Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Malienas skola uzpucējas

Līga Vīksna

2016. gada 26. augusts 00:00

32

Malienas pamatskolai un tās saimei jaunajā mācību gadā būs patīkama dāvana – atjaunota skolas ēkas fasāde. Darbus veic pašmāju uzņēmums SIA “Pamati” un pabeigs līdz 1.septembrim.

Malienas pamatskolas ēkas fasādes vienkāršotu atjaunošanu Malienas pagasta pārvalde veic par Alūksnes novada pašvaldības finansējumu, kas paredzēts pagastiem vides un infrastruktūras attīstībai. Skolas remonts izmaksā 23 290 eiro (bez PVN), darbi uzsākti jūnija beigās un būs pabeigti divu mēnešu laikā.

Skolai un ceļiem
“Katram pagastam šajā programmā novada pašvaldība piešķir 40 000 eiro. Malienas pagastā pusi šo līdzekļu iztērējām skolas fasādes atjaunošanas darbos, bet otru pusi – pašvaldības autoceļu asfaltbetona seguma atjaunošanai. Malienas pagastā kā prioritāri veicamie darbi tika izvirzīti bērnudārza ēkas “Mazputniņš” energoefektivitātes uzlabošana, ielu apgaismojuma ierīkošana, kas jau ir izdarīti, apgūstot citu finansējumu, atlikusi bija vēl skolas fasādes atjaunošana. Savukārt asfaltbetona seguma atjaunošanas darbi tiek veikti pašvaldības autoceļiem “Pamatskolas ceļš nr.1”, kurus arī pabeigs līdz 1.septembrim, un “V 396 – Jaunās mājas”, kam vēl top tehniskā dokumentācija. Šā ceļa sakārtošanai būs nepieciešams vēl papildu finansējums no pagasta pārvaldes budžeta,” stāsta Malienas un Jaunalūksnes pagastu pārvalžu vadītāja Inta Cinglere.

Ne tikai fasāde
SIA “Pamati” veic ne tikai skolas ēkas fasādes krāsošanu, bet arī daudzus citus nozīmīgus pārbūves darbus. “Līdztekus sakārtojam ēkas pamatus, notekūdeņu sistēmu. Ēkai bija izveidojušās lielas plaisas. Zinātāji stāsta, ka tās parādījušās kara laikā, bet tā bija vēsturiska informācija “no mutes mutē”.  Plaisas veicināja skolas telpu atdzišanu – tagad tas ir novērsts. Pārbūves darbi tika veikti arī skolas koka vējtverim, nobruģējot kāpnes. Ir uzlabots arī skolas piebraucamais ceļš,” stāsta I.Cinglere.
Viņa priecājas, ka Malienā būs par vēl vienu skaistu un sakoptu objektu vairāk. Bija ierasts, ka līdz šim Malienas pamatskolas fasāde bija bēšīgā nokrāsā, bet tagad – koši dzeltena. I.Cinglere stāsta - kad gatavoja apliecinājuma karti, skolas vadība un kolektīvs izvēlējās dzeltenu toni - gaišu kā saulīte. Turklāt tagad skolas ēka harmonē ar Malienas pagasta pārvaldes, tautas nama un bibliotēkas ēku, kas atrodas netālu un arī ir dzeltenīgos toņos. ◆

Kategorijas