Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pludmales volejbolā Alūksnes posmā uzvar favorīti

Didzis Bauers

2016. gada 12. augusts 00:00

11

Pirmo reizi Alūksnē, divas dienas pilsētas svētku laikā, norisinājās Latvijas pludmales volejbola čempionāta posms - piektais etaps, kurā par uzvarētājiem kļuva Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža.
Finālā sacensību pirmais numurs Pļaviņš un Regža ar 2-0 (21:19, 21:15) pārspēja Armandu Āboliņu un Edgaru Toču, kuri bija izlikti ar otro numuru. Savukārt cīņā par trešo vietu Aleksandrs Solovejs un Toms Šmēdiņš, kuri izlikti ar trešo numuru, ar 2-0 (21:16, 21:19) uzveica Arni Tunti un Atvaru Vildi, kuriem ticis sestais numurs.
Starp 24 pāriem startēja arī alūksnieši Kaspars Spirks un Rihards Zvejnieks un gaujienietis Atis Dandens ar Jāni Gabranovu. Abiem duetiem gan neizdevās izkļūt no savām apakšgrupām. “Nemaz nebiju plānojis piedalīties, bet neatteicu Riharda piedāvājumam. Izspēlējām divas spēles apakšgrupā, no kuras gan neizdevās izkļūt. Pirmajā spēlē izdevās labi pacīnīties ar 4.vietas ieguvējiem, otra cīņa gan pavisam neizdevās. Viennozīmīgi nenožēloju, ka pamēģināju uzspēlēt šajā līmenī. Man tas bija notikums, bet Rihardam tas bija pieredzei. Ja regulāri kāds no mūsu novada šajā vidē startētu, tad ar laiku būtu arī rezultāts. Pirmoreiz spēlēju kopā ar Rihardu, aizvadījām tikai divus treniņus, bet domāju, ka viņam vēl viss priekšā, viņš pašreiz ir viens no labākajiem novadā,” stāsta Kaspars Spirks.
Savukārt dāmām paredzētais posms Alūksnē tika atcelts. Sacensību noslēgumā Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis un Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Artūrs Dukulis pauda pārliecību, ka arī nākamajās sezonās kāds no Latvijas čempionāta posmiem tiks aizvadīts skaistajā vietā Alūksnes ezera krastā.
Turpinās arī Alūksnes novada atklātais čempionāts pludmales volejbolā, kurā ir atlikusi pēdējā kārta - tā notiks 13.augustā no pulksten 10.00. Pēc spēlēm paredzēta čempionāta uzvarētāju apbalvošana. ◆

Kategorijas