Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ape apsteidz Mazsalacu, Dagdu, Skrundu, Ķegumu un Valku sacensībās “Latvijas spēcīgākā pilsēta”

27.augustā Apē norisinājās sacensību “Latvijas spēcīgākā pilsēta”, kurā pilsētas iedzīvotāji un viesi kopā pacēla 124 010 kg, apsteidzot par Api lielākās pilsētas Mazsalacu, Dagdu, Skrundu, Ķegumu un Valku.

Apes iedzīvotāji sacensības sāka piesardzīgi un mazliet nedroši, tomēr beigās svaru stieņa spiešanu guļus uz reižu skaitu izmēģināja 128 dalībnieki – 29 dāmas, 28 jaunieši un 71 vīrs. 50 kg svaru stieni uzspiežot 116 reizes un pilsētas rezultātu papildinot par 5 800 kg, vīru konkurencē uzvarēja Ivars Pupčēnoks. Ar 84 uzspiestajām reizēm un 4 200 kg pilsētai, 2.vietā ierindojās Anatolijs Pikša, bet 3.vietā palika Ainārs Pētersons, kurš svaru stieni uzspieda 80 reizes un pilsētas rezultātam pielika 4 000 kg. Aiz pirmā trijnieka vīru konkurencē palika trīs vīri, kuri uzrādīja pilnīgi vienādu rezultātu, svaru stieni uzspiežot 72 reizes.

Ja vīriem savi spēki bija jārāda 50 kg spiešanā, tad dāmām un jauniešiem svaru stieni svēra mazāk – 20 kg. Dāmu konkurencē uzvarēja Marika Magaziņa, kura 20 kg svaru stieni uzspieda 110 reizes un pilsētas rezultātu papildināja par 2 200 kg. Ar 69 uzspiestajām reizēm un 1 380 kg pilsētai 2.vietā ierindojās Iveta Bičkovska, bet 3.vietā palika Liene Bondareva, kura svaru stieni uzspieda 50 reizes un pilsētas rezultātu papildināja par 1 000 kg.

Starp jauniešiem par pirmajām vietām bija daudz sīvāka cīņa, nekā vīru un dāmu grupā. Jauniešu līdz 18 gadu vecumam grupā uzvarēja Nils Tomass Pleitiens, kurš 20 kg svaru stieni uzspieda 87 reizes un pilsētas rezultātu papildināja par 1 740 kg. Ar 53 uzspiestajām reizēm un 1 060 kg pilsētai 2.vietā ierindojās Bruno Ābolkalns. Tikai nedaudz atpaliekot no 2.vietas rezultāta, 3.vietā palika Toms Nils Prazņicāns, kurš svaru stieni uzspieda 52 reizes un pilsētas rezultātu papildināja par 1 040 kg.
Kā vasara lēnām, bet pa visam noteikti iet uz beigām, tā arī sacensības “Latvijas spēcīgākā pilsēta” tuvojas noslēgumam. Saglabājot nelielu noslēpumainību, varam pačukstēt – ir plānots vēl vienas pilsētas papildposms. Sekojiet līdzi jaunumiem un noslēdziet savu vasaru spēcīgi!

Projektu “Latvijas spēcīgākā pilsēta” atbalsta Latvijas Sporta federāciju pārvalde kā sabiedriski nozīmīgu tautas sporta projektu.
Plašāka informācija par sacensību noteikumiem un iepriekšējo posmu rezultātiem pieejama Latvijas Spēcīgākās pilsētas 2016 mājas lapā: www.specigakapilseta.lv

Kategorijas