Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Dins Vecāns arī alūksniešiem ļauj izjust maratonu

Didzis Bauers

2016. gada 12. augusts 00:00

2

Dina Vecāna aktivitāte “28 maratoni 28 pilsētās 28 dienās” Alūksnes pilsētas svētkos piesaistīja daudz interesentu. Dins pilsētas svētkos atzīmēja tādu kā noslēgumu akcijai ar vēl vienu noskrietu maratonu Alūksnē. Pie “Narvesen” kioska viņš bija izstādījis savu akcijas kubu ar skriešanas celiņiem un jebkurš varēja paskriet viņam līdzi un izjust, cik tas ir grūti, jo celiņa slīpuma dēļ visu laiku nākas skriet kā pret kalnu.

Akcija izraisīja ļoti lielu interesi alūksniešos, kuri labprāt izmēģināja spēkus, noskrienot dažādus attālumus. Viņš arī skrienot pastāstīja piedzīvoto maratona laikā.

Skrējis bez gulēšanas
Visās pilsētās, kurās Dins skrējis, akcija visiem ļoti patikusi. Galvenā problēma bijusi loģistika, jo komandai arī vajadzējis gulēt. Dažās pilsētās neuzstādīts kubs, tāpēc Dins skrējis tāpat pa pilsētu. Visvairāk viņam paticis Madridē un Ļubļanā. Finansiāli pasākums nepiesaistījis ļoti daudz līdzekļu, jo tas bijis jādara caur internetu. No Londonas likuši cepuri ziedojumiem, lai gan tas bija aizliegts un varēja sanākt nepatikšanas, izjaucot akciju, bet viss beidzies labi. Londonā bijis arī traks piedzīvojums, kad ar skriešanas aparātu neesot ielaisti autobusā un varējuši nepaspēt uz lidmašīnu Dublinā. Bet četrās stundās raduši izeju situācijai, kaut Londonā bija “Business holiday”, kad viss ir izpārdots un uz pusi dārgāks. Pulksten 1.00 atraduši biļetes, pulksten 4.00 bijis jābrauc un uzreiz jāskrien. Iepriekšējā dienā arī neizdevies pagulēt, spēki nebijuši atjaunoti, nebijis paēdis, bet turpinājis skriet.
Gūtas arī traumas tā, ka paiet nevarējis. Bijusi traumēta potīte un ceļgals. “Teipojis” un spiedis pret otru kāju, kamēr ir vietā. Ticis sev pāri mentāli, jo - ko sacīs smadzenes, to ķermenis darīs, bet pārliecināt smadzenes bijis grūti.
Aicina nebaidīties no saviem sapņiem
Lai paspētu uz lidmašīnu, nācies skriet maratonu pat ātrāk nekā četrās stundās, kas ir ļoti grūti. Tad otrā dienā jāskrien tā, lai atjaunotos. Vislabāk palīdzējušas ledus vannas. Mēģinājis sākumā ēst sporta pārtiku, bet pēc piecām dienām pārtraucis un sācis skrienot ēst  – ūdeni, apelsīnus, kolu. Kad sanācis pašiem gatavot, taisījuši salātus ar gaļu vai rīsus ar gaļu. Visvairāk patērējis sēklas, riekstus un žāvēto augļu maisījumus.
“Aicinu nebaidīties no saviem sapņiem - viss ir iespējams! Ne tikai skrienot. Es šo aktivitāti pozicionēju kā mentālu pasākumu - ja tu kaut kam tici, uz kaut ko ej, ķermenim nav robežu. Protams, nebija tā, ka izdomāju un aizskrēju, visam apakšā ir smags darbs. Man arī dakteris teica, ka pie tādām slodzēm kaut kas var nelāgs notikt, bet izturēju,” saka Dins. Par nākotnes pasākumiem viņš saka, ka vēl nav noskriets maratons Antarktīdā no iepriekšējās akcijas un uz to arī koncentrēsies. ◆

Kategorijas