Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vivus.lv MTB maratona desmitās jubilejas posms Apē

Astra Binde

2016. gada 24. augusts 12:33

260

10. septembrī Apes apkārtnē notiks Vivus.lv MTB (kalnu divriteņu) maratona jubilejas sezonas septītais - noslēguma posms. Vienlaikus sportisti izcīnīs arī tradicionālos “Vaidavas kausus” kalnu divriteņu maratonā. Tieši Apē pirms 10 gadiem dzima šīs MTB sacensības, kas nu jau kļuvušas par otrām iecienītākajām Latvijā.

Sacensību organizatori ziņo, ka starta un finiša zona, tāpat kā pagājušā gadā, būs izvietota Igaunijas pusē - Monistes pagasta Jaunrozes (Vastse Roosa) ciemā. Tas iespējams, pateicoties veiksmīgajai sadarbībai ar Mežabrāļu sētas - Metsavenna talu saimniekiem Marianni un Meelisu Mottus. Daudzveidīgā sacensību distance būs izveidota gan pa Apes un Alūksnes novadu, gan Igaunijas teritorijā - Paganamaa. Paredzēts, ka maratona distances dalībnieki robežu šķērsos septiņas reizes.


Skatītāji sacensības varēs vērot ne vien startā un finišā, bet arī Veclaicenē - Ilgāja un Palpiera ezeru apkārtnē un Vizlu kalnā, kur būs viens no CAT aktīvākā maratona braucēja starpfinišiem. Ar starpfinišos un finišā krātajiem punkti sportisti cīnīsies par īpašu balvu – CAT telefonu.

Trase ienāks arī Apes pilsētā: skatītāji varēs vērot sacensību norisi un uzmundrināt sportistus pie Vaidavas upes Čigānu līcī (Vaidavas ielas galā). Kaut arī trasē būs organizatoru izveidotie dzērienu un uzkodu punkti, tomēr sportisti vienmēr ir priecīgi arī par jūsu pasniegtajām dzērienu krūzītēm un citiem atspirdzinājumiem kalnainajā distancē.


Posma (un visa seriāla) noslēgums plānots turpat igauņu Mežabrāļu sētā (Metsavenna talu), kur notiks uzvarētāju godināšana, balle un salūts. Pēc sešiem posmiem maratona kopvērtējuma līdera vietu noturējis alūksnietis Oskars Muižnieks. Konkurence sarežģītajā maratona trasē būs spraiga, jo Oskaru centīsies apsteigt ne viens vien cīņubiedrs!

Uzzināt precīzākus distanču garumu, dienas kārtību un cita informāciju var, sekojot jaunumiem mājaslapā www.mtb-maratons.lv.


  

Kategorijas