - pēc labi padarīta darba,” atzīst L.Virsniece.
Liepnas pagasta svētki ir arī ģimeņu satikšanās svētki, jo satiekas visi radi, pārrunā jaunākos notikumus un kavējas atmiņās. “Šajā laikā mūsu pagastā gaisā virmo pozitīva atmosfēra, kuru sajūtam ne tikai mēs, pagasta iedzīvotāji, bet arī viesi, kuri pie mums ir pirmoreiz. Droši varam teikt, ka Liepnā viss notiek!” atzinīgi teic Liepnas jauniešu saimes vadītāja. ◆

Kategorijas