Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Marhele Riodežaneiro jūtas droši

Agita Bērziņa

2016. gada 12. augusts 00:00

247

Mūsu sportiste Ilona Marhele Vasaras Olimpisko spēļu mājvietā Riodežaneiro Brazīlijā atrodas jau nedaudz ilgāk kā nedēļu.
I.Marhelei bija iespēja kopā ar citiem Latvijas sportistiem doties Olimpisko spēļu atklāšanas parādē. Sportiste stāsta, ka atklāšanas pasākums bija grandiozs un vēl īpašāku to darīja citu valstu delegāciju sajūsma par latviešu tērpiem. “Latvijas komanda atklāšanas ceremonijā ļoti izcēlās ar svinīgiem un elegantiem tērpiem. Daudzas valstis parādē devās vienkārši sporta tērpos. Interesanti, ka pie mums nāca klāt un izteica komplimentus, cik mēs labi izskatāmies. Pat eksotisko mazo salu valstu pārstāvji, kuriem pašiem bija krāsaini un dzīvi tērpi, izteicās, ka viņiem patīk meiteņu kleitas. Ar mani vien nobildējās kādi padsmit valstu sportisti,” iespaidos dalās sportiste I.Marhele.

Uz treniņu – ar autobusu
I.Marhele stāsta, ka olimpiskais ciemats atrodas mazliet nost no centrālās pilsētas. “Visapkārt ir ļoti droši. Transporta kustība gar ciematu ir ļoti ierobežota. Vairākos robežpunktos kontrolē, cik tālu konkrētais transports var braukt. Ciematā ir vairākas ēdināšanas vietas. Galvenajā ēdnīcā visu diennakti ir pieejams zviedru galds ar pasaules virtuves ēdieniem. Ciematā ir sava poliklīnika, kur var pieteikties arī uz dažādām individuālām procedūrām – sākot ar ledus vannām un beidzot ar zobārstu un acu ārstu. Ir fitnesa centrs, futbola, basketbola, tenisa laukumi un pāris atklātie baseini. Uz treniņu vietām kursē speciāli autobusi. Piemēram, līdz stadionam, kur notiek treniņi, ir jābrauc 40 minūtes, līdz pludmales volejbola laukumiem – stunda,” stāsta I.Marhele.

Sadzīvē – sīkas problēmas
Latvijas ēkai olimpisko spēļu ciematiņā ir laba atrašanās vieta un pa logu paveras skaists skats. Tomēr ne viss ir tik skaisti un sportistiem nākas saskarties ar dažādām ikdienišķām problēmām. “Ir regulāras problēmas ar kanalizāciju. Var redzēt, ka istabiņās ir tikko pabeigts remonts. Grīdu vēl klāj plēves, vannasistabā mētājas nepielikti dušas aizkari,” atklāj sportiste. Tāpat arī ciematā nav daudz vietu maratona treniņiem. “Pa ārējo perimetru var savākt 2,5 kilometrus, bet jārēķinās, ka tur var būt arī gājēji un velobraucēji. Tāpēc atradu iespēju garākiem skrējieniem doties uz tuvāko pludmali, gar kuru ir apmēram septiņus kilometrus garš veloceliņš. Līdz turienei var aizbraukt 20 minūšu laikā. Pēdējais nopietnais treniņš man bija otrdien,” atklāj sportiste. ◆

Kategorijas