Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pludmales volejbolisti sadala balvas

Didzis Bauers

2016. gada 19. augusts 00:00

17

Beidzies Alūksnes novada atklātais čempionāts pludmales volejbolā, kurā aizvadītas 8 kārtas un noskaidroti veiksmīgākie spēlētāji vīriešu grupā, dāmu un divās jauniešu grupās.
Vīriem par uzvarētāju tika kronēts alūksnietis Rihards Zvejnieks, 2.vietā - Nauris Lepiks, 3.vietā - Kaspars Spirks. Dāmām labākās bija Gulbenes novada pārstāves Daiga Ņikitina, Inese Ubaga un Liene Ķikuste. Alūksniete Dzintra Andrejeva – 4.vietā, Kristīne Lancmane - 5.vietā. Jauniešiem uzvarēja Mikus Gabranovs, 2.vietā - Deivids Miķelsons, 3.vietā - Ralfs Lānets. Jaunietēm uzvarēja Loreta Baumane, 2.vietā - Marija Beļajeva, 3.vietā - Līva Bērziņa, kura pārspēlē uzvarēja Lauru Seimuškinu.
“Mēs ar Kasparu Spirku sacensības organizējam ceturto gadu. Pilsētā bija pludmales volejbola infrastruktūra - mēs ar Kasparu nevarējām noskatīties, ka tā netiek izmantota, un izlēmām, ka kaut kas ir jādara. Teikšu gan, ka čempionāts nekļūst lielāks dalībnieku ziņā. Šogad startēja apmēram 100 dalībnieku, pagājušajā gadā bija 150 dalībnieki. Pie mums brauc arī gulbenieši un balvenieši. Slikti, ka pēdējie sarīkoja savu turnīru tajā pašā dienā un nesanāca sadarbība,” stāsta sacensību organizators Aivars Baumanis.
Viņš vērtē, ka līmeņa ziņā pieaugušie īpaši neprogresē, bet pozitīvi, ka šogad ir daudz jauniešu. Iepriekš spēlēja tikai dāmas un kungi. “Volejbola nometne ir ļāvusi piesaistīt daudz jauniešu un viņu draugu. Jāatzīmē, ka tie, kas bija nometnē, ir izcīnījuši augstas vietas. Jāņem arī vērā, ka mums ir tradicionālais “Katrīnas kauss” un šovasar Alūksnē notika arī Latvijas čempionāta posms. Tas izraisa interesi jauniešiem - viņi piedalās. Pēc nometnes var redzēt, ka kvalitāte viņiem ir augstāka un spēles aizraujošākas. Skumji, ka mums nav neviena volejbola pulciņa sporta skolā, bet ceru, ka tagad, redzot šo interesi, tas tiks risināts,” pauž A.Baumanis.
Pēc šī gada čempionāta viņš secina, ka būs arī problēmas ar dāmu turnīru, jo alūksnietes – volejbolistes ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmas, bet pārējās ir no kaimiņu novadiem. “Tomēr jāsaka, ka vasara ir izdevusies un piepildīta ar volejbolu. Arī nākamgad obligāti gribam nometni, tāpēc rakstīsim projektu, cīnīsimies, jo uzreiz ir redzams rezultāts. Protams, būs novada čempionāts, “Katrīnas kauss” un solīts arī atkal Latvijas čempionāta posms,” atklāj A.Baumanis. ◆

Kategorijas