Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Dažās sekundēs paliek bez mājām

Līga Vīksna

2016. gada 9. septembris 00:00

2227

3.septembra vakaru Torņa ielas 15.nama iedzīvotāji Alūksnē neaizmirsīs ilgi, jo gāzes eksplozija dažu sekunžu laikā bez mājām atstāja 15 dzīvokļu iemītniekus. Valsts policija uzsākusi kriminālprocesu un skaidro notikušā apstākļus.

Sašķidrinātās gāzes uzņēmums “Latvijas propāna gāze” (LPG) publiski klusē, atsakoties no komentāriem, kamēr notiek izmeklēšana. Būtiski ir tas, ka par gāzes smaku 15.nama iedzīvotāji sūdzējušies jau kādas nedēļas iepriekš, informējuši par to arī LPG un saņēmuši atbildi, ka tā nav gāzes smaka un viss esot kārtībā. Bet tad pienāca 3.septembra vakars un nogranda sprādziens…
Iedzīvotāji un Alūksnes novada pašvaldība gan par notikušo neklusē, bet pārdzīvo, palīdz, analizē situāciju un gaida ekspertīzes slēdzienu.

Par gāzes smaku ziņoja jau iepriekš
Guntars Priedītis kopā ar ģimeni notikuma brīdī atradās savā dzīvesvietā - nelaimīgās kāpņu telpas 4.stāva dzīvoklī. Viņš atzīst – ja kaimiņš nebūtu tik operatīvi rīkojies un aizgriezis gāzi, iespējams, sprādziens būtu bijis daudz bīstamāks un cietušo – vairāk. “Nogranda sprādziens, un mana sieva, mediķe būdama, skrēja skatīties, vai kādam nevajag palīdzību. Līdz ar viņu noskrēja kaimiņš. Viņš ir varonis, jo aizgrieza cauruli, lai gan pa to plūda gāze, izmeta pa logu grāmatas, kas bija aizdegušās, savukārt mana sieva uzreiz zvanīja gāzes dienestam. Ja kaimiņa tur nebūtu un gāze turpinātu plūst, blakus atrastos degošās grāmatas, turklāt tas bija mirklis, kad cilvēki sāka nākt ārā no dzīvokļiem un neaizsargāti atradās kāpņu telpā, tad cietušo būtu daudz vairāk… Kaimiņš mēģināja nogriezt arī stāvvadu, bet nevarēja, jo tas bijis aizrūsējis. Uzskatu, ka kaimiņš izglāba visu māju,” stāsta G.Priedītis.
Viņš norāda, ka jau apmēram pirms divām nedēļām savā dzīvoklī, vannasistabā, jutis gāzes smaku. “Sieva toreiz piezvanīja uz dienestu. Atbrauca un pateica, ka tā nav gāzes smaka, viss esot kārtībā, ka iešot lejā un kaut ko darīšot, un viss būšot normāli. Tā arī gāzes smaka turpinājās, arī sestdien, līdz bija bāziens. Patiesībā ne jau mēs vienīgie pirms tam ziņojām par gāzes smaku. Arī kaimiņi bija zvanījuši, jo pirmajā stāvā visu laiku smirdēja pēc gāzes,” stāsta G.Priedītis.

G.Priedītis uzteic Alūksnes novada pašvaldības operatīvo rīcību un palīdzību iedzīvotājiem krīzes situācijā.
“Visiem bija segas, tējas, autobusi, izvadāja, kur vajag. Mūsu vietējā izpildvara darīja šajās dienās visu – tas bija forši. Paskatīsimies, kā notiks tālāk, kā organizēs iedzīves iznešanu no dzīvokļiem,” viņš saka. Tomēr pārdzīvojums nerimst un rūpju netrūkst – tiek meklēta jauna dzīvesvieta. “Bērnam pie auss izsita logu – psiholoģiskais šoks viņam ir joprojām. Nezinu, cik daudzi gribēs atgriezties dzīvot šajā mājā…” nosaka G.Priedītis.

Sprādziena epicentrā rīkojas varonīgi
Kaimiņš, par kuru stāsta G.Priedītis, ir alūksnietis Juris Čubarovs. Nograndot sprādzienam, viņš noskrējis uz pirmā stāva dzīvokli.
“Ko citu darīsi, kad gāze plūst un no gāzes dienesta neviena nav – jāgriež ciet. Mēs ar sievu un kaķiem bijām mājās, skatījāmies televīziju, kad pēkšņi pāri visai istabai pārlidoja dzīvokļa ārdurvis un tika izsisti logi. Skrēju lejā no ceturtā stāva, iedzīvotāji kliedza un nesaprata, kas notiek. Noskrēju lejā uz epicentru – vienistabas dzīvokli. Pie gāzes skaitītāja plūda gāze – zila, ar ļoti lielu spiedienu. Satiku vīrieti, kurš teica, ka vajagot plakstangas, lai aizgrieztu. Skrēju uz savu dzīvokli, atnesu stangas, un viņš aizgrieza. Izmetām vēl pa logu divas degošas lupatas, lai neuzsprāgst. Tad arī ieradās glābšanas dienesti. Es skrēju augšā pakaļ sievai, paņēmām kaķus un pametām māju. Tauta salasījās pie izsistajiem logiem, bija tādi, kuri smēķēja – viņiem aizrādīja, lai nesmēķē, ka tūlīt uziesim otrreiz gaisā!” sestdien piedzīvoto atceras J.Čubarovs.
Šobrīd viņš ar sievu apmeties pie sievas mātes Alūksnē. J.Čubarovs gaida mirkli, kad varēs atgriezties īstajās mājās. “Esmu tur nodzīvojis 22 gadus, ko tad tagad iesim projām? Mums blakus ir arī dārzs, viss ir pazīstams. Tagad ir problēmas – jāmeklē īrēt dzīvokli. Noteikti gribēsim zināt iemeslu, kādēļ notika sprādziens,” saka J.Čubarovs.

Bojājumi – ļoti lieli
Alūksnes novada pašvaldības policija sadarbībā ar Valsts policiju veic ēkas apsargāšanu kopš sestdienas vakara. “SIA “Alūksnes nami”, kas apsaimnieko šo māju, strādā pie esošās situācijas tehniskās fiksācijas. Svētdien būvspeciālistu komisija veica ēkas apsekojumu. Komisiju izveidoja Alūksnes novada pašvaldības izpilddirektore Janīna Čugunova, kopā pulcinot atbilstošas izglītības speciālistus no Alūksnes novada. Pēc tam, kad komisija ēku apsekoja, iedzīvotāji pa vienam un policijas uzraudzībā drīkstēja uz mirkli ieiet dzīvokļos un paņemt nepieciešamākās lietas. Pirms ieiet ēkā, “Alūksnes nami” fiksēja starpstāvu kāpnes, kas kopā turējās tikai centimetra platumā. Notikuma vietā viss tika dokumentēts filmējot, strādāja Valsts policija, fiksējot situāciju gan notikuma epicentrā, gan katrā dzīvoklī.
“Pēc svētdienas apsekojuma “Alūksnes namiem” ir jānofiksē starpstāvu segumi ar speciālām statnēm, līdz tiks veikta ēkas lielā ekspertīze. Brauksim uz Valmieru un īrēsim speciālus regulējamus stabus, kurus izvietosim bojātajā kāpņu telpā, lai ēkas konstrukcijas nenosēstos.
Ēkas āra siena ir renovēta – kādi bojājumi ir zem siltinājuma, šobrīd nezinām. Kad iedzīvotāji svētdien tika ielaisti ēkā pēc mantām, jau trešajā stāvā bija redzams, ka starpstāvu segumam ir četru centimetru atslāņojums. Nedrīkstam pieļaut tālāku nobīdi, tādēļ, ņemot vērā komisijas norādījumu, jāveic fiksācija. Šonedēļ Valsts policija strādāja ēkā kriminālprocesa ietvaros un arī SIA “Alūksnes nami” strādnieki bija ēkā, veicot fiksāciju. Tagad “Alūksnes namu” darbības Torņa ielā 15 bojātajā kāpņu telpā beigsies līdz mirklim, kad ēku apsekot ieradīsies būveksperti, kuri sniegs atzinumu par esošo situāciju un ieteikumus, ko darīt ar mājas bojāto daļu,” stāsta SIA “Alūksnes nami” valdes loceklis Armands Musts.

Pašvaldība palīdz, cik var
Šobrīd provizoriski izskan, ka vismaz tuvākā pusgada laikā iedzīvotāji savos dzīvokļos, kas atrodas bojātajā kāpņu telpā, atgriezties dzīvot nevarēs. Tādēļ pēc pirmdienas sapulces Alūksnes novada pašvaldība ir uzsākusi intensīvu darbu, lai palīdzētu iedzīvotājiem rast pagaidu dzīvesvietu. Pieci iedzīvotāji izmanto pašvaldības piedāvātās iespējas apmesties Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas internātā, savukārt divas ģimenes ar bērniem - SIA “Alūksnes nami” naktsmītnēs. Citi iedzīvotāji raduši pagaidu apmešanās vietu pie radiem, draugiem, dārza mājiņā. Jau šobrīd ir arī dzīvokļu īpašnieki, kuri mērķtiecīgi meklē dzīvesvietu citur, jo nevēlas šādā ēkā atgriezties.
““Alūksnes nami” ir sagatavojuši sarakstu ar īpašumiem, kurus no pašvaldības puses varam piedāvāt iedzīvotājiem. Sarakstu iesniegsim Dzīvokļu komisijai, kas tālāk lems par dzīvojamās platības piešķiršanu šajā ārkārtas situācijā nonākušajiem,” saka A.Musts. Starp bojātajiem dzīvokļiem ir tādi, kuri bijuši apdrošināti un kuru īpašnieki var cerēt uz apdrošināšanas atlīdzību. Alūksnes novada pašvaldība pirmdien lēma par atbalstu nelaimē cietušajiem, piešķirot pabalstu ārkārtas situācijā 370 eiro apmērā. Ģimenes lūgušas pašvaldības palīdzību arī saistībā ar jaunas dzīvojamās platības atrašanu. Iedzīvotāji, kam tas bijis nepieciešams, saņēmuši arī psihologa palīdzību.

Tehnisko apsekojumu pasūtīs pašvaldība
Alūksnes novada pašvaldība jau uzsākusi arī sarunas ar vairākiem speciālistiem, kuri būtu kvalificēti veikt gāzes eksplozijā cietušā nama tehnisko apsekošanu, lai pēc šo ekspertu atzinuma varētu spriest par daudzdzīvokļu mājas cietušās daļas tālāku likteni.
“Šo ekspertīzi pasūtīs un apmaksās Alūksnes novada pašvaldība, lai pēc iespējas ātrāk būtu skaidrība un varētu pieņemt tālākos lēmumus – ne tikai pašvaldība, bet arī iedzīvotāji. Šī ekspertīze ilgs vismaz mēnesi vai ilgāk, jo šādas ekspertīzes ir ļoti komplicētas. Tiks izmantota īpaša metodika, lai atbildētu uz jautājumu, vai bojātā ēkas daļa ir atjaunojama vai tā jānojauc. Ja nojaucama, tad kādi tehniskie risinājumi jāpielieto, lai stiprinātu mājas sienu, kas kļūs par galasienu, cik tas maksātu un kur ņemt finansējumu. Jebkurā gadījumā viegli nebūs,” saka A.Musts.
Torņa ielas 15.namā ir 75 dzīvokļi, kuri visi ir privatizēti. Vēl divus gadus mājas iedzīvotājiem jāmaksā arī kredīts par ēkas renovāciju. “Dzīvokļu īpašnieku kopumam būs jālemj, ko darīt un kur ņemt finansējumu, vai ir iespējams cerēt uz valsts finansiālu atbalstu ārkārtas situācijas gadījumā caur pašvaldību. Torņa ielas 15.māja ir būvēta padomju laikos ar Aizsardzības ministrijas līdzekļiem un cilvēkresursiem. Mums šodien diemžēl nav ēkas tehniskās dokumentācijas. Padomju laikos šo namu pārvaldīja Jēkabpils namu pārvalde, to cēla padomju armijas vajadzībām saimnieciskā kārtā. Tā ir pēdējā daudzdzīvokļu māja, kas uzcelta Torņa ielas rajonā. Mūsu rīcībā ir tikai mājas inventarizācijas lieta, ko nodosim ekspertīzes veikšanai. Tas, ka nav tehniskās dokumentācijas, jau rada sarežģījumus, jo paildzinās ekspertīzes laiku,” norāda A.Musts.

“Latvijas Propāna gāze” klusē
LPG Alūksnē uz vietas jau vairākus gadus nav sava darbinieka, pie kā iedzīvotājiem vajadzības gadījumā vērsties. Alūksnes novadu līdz ar vairākiem citiem blakus novadiem apkalpo Gulbenes apkalpes zona, tās pārstāvis ir Agris Dobris. “Alūksnes Ziņu” portālā “Alūksniešiem.lv” kāds lasītājs par gāzes pakalpojumu dalās pieredzē un raksta: “Es savā dzīvokļa īpašumā pagājušajā nedēļā atslēdzu gāzi ar mērķi, lai nav jāmaksā, manuprāt, pilnībā nepamatotā abonēšanas maksa! Skumji bija uzzināt, ka uz šodienu, izrādās, ir tikai viens gāzes apkalpes meistars uz Alūksnes, Balvu, Gulbenes un Madonas novadiem! Lūk, arī paredzamās riska sekas!”
Toties no iedzīvotājiem Alūksnes daudzdzīvokļu mājās, kur lieto centralizēti piegādāto gāzi, LPG jau vairākus gadus katru mēnesi prasa abonēšanas maksu –  1,56 eiro (ar PVN). Pēc Torņa ielas sprādziena iedzīvotājiem mūsu portālā “Alūksniešiem.lv” ir ļoti daudz jautājumu par esošo kārtību un to, kur šī abonēšanas maksa tiek tērēta. Diemžēl gūt jebkādus komentārus no LPG laikrakstam “Alūksnes Ziņas” šonedēļ neizdevās. Gulbenes apkalpes zonas pārstāvis Agris Dobris no komentāriem atteicās un rosināja zvanīt priekšniekam Valmierā Jānim Stahovskim, kurš, savukārt, pauda - kamēr notiekot izmeklēšana, nekādu komentāru nebūšot. Sazinoties ar uzņēmuma pārstāvniecību Rīgā, laikrakstam kā personu, ar kuru runāt par gāzes eksploziju Alūksnē, nosauca juristu Alekseju Margeviču. Viņu mums šonedēļ tā arī neizdevās sazvanīt, lai gan zvanījām vairākas reizes dienā.

Tuvākais speciālists – Gulbenē
“Alūksnes namiem” ar uzņēmumu LPG ir noslēgts līgums par abonēšanas maksas iekasēšanu un pārskaitīšanu LPG. A.Musts norāda, ka situācija ar LPG ar katru dienu kļūst interesantāka. “Redzam, ka periodiski tiek veikta publisko gāzes krātuvju teritoriju sakopšana, kad ar automašīnu atbrauc divi cilvēki un to paveic. “Alūksnes namiem” šobrīd ir spēkā esošs līgums ar LPG par kasiera pienākumu veikšanu – mums ar šo uzņēmumu nav citas sadarbības formas. Komunikācija ar šo uzņēmumu notiek dispečeru līmenī par ienākošajiem signāliem no iedzīvotājiem, par gāzes pieslēgumu, atslēgumu, smakojumu. Mēs ziņojam par to LPG, Alūksnei tuvākais speciālists ir Gulbenes apkalpes zonas darbinieks. Komunikācija ar šo uzņēmumu notiek diezgan sarežģīti – caur e-pastiem, telefoniski. Daļēji jūtamies diezgan lielā pamestībā. “Alūksnes namiem” šobrīd nav izprotami LPG pakalpojumu izcenojumi un darbības metodes, jo, piemēram, nesen centāmies izzināt, cik izmaksātu dažu gāzes ievadu pārcelšana Brīvības ielā 21. Jūnijā mums nosauca nepilnus 1000 eiro, bet pēc īpašas sarakstes šī cena samazinājās uz pusi. Protams, ir viegli kritizēt citus uzņēmumus - “Alūksnes namiem” pietiek savu nepilnību, bet mēs vismaz komunicējam un cenšamies problēmas risināt. Ja LPG būtu speciālists uz vietas Alūksnē, tas jau būtu risinājums. Jā, no Torņa ielas 15.nama iedzīvotājiem jau pirms 3.septembra bija sūdzības par gāzes smaku, uz māju atbrauca LPG darbinieks A.Dobris no Gulbenes un konstatēja, ka viss kārtībā. Tas bija apmēram divas nedēļas pirms sprādziena. Mēs kā mājas apsaimniekotājs šādā pārbaudē netikām pieaicināti piedalīties,” atzīst A.Musts.
“Alūksnes namiem” nav rakstiskas dokumentācijas par LPG apsekojumiem daudzdzīvokļu mājās. “Uz to arī pirmdien norādījām sarunā ar LPG ekspluatācijas daļas reģionālo vadītāju Stahovska kungu. Visām darbībām, kas saistītas ar gāzi, ir jābūt tā dokumentētām, lai “Alūksnes nami” kā apsaimniekošanas uzņēmums ir zinošs, ko LPG dara, kas ir izsaucis dienestu, jo šobrīd dzīvokļu īpašnieki individuāli var izsaukt gāzes pārstāvjus – norādes pie mājām ir. “Alūksnes nami” gāzes iekšējo tīklu neapkalpo. “Alūksnes namu” rīcībā ir 2013.gada apsekojuma akts, kur viņi kompleksi apsekojuši savu tīklu: no glabātavas līdz piegādes ceļiem. Šāds apsekojums viņiem jāveic piecos gados reizi,” saka A.Musts.

Īpašniece dzīvokli izīrēja
Eksplozija notika Torņa ielas 15.nama pirmā stāva vienistabas dzīvoklī. Dzīvoklis kopš 2007.gada pieder Ingrīdai Sockai, kas to ir izīrējusi, dzīvoklis ir apdrošināts. “Dzīvokli savulaik pirku ar domu, ka būs bērniem, bet dzīvē izvērsās citādāk, dzīvokli izīrēju. Mums līdz šim nebija sūdzību par gāzes smaku. Šis sprādziens ir traģisks,” viņa laikrakstam saka un no plašākiem komentāriem šobrīd atturas.
A.Musts norāda, ka par šo dzīvokli “Alūksnes nami” veic tiesvedību jau vairākās kārtās. “Šis īpašums ir nodots parādu piedziņai, rīkotas vairākas izsoles. Līdz mirklim, kamēr īpašums nav pārdots un nav apturēta izsole, juridiski īpašnieks joprojām ir tas pats. Un šā dzīvokļa īpašniekam ir arī divi hipotekārie kredīti. Dzīvoklim sakrāts liels komunālo maksājumu parāds – vairāk nekā 2000 eiro. Dzīvoklim īrnieki diezgan bieži mainījušies. Mājas iedzīvotāji par īrnieku un viņa uzvedību pirms sprādziena ir vērsušies Valsts policijā, bet “Alūksnes namiem” par to no policijas informācijas nav,” saka A.Musts.

Kas notiks ar pārējo mājas daļu?
Uz jautājumu, kas tagad notiks ar pārējo mājas daļu un tās komunikācijām, A.Musts atbild - tehniski māja būvēta tā, ka piekto kāpņu telpu, kur notika sprādziens, var atdalīt no visām komunikācijām, kā tas kopš sestdienas vakara izdarīts, bet pārējā mājas daļā pieslēgumi atjaunoti, izņemot gāzi.
“Sestdien vakarā pēc sprādziena visai mājai tika atslēgta gāze, ūdens, elektrība, apkure. Kad cilvēkiem pārējā mājas daļā ļāva atgriezties, atjaunojām ūdens padevi, elektrību, sākoties sezonai, atjaunosim arī apkuri, bet gāze visā mājā būs atslēgta līdz mirklim, kamēr LPG, klātesot “Alūksnes namiem” un iedzīvotājiem, pārbaudīs katru dzīvokli mājā - 52 esošos gāzes pavardus. LPG atzina, ka gāzes padevi atjaunos tikai tad, kad būs simtprocentīga piekļuve katram dzīvoklim, lai veiktu pārbaudi zem spiediena,” stāsta A.Musts.
Arī Valsts policija šobrīd no plašākiem komentāriem atturas, lai netiktu traucēta izmeklēšanas gaita.  Ir nozīmētas vairākas kompleksās ekspertīzes. A.Musts norāda, ka trešdien ēkā apskati veica Valsts policijas pieaicināts būveksperts no Rīgas, kas tagad savu atzinumu sniegs pēc vairākām nedēļām. “Pēc tam ēka atkal tika aizzīmogota līdz mirklim, kad būs nākamais rīcības plāns par to, kad iedzīvotāji varēs atkal iekļūt ēkā, lai evakuētu mēbeles un citu sadzīvei nepieciešamo,” saka A.Musts.


Notikuma gaita

3.septembrī pulksten 18.58 nogrand sprādziens Alūksnē, Torņa ielā 15, piecstāvu 75 dzīvokļu mājas 1.stāva dzīvoklī. Notikuma vietā ierodas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts policija, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, kurš nogādā vienīgo cietušo, 1987.gadā dzimušu vīrieti, slimnīcā. Evakuē 33 cilvēkus. Notikuma vietā klāt ir arī Alūksnes novada pašvaldības policija, Alūksnes novada domes vadība, SIA “Alūksnes nami” 10 darbinieki, Alūksnes novada Sociālais dienests. Tiek konstatēti nopietni mājas konstrukcijas bojājumi, tajā skaitā ir izkustējušies paneļi un kāpnes. Ņemot vērā objekta bīstamību, ēka nekavējoties aizzīmogota, lai tajā neviens nevarētu iekļūt. Ēkas augšējo stāvu dzīvokļu logi, kuriem sprādzienā izbira stikli, aizklāti ar plēvēm, bet pirmā stāva dzīvokļa logi - aizbarikādēti ar skaidu plāksnēm, lai kāds pa tiem neiekāpj. Pie ēkas dežūras sāk pašvaldības policija.

Trīs cilvēki izmanto pašvaldības sniegto iespēju pārlaist nakti Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas internātā, bet pārējie 30 evakuētie iedzīvotāji atraduši pajumti pie saviem radiem vai draugiem.

4.septembra rītā Alūksnes novada pašvaldība un iedzīvotāji ar nepacietību gaida sprādzienā cietušās Torņa ielas ēkas būvekspertīzes slēdzienu, lai cilvēki kaut uz brīdi varētu iekļūt savos mājokļos un paņemt no tiem nepieciešamākās lietas.

4.septembrī eksplozijā cietušais vīrietis pārvests no Alūksnes slimnīcas uz Rīgu, kur viņš ievietots Valsts apdegumu centrā stacionārā “Biķernieki”. Vīrietis guvis sejas, plaukstu, kāju apdegumus, taču cietušā stāvoklis ir stabils.

4.septembrī Alūksnes slimnīcā pēc medicīniskās palīdzības vērsušies vēl daži Torņa ielas 15.nama iedzīvotāji ar sūdzībām par hronisko slimību paasinājumiem, jo liegta pieeja nepieciešamajiem medikamentiem, kas palikuši dzīvokļos.

4.septembrī ziņo, ka Valsts policija par Alūksnē notikušo sprādzienu sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma XVIII nodaļas „Noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu”. Policija notikuma vietā skaidro apstākļus. Vēl nav oficiāla slēdziena par sprādziena cēloni, taču izvirzīta versija, ka tas  noticis gāzes noplūdes rezultātā.

4.septembra vakarā pa vienam uz īsu brīdi cilvēki ielaisti savos dzīvokļos, lai varētu paņemt svarīgākās mantas, piemēram, atslēgas, dokumentus, medikamentus, makus un apģērbus. Divas ģimenes ir izmitinātas SIA “Alūksnes nami” naktsmītnēs, pieci cilvēki -  ģimnāzijas internātā.

5.septembrī sašķidrinātās gāzes tirgotājs “Latvijas propāna gāze” joprojām nesniedz komentārus saistībā ar sprādzienu.

5.septembrī Alūksnes novada pašvaldība lemj cietušās ēkas iedzīvotājiem piešķirt vienreizēju pabalstu līdz 370 eiro. Par turpmāko sociālo atbalstu nelaimē nonākušajiem tiks lemts, izvērtējot zaudējumu apjomu katrā dzīvoklī.

5.septembrī ārsti cietušā vīrieša veselības stāvokli vērtē kā vidēji smagu. Vīrietis joprojām atrodas stacionārā “Biķernieki”. Sprādzienā visvairāk cietusi vīrieša seja, līdz ar to viņam ir ierobežotas runas spējas. Ārsti vīrietim prognozē ilgstošu ārstēšanos, kas prasīs vismaz mēnesi.


uzziņai

◆ No Torņa ielas 15 iedzīvotājiem ar lūgumu ierādīt dzīvojamo platību pašvaldībā saņemti 11 iesniegumi, bet pašvaldības dzīvojamajā fondā šobrīd ir pieejami tikai 2 dzīvokļi. Prioritāte šajā gadījumā ir ģimenēm ar nepilngadīgiem bērniem.
◆ Sakarā ar 3.septembra vakarā Torņa ielas 15. namā notikušo gāzes eksploziju Alūksnes novada pašvaldība aicina iedzīvotājus piedāvāt dzīvojamo platību. Par piedāvājumu lūdz informēt Alūksnes novada pašvaldības Īpašumu nodaļas vadītāju Ingu Berkuli pa tālruni 64381492 vai e-pastu “ingus.berkulis@aluksne.lv”. Ir saņemti jau pirmie divi piedāvājumi: viens dzīvoklis tiek piedāvāts pilsētā, otrs - Ziemera pagastā.


Kategorijas