Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atcerēsies “Baltijas ceļu”

Agita Bērziņa

2016. gada 19. augusts 00:00

19

Jau vairākus gadus Alūksnē izveidojusies skaista tradīcija - atzīmēt “Baltijas ceļa” gadadienu, veidojot dažādus ziedu rakstus. Arī šovasar 23.augustā notiks “Baltijas ceļa” atcerei veltīti pasākumi un ziedu paklāja veidošana.
Šogad ziedu paklājs taps pilsētas parkā pie Mātes tēla. Tā veidošana notiks otrdien no pulksten 9.00 līdz 12.00. “Šogad no ziediem iecerēts radīt margrietiņu, kas kopā ar saukli “Iemīlies Alūksnē!” bija Alūksnes pilsētas svētku vadmotīvs visu šo vasaru. Lai margrietiņa taptu, īpaši nepieciešami būs balti un dzelteni ziedi, taču arī citu krāsu ziedi noderēs, lai veidotu paklāju apkārt ziedam,” stāsta pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.
Viņa aicina iedzīvotājus gan no Alūksnes, gan no visa novada iesaistīties šajā jau par tradīciju kļuvušajā pasākumā un dāvāt ziedus. “Pagastu iedzīvotājus, ja nav iespējas veltes nogādāt uz Alūksni pašiem, lūdzam iepriekš sazināties ar sava pagasta pārvaldi par ziedu aizvešanas iespējām. Ziedu paklāju veidošanai uzrunāta Alūksnes floriste Tatjana Egle, kā arī Alūksnes novada mazpulcēni,” saka E.Aploka. Lai varētu pagūt izveidot ziedu paklāju, organizatori aicina ziedus nest un vest jau no rīta.
Savukārt pulksten 17.30 turpat, pie Mātes tēla, notiks “Baltijas ceļa” gadadienai veltīts atceres pasākums. Tajā piedalīsies Alūksnes novada pašvaldības, Nacionālo Bruņoto Spēku vienību, politiski represēto kluba “Sarma” pārstāvji. Par muzikālo priekšnesumu rūpēsies Alūksnes Kultūras centra vokālie ansambļi un dziedātājs Artūrs Pūpols no Bejas. ◆

Kategorijas