Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aizvadīts 35. “Malienas kauss”

Didzis Bauers

2016. gada 26. augusts 00:00

3

Veclaicenes pagastā pagājušās nedēļas nogalē notika orientēšanās 11.Latvijas kausa posms – divu dienu sacensības „Malienas kauss”, kas risinājās jau 35.reizi.

Startē skaistā apvidū
Sacensības pulcēja pustūkstoti dalībnieku. Apvidus, ko šogad “Malienas kausam” bija izvēlējušies sacensību organizatori, orientēšanās cienītājiem nelika vilties. Pirmās dienas distances bija iekārtotas Drusku pilskalna apkārtnē, bet otrajā dienā dalībnieki varēja baudīt vienu no lielākajiem Kornetu–Peļļu gravas ezeriem – Raipalu.
Sieviešu elitē uzvarētāja – Irita Puķīte (“Kāpa OK”), vīriem labākais - Artjoms Rekuņenko (“Azimuts OK-Sm BJSS”). Šajā Latvijas kausa posmā uzvarētāji tika noskaidroti otrajā dienā pēc iedzīšanas sacensībām. No alūksniešiem vislabākais starts izdevās Normundam Vārtukapteinim – uzvara M21B grupā. Jānis Veļķeris M20 grupā izcīnīja otro vietu.

Izdodas lieliska sacīkste
“Ir aizvadīts liels sportisks pasākums, kuru nevarēja nepamanīt Alūksnē mūsu uzņēmēji gan viesnīcās un kempingos, gan ēdinātāji. Tika strādāts ne tikai, lai notiktu sacensības, bet arī popularizēts mūsu novads. Cenšamies, lai cilvēki, kas šeit bija pirmo reizi, redzētu mūsu novada skaistākās vietas. Paldies komandai, kas strādāja šajās sacensībās, - bija forši, ka mēs varējām!
Šis bija liels notikums ar trīs orientēšanās sporta veidiem, un tas parāda, ka mēs esam liels orientēšanās klubs, kas var noorganizēt labā līmenī šīs sacīkstes. Un mazliet vēl labāk nekā citi - ar interesantāku atklāšanu un noslēguma pasākumiem. Neiztikām bez Veclaicenes pagasta darbinieku atbalsta un pretimnākšanas. Arī zemju īpašnieki izrādīja ieinteresētību - gan sakopa savas zemes, lai rastos tāda kā svētku sajūta, gan atļāva savās teritorijās skriet. Bija daudz labu vārdu no dalībniekiem par izvēlēto vietu, kvalitatīvo organizāciju un norisi,” stāsta novada sporta darba organizators Vilnis Veļķeris. Arī Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers uzteic veclaiceniešus par atsaucību un sapratni lielo sacensību rīkošanā, ļaujot izmantot savas privātās teritorijas. Dz.Adlers uzsver – pateicoties šādai sadarbībai ar iedzīvotājiem, kopīgi izdosies attīstīt šo teritoriju.
Jau tiek runāts par nākamā gada sacensībām. Šajā pašā apvidū varētu rīkot Latvijas čempionātu, jo orientieristiem ir jāgatavojas Pasaules čempionātam, kas norisināsies Igaunijā tādā pašā apvidū Hānjā. Pēc diviem gadiem Pasaules čempionāts ir plānots Latvijā – arī tas varētu notikt šeit. ◆

Kategorijas