Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Supertēta īpašās spējas – mīloša sirds

Diāna Lozko

2016. gada 9. septembris 00:00

1477

Alūksnietis Normunds Felšs ir jaunais tētis, kurš mīl savu ģimeni – sieviņu Lauru, meitiņu Amēliju un jaundzimušo brīnumu Odriju. Daudzi Alūksnē viņu pazīst arī kā tetovēšanas mākslinieku, kurš radījis daudzus skaistus zīmējumus. Viņš ir nosvērts tētis, kurš nodarbojas arī ar kokapstrādi un  mazajiem par prieku veido koka šūpuļzirdziņus. Radošs un ar mīlestības pilnu sirdi – tāds ir jaunais tētis Normunds!
N.Felšs ir patīkami iepriecināts par to, ka ir pieteikts šādam konkursam, taču viņš nav īpaši pārsteigts par šādu rīcību. “Nejūtos pārsteigts tāpēc, ka no sievas un meitas glaimojošus izteikumus saņemu bieži. Man, protams, ir neviltots prieks un lepnums. Tas jau ir pats galvenais attiecībās - pārsteigt otru, izrādīt mīlestību un paaugstināt otras pusītes pašapziņu,” uzskata N.Felšs.
Viņš stāsta, ka ar sievu Lauru ir kopā jau trīs skaistas vasaras. “Šķiet, ka esam īstākie dvēseļu radinieki. Kad iepazinu Lauras meitu Amēliju, sapratu, ka viņa ir runīgs bērns, taču es nesapratu ne vārda, ko viņa teica,” smej N.Felšs. Pamazām starp viņiem izveidojies ļoti labs kontakts, un tieši tāpēc šajā ģimenē valda kopības sajūta.
Laura un Normunds apprecējās šogad un nu Felšu ģimenē jau trīs mēnešus visus priecē arī meitiņa Odrija. “Mīlestības mudināts, kritu ceļos un lūdzu Lauras roku. Tas jau bija gaidāms notikums, un sākām arī sapņot par ģimenes pieaugumu. Šis gads ir bagāts ar skaistiem notikumiem. Odrija ir mazs brīnums, par kuru esmu bezgalīgi pateicīgs Lauriņai,” teic N.Felšs. Normunds atzīst - kopā viņi visi ir liela ģimene un tas rada miera sajūtu, kā arī piepildījumu.
N.Felšs uzskata, ka labs tētis ir tāds, kurš, neaizmirstot par mīļumu, darbiem un rūpēm, spēj bērnam ko iemācīt un izskaidrot. “Tāpat arī aizrādīt tā, kā nemāk mammas. Iemācīt darba tikumu un atbildības sajūtu. Tētim jābūt tādam, lai bērni teiktu - papiņš visu var!” teic N.Felšs.
Jaunajiem tētiem N.Felšs iesaka izveidot kārtības kalendāru, kurš lieti noder gadījumos, kad kādam negribas darīt kādu darbiņu. “Iesaku arī pamācošas un izglītojošas ikvakara pasakas par labu uzvedību,” viņš teic. Kā lielāko atbalstu ģimenes dzīvē viņš min savu sievu Lauru, jo bez viņas palīdzības un mīlestības nebūtu arī ģimenes pavarda. “Svarīga noteikti ir arī ikvakara buča, kā arī tēta laiks kopā ar bērnu, kuru viņi pavada divatā,” uzsver N.Felšs.
Viņš vērtē, ka ir dažādi cilvēki un dažādi tēti, taču, tieši piedzimstot bērnam, vīrieša domas mainās. “Tētim ir jābūt gādīgam, lai viss visiem būtu, lai nekā netrūktu. Mammai, savukārt, ir citas rūpes. Reizēm mamma nevēlas pielaist otru pusīti pie bērna aprūpēšanas, kā rezultātā pati pārdeg. Reizēm tēti par daudz ieslīgst darbos un piemirst tos, kuru dēļ tā skrien, pelna. Un, ja tam visam pa vidu vēl zūd otra sapratne un novērtējums, tad ir traki,” pauž N.Felšs. Viņš teic, ka ģimenē svarīgi ir kopīgi pieņemt lēmumus un savstarpēji palīdzēt. “Mūsu ģimenē arī tēva diena tiek ik gadu atzīmēta, un Laura man vienmēr sagādā kādu pārsteigumu. Arī Amēlija sarūpē skaistu pārsteigumu, bet šogad šī diena šķiet vēl jo vairāk īpaša, jo mūsu ģimenē ir ienākusi Odrija,” teic N.Felšs.


Normunda Felša ieteikumi tētiem

◆ Vakarā pārrunāt dienas notikumus, paslavēt par pozitīvo, kā arī izrunāt ne tik labo.
◆ Katru dienu izteikt kādu komplimentu.
◆ Pavadīt laiku divatā ar bērnu.
◆ Priecāties par bērna sagādātajiem pārsteigumiem, arī par sīkumiem.
◆ Ieviest bērnam savus pienākumus, mācīt darba tikumu.
◆ Publiski nekaunināt.
◆ Bērnam likt saprast, ka vecākiem var stāstīt visu, uzticēties.
◆ Ievērot runas manieres gan pašam, gan bērnam.
◆ Apmeklēt pasākumus ne tikai sev pa prātam, bet arī bērnam.
◆ Vecāko bērnu nepadarīt par aukli jaunākajam.
◆ Likt bērnam saprast, ka vecāki var un drīkst būt bēdīgi, kā arī piekusuši.
◆ Vienkārši mīliet savus bērnus!

Kategorijas